Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Θέλει άμυνα και ριμπάουντ”

“Θέλει άμυνα και ριμπάουντ”

fotsis giannis

fotsis-giannis

Ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 2-1 τη σειρά με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας τη Δευτέρα (20/4) και στοχεύει απόψε (21:45, Novasports 3) να την φέρει στα ίσια, ώστε να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες πρόκρισης έχει στη Μόσχα. Για να το καταφέρει αυτό, θα πρέπει να παίξει ακόμα καλύτερα απ’ ότι στο προχθεσινό παιχνίδι. Θα πρέπει να βελτιώσει περισσότερο την άμυνα του και να ελέγξει τα ριμπάουντ, όπως τόνισε ο Αντώνης Φώτσης, μιλώντας στην εφημερίδα “Live Sport”.

“Ας είμαστε ειλικρινής. 16 τρίποντα δεν μπαίνουν σε κάθε αγώνα. Είναι πολύ δύσκολο να είμαστε τόσο εύστοχοι και στο τέταρτο παιχνίδι” τόνισε αρχικά ο υπαρχηγός του Παναθηναϊκού και πρόσθεσε: “Η ΤΣΣΚΑ θα είναι πεισμωμένη και πιο υποψιασμένη. Αν τη Δευτέρα παίξαμε πολύ καλά, τώρα πρέπει να παίξουμε τέλεια, ώστε να ισοφαρίσουμε τη σειρά και να πάμε σε πέμπτο ματς, όπως στοχεύουμε. Πρέπει να παίξουμε ακόμη καλύτερη άμυνα, να κατεβάσουμε την ΤΣΣΚΑ πολύ κάτω από τους μέσους όρους της στην επίθεση και να περιορίσουμε το transition παιχνίδι της. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια, είναι να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, καθώς στο τρίτο παιχνίδι οι Ρώσοι υπερίσχυσαν κατά κράτος σε αυτόν τον τομέα”.

Για τα παιχνίδια στη Μόσχα και την κριτική: “Ξεχάσαμε γρήγορα τα δύο παιχνίδια στη Μόσχα. Είπαμε ότι για να κερδίσουμε πρέπει να τα δώσουμε όλα και αυτό κάναμε. Μας πείσμωσαν οι δύο βαριές ήττες και δεν θέλαμε σε καμία περίπτωση να πέσουμε αμαχητί. Όλοι πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε. Δεν ενοχληθήκαμε καθόλου. Δεν είπε κανείς ψέματα. Ήταν όλα αλήθεια. Πήγαμε στη Μόσχα και ήταν σαν να μην πήγαμε καθόλου. Το κίνητρό μας αυξήθηκε και αποδείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα και να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της σειράς”.

Όσο για το τι συμβουλές έδωσε στα αποδυτηρία ως πιο έμπειρος, ανέφερε: “Δεν χρειάστηκε κάτι ιδιαίτερο. Τα περισσότερα παιδιά παίζουν πολλά χρόνια μπάσκετ, έχουν παραστάσεις και εμπειρίες. Μιλήσαμε μεταξύ μας και όλοι ξέραμε τι πρέπει να κάνουμε, κάτι που φάνηκε νομίζω. Όποιος έμπαινε στο παρκέ, ανεξάρτητα αν έβαλε ή δεν έβαλε πόντους έδωσε ό,τι είχε για το καλό της ομάδας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…