Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Προβληματισμός για το πλάνο

Προβληματισμός για το πλάνο

manos papadopoulos

manos papadopoulos

Ο Παναθηναϊκός έβαλε σε εφαρμογή από το καλοκαίρι το πλάνο για την χρησιμοποίηση των νεαρών παικτών, το οποίο όμως δεν έχει εφαρμοστεί όπως θα περίμεναν. Ο Μάνος Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ, εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος από τη μη σωστή εφαρμογή του πλάνου, χωρίς ωστόσο να αφήσει υπόνοιες για τον τεχνικό των “πρασίνων”, Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

“Μετά από δύο κακές εμφανίσεις στη Μόσχα η ομάδα έδειξε πως αντέδρασε με έναν εκπληκτικό κόσμο. Θέλω να το τονίσω αυτό. Αυτός είναι ο κόσμος που θέλουμε να βλέπουμε στο γήπεδο. Ηταν καταπληκτικός, έδωσε ώθηση και μας μας βοήθησε να δείξουμε πως είμαστε ομάδα. Οι στόχοι που είχαμε θέσει από την αρχή της σεζόν και που τους ξέρετε όλοι και τους έχει αναφέρει ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι να δημιουργηθεί μία βάση Ελλήνων ταλαντούχων παικτών, οι οποίοι θα ξαναφέρουν τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της Ευρώπης. Δεν λέω της Ελλάδας, γιατί όπως ξέρετε τα τελευταία πολλά χρόνια είμαστε. Θεωρώ ότι νέοι παίκτες παίζουν κι έρχονται περισσότεροι. Σιγά – σιγά ανταποκρίνονται κι άλλοι σε αυτό που θέλουμε να πετύχουμε”, ανέφερε αρχικά ο Μάνος Παπαδόπουλος και συνέχισε:

Για το πλάνο αξιοποίησης των νεαρών παικτών: “Οχι δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το πλάνο μας καθώς δεν έχει προχωρήσει όπως θα θέλαμε. Κι αυτό το λέω με βεβαιότητα. Πιστεύουμε σε κάτι παραπάνω όσον αφορά τους στόχους, οι ευρωπαϊκοί μας στόχοι ήταν συγκεκριμένοι. Προκριθήκαμε μετά τον όμιλο στο Toπ-16 με σχετική ευκολία. Μετά είπαμε να προκριθούμε στα πλέι όφ. Αυτό θα ήταν κι αυτό σχετικά εύκολα, αλλά τα χαλάσαμε λίγο στο τέλος.

Επηρέασαν και οι πολλοί τραυματισμοί στη σεζόν. Δεν είμαι ικανοποιημένος, όμως, γιατί ο Παναθηναϊκός πρέπει να διεκδικεί όλους τους τίτλους. Ποτέ δεν είμαι ικανοποιημένος, όταν χάνουμε. Ακόμα κι απόψε, μπορούσαμε να κερδίσουμε, παρόλο που παίζαμε με μία καλύτερη ομάδα. Ακόμα κι όταν χάνεις, πρέπει να μάχεσαι στο γήπεδο και να δίνεις συγχαρητήρια στον αντίπαλο, γιατί ήταν καλύτερος. Πρέπει να ξέρεις γιατί έχασες.

Δεν είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι. Θέλουμε να δούμε ακόμη περισσότερους Ελληνες παίκτες να παίζουν. Δεν μας ήρθε ξαφνικά. Είναι μία ανάγκη γιατί στην δύσκολη στιγμή που βρίσκεται η Ελλάδα, δεν μπορούν να δαπανηθούν εκατομμύρια για παίκτες όπως π.χ ο Ντε Κολό. Ολοι ξέρουμε ποιοι είναι οι παίκτες. Αυτή την δουλειά την έχουμε κάνει τα προηγούμενα χρόνια και την ξέρουμε πολύ καλά. Αν θέλεις να χαλάσεις λεφτά ξέρεις ποιους παίκτες θα πάρεις. Το ξέρουμε, δεν χρειάζεται να μας πουν ποιους παίκτες θα πάρουμε. Δεν θέλω να πω ονόματα (σ.σ. νεαρών παικτών. Πρέπει να παίζεις το καλύτερο δυνατό. Θέλουμε να δούμε τα νέα παιδιά να παίζουν, όχι απλά για να παίξουν, αλλά για να πάρουν εμπειρίες για κάτι καλύτερο”.

Για αν όσα είπε αποτελούν μομφή για τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς: “Oχι δεν είναι αυτό. Ο προπονητής και ο εκάστοτε προπονητής του Παναθηναϊκού προσπαθεί για το καλύτερο. Άλλωστε ο Παναθηναϊκός πρέπει να κερδίζει. Δεν είναι ερώτηση. Σε παρακαλώ πολύ δεν θέλω…”.

Για το πρωτάθλημα: “Εμείς θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Δεν συμφωνώ με αυτούς που λένε πως πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις το πρώταθλημα. Το παίρνεις, όταν είσαι καλύτερος στο γήπεδο. Αυτό έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια κι αυτό φαίνεται όλα αυτά τα χρόνια. Δεν έχεις πάρει έξι ευρωπαϊκά, γιατί είχες κάποια βοήθεια. Ούτε είναι δικαιολογία, όταν χάνεις να λες πως έχασες γιατί υπήρχε ένα σφύριγμα, η μπασκέτα ήταν ομάδα ή γιατί με επηρέασε ο κόσμος. Πάντα παίζουμε στην Ελλάδα με θερμό κοινό σε οποιοδήποτε γήπεδο. Και στη Θεσσαλονίκη το κοινό είναι θερμό. Δεν μπορούμε να πούμε πως δεν ξέρουμε τι αντιμετωπίζουμε. Θεωρώ ότι αν είμαστε καλύτεροι, θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Αν δεν είμαστε καλύτεροι, δεν πρέπει να το πάρουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…