Κεντρική NBA NCAA Στον… πέμπτο ουρανό το Ντιουκ (vid)

Στον… πέμπτο ουρανό το Ντιουκ (vid)

duke champions 2015

duke-champions 2015

Μετά από έναν συγκλονιστικό Τελικό το Ντιουκ κατάφερε να πραγματοποιήσει μεγάλη ανατροπή και να κατακτήσει για πέμπτη φορά το πρωτάθλημα του NCAA, καθώς επικράτησε με 68-63 του Ουισκόνσιν.

Μετά από το ισόπαλο πρώτο μέρος (31-31) οι Badgers έδειξαν ξανά τα “δόντια” τους (όπως έκαναν με το Κεντάκι στον ημιτελικό) και με τον Φρανκ Καμίνσκι (21π.-12ρ.) να ηγείται κατάφεραν να χτίσουν διαφορά 9 πόντων (48-39) 13 λεπτά πριν το τέλος. Τότε όμως ήταν που ξύπνησαν οι “Blue Devils“. Οι παίκτες του Μάικ Σιζέφσκι… “μεταμορφώθηκαν”, έπαιξαν εκπληκτική άμυνα και με τους freshmen να παίζουν σαν βετεράνοι βάζοντας όλα τα μεγάλα σουτ έτρεξαν επιμέρους 29-15 μέχρι την κόρνα της λήξης έφθασαν στην κατάκτηση.

duke-wisconsin-final

Ο Τζαχίλ Όκαφορ (10π.-3ρ.) έβαλε καθοριστικά καλάθια περιορίζοντας, παράλληλα, τον Καμίνσκι στο δεύτερο ημίχρονο ενώ οι Τάιους Τζόουνς (23π.-5ρ.), που αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του Φάιναλ Φορ, και Τζάστις Ουίνσλοου (11π.-9ρ.) μίλησαν στα κρίσιμα με τον Γκρέισον Άλεν (16π.) να έρχεται από τον πάγκο και να δίνει σημαντικές βοήθειες. Τους τρεις πρώτους μάλιστα ενδέχεται να τους απολαμβάνουμε στα γήπεδα του ΝΒΑ από του χρόνου καθώς σκέφτονται να δηλώσουν συμμετοχή στο επερχόμενο Ντραφτ.

winslow-duke-wisconsin-final

Από το Ουισκόνσιν που δεν επέδειξε την ίδια σκληράδα στα κρίσιμα τελευταία λεπτά όπως έκανε πριν από δύο ημέρες κόντρα στον Κεντάκι, οι Σαμ Ντέκερ (12π.-8ρ.) και Νάιτζελ Χέις (13π.) πλαισίωσαν τον Καμίνσκι.

Αυτό ήταν και το πέμπτο πρωτάθλημα για τον “Coach K” ο οποίος βρίσκεται μόνος στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας πίσω από τον Τζον Γούντεν (10) ενώ τα τέσσερα εξ αυτών τα έχει κερδίσει όταν το Φάιναλ Φορ γίνεται στην Ιντιάνα!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…