Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Θα γράψει ιστορία”

“Θα γράψει ιστορία”

Giannis Sfairopoulos Olympiacos

Giannis Sfairopoulos-Olympiacos

Ο Ολυμπιακός, χάρη στο “μαεστρικό” κοουτσάρισμα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, βρίσκεται στο Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης και σε περίπτωση του οι ερυθρόλευκοι κατακτήσουν την Ευρωλίγκα, ο Έλληνας τεχνικός θα γίνει ο πρώτος προπονητής που θα έχει καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα του στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, στο ντεμπούτο του.

Η Ευρωλίγκα, ετοίμασε ένα αφιέρωμα για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο οποίος αντικατέστησε τον Γιώργο Μπαρτζώκα και μέσα από αυτό, αποθεώνει τον Έλληνα κόουτς, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι έτοιμος να γράψει ιστορία.

Αναλυτικά:
“Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην πρώτη του σεζόν ως πρώτος προπονητής του Ολυμπιακού έχει θέα στο σπουδαιότερο κόσμημα, τον τίτλο της Eυρωλίγκα . Παρόλο που έχει εμπειρία μόλις 25 παιχνιδιών ως πρώτος προπονητής κατάφερε να οδηγήσει τον Ολυμπιακό μέσα από ένα ναρκοπέδιο ισχυρών αντιπάλων στο Φάιναλ Φορ . Πήγε στους κόκκινους μετά το ξεκίνημα της σεζόν και δεν ήταν εύκολο για τον Σφαιρόπουλο. Ωστόσο, ο ίδιος… έπλασε έτσι το ρόστερ, ώστε η ομάδα να παίξει όπως θέλει και να έχει την καλύτερη άμυνα στη διοργάνωση. Τώρα, ο Σφαιρόπουλος μπορεί να γίνει ο πρώτος προπονητής του αιώνα που θα κατακτήσει την Eυρωλίγκα στο ντεμπούτο του. Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι για τον Σφαιρόπουλο, αλλά τώρα έχει κερδίσει την ευκαιρία μίας ζωής: Να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στον τέταρτο ευρωπαϊκό τίτλο και να γίνει ο δεύτερος Ελληνας προπονητής που θα σηκώσει το τρόπαιο της Eυρωλίγκα.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Δείξαμε χαρακτήρα και είμαι υπερήφανος»

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Όντετ Κάτας για τη νίκη της Μακάμπι. Ικανοποιημένος για την αντίδ…