Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο Τάκη, το τερμάτισες

Τάκη, το τερμάτισες

tsagronis3

tsagronis3

Εμείς θα βάζουμε εκατομμύρια για να κάνει τις δημόσιες σχέσεις του ο κάθε κ. Τσαγκρώνης; Θεωρούμε προσβλητική τη συμπεριφορά του απέναντί μας, κι ως εκ τούτου ντροπή για την παρουσία του στην ελληνική ομοσπονδία“.

Μ’ αυτές τις λέξεις έκλεισε την οργισμένη δήλωσή του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε κριτικάρει αρνητικά τοποθετήσεις του. Άλλωστε, ένεκα του παρορμητικού του χαρακτήρα και του ότι δεν διστάζει να τσαλακωθεί, οσάκις θεωρεί ότι έχει δίκιο, είναι… εύκολος στόχος.

Στη συγκεκριμένη τοποθέτησή του (διαβάστε εδώ) πού μπορεί να έχει λάθος; Δηλαδή, συγνώμη, αν δεν καθίσει ο κ. Γιαννακόπουλος στην πρώτη σειρά των επισήμων, ποιος θα καθίσει; Αυτός, ο πρόεδρος της ΕΟΚ (που κατά τα ειωθότα δεν θα πάει στο ΟΑΚΑ), ο πρόεδρος του Απόλλωνα και μετά έπονται όλοι οι άλλοι. Αυτό ορίζει το πρωτόκολλο ενός τελικού Κυπέλλου.

Μπορεί η ιστορία να μοιάζει με “άδειο πουκάμισο“, αλλά δεν είναι έτσι. Αναδεικνύεται γι’ άλλη μια φορά αφενός η ανικανότητα της Ομοσπονδίας να διοργανώσει έναν αξιοπρεπή τελικό, αφετέρου η καθεστωτική της αντίληψη, η “ιδιοκτησιακήνοοτροπία. Η… μαγκιά της φυλής, το σύνδρομο του διαχειριστή της πολυκατοικίας (μην νομίζετε ότι είναι για κάτι παραπάνω οι 2/3 παράγοντες της ΕΟΚ).

Μακάρι να ήταν το μεγαλύτερο των λαθών, αλλά ακόμα και σε ορισμένα μικροπράγματα για μας (όχι όμως για όλους) καταφέρνουν -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται– να τα κάνουν θάλασσα. Μπορεί κάποιος να πει “σιγά μωρέ, τί έγινε;“, όμως μπείτε στη θέση ενός ανθρώπου, ο οποίος μεγαλώνει βλέποντας την οικογένειά του να βάζει εκατομμύρια στο μπάσκετ, ακολουθεί κι αυτός την ίδια πρακτική, αλλά δεν έχει το δικαίωμα να βρίσκεται στην πρώτη θέση των επισήμων, στον τελικό που αγωνίζεται η ομάδα του.

Με τα χρήματα που έχει βάλει θα μπορούσε να αγοράσει το ΟΑΚΑ ολόκληρο, αλλά εμφανίζεται ένας παράγοντας (εν προκειμένω ο κ. Τσαγκρώνης), ο οποίος δεν έχει βάλει ένα ευρώ στο ελληνικό μπάσκετ, ο οποίος έχει γίνει γνωστός μέσα από τις επιτυχίες της Εθνικής (για τις οποίες κάποιοι παράγοντες έχουν ξοδέψει εκατομμύρια, ώστε να έχουν παικταράδες στις τάξεις τους), ο οποίος εντέλει ΜΟΝΟ κερδίζει από την ενασχόλησή του με το σπορ, να του πει “πήγαινε παραπέρα“. Για να καθίσει ποιος;

Για να χρησιμοποιήσω και μια νεανική έκφραση “Τάκη, το τερμάτισες“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Κύπελλο Ελλάδας: Το κοινωνικό πρόσωπο το Κυπέλλου Ελλάδας (vid)

Γεμάτο δράση εντός και εκτός παρκέ περιείχε το Κύπελλο Ελλάδας. H Κρήτη φιλοξένησε ένα τετ…