Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Προσοχή στους ψηλούς”

“Προσοχή στους ψηλούς”

katsikaris greece argentina pagkosmio

katsikaris-greece-argentina-pagkosmio

Σε μια ώρα ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα, στο πλαίσιο της πρώτης αναμέτρησης της σειράς των πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής, Φώτης Κατσικάρης, ανανέωσε το προσωπικό του Blog που διατηρεί στο “Kia En Zona“, αναλύοντας το σημαντικό παιχνίδι που δίνουν οι ερυθρόλευκοι, καθώς και τι πρέπει να προσέξουν στους καταλανούς.

Αναλυτικά:
“Τα πάντα ξεκινούν και τελειώνουν στην άμυνα. Είναι πολύ σκληρή ομάδα. Παρά τους πολλούς τραυματισμούς, έχουμε δει ότι συνεχίζει να είναι ανταγωνιστικός. Δεν τα παρατούν ποτέ και παίζουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο με το προσωπικό τους στιλ. Παίζουν με την επαφή και στόχος είναι να μην επιτρέψουν εύκολα καλάθια

Σχετικά με τους παίκτες-κλειδιά, δήλωσε: “Ο ηγέτης της ομάδας είναι ο Σπανούλης. Τα πάντα περνούν από τα χέρια του. Και, φυσικά, ο Πρίντεζης στο λόου ποστ που παίζει πολύ καλά. Δυο λιγότερο γνωστοί παίκτες που έχουν, όμως, σημαντικό ρόλο είναι ο Παπαπέτρου κι ο Αγραβάνης. Ο Παπαπέτρου είναι σκληρός, με καλό σουτ από την περιφέρεια κι ικανότητα στο λόου ποστ. Ο Αγραβάνης είναι ένας φόργουορντ/σέντερ που παίζει πολύ σκληρή άμυνα κι έφεση στα ριμπάουντ“.

Για τα “αδύνατα” σημεία του Ολυμπιακού υπογράμμισε: «Το μειονέκτημα είναι η έλλειψη ύψους στους ψηλούς. Ο Πλάις κι ο Τόμιτς μπορούν να τον “πληγώσουν” στη ρακέτα. Επίσης, υπάρχουν στιγμές που δυσκολεύεται να βρει δεύτερο ή τρίτο σκόρερ, όταν οι άμυνες κλείνουν τον Σπανούλη. Ο Λοτζέσκι θα μπορούσε να είναι ένας σκόρερ, αλλά έχει σκαμπανεβάσματα. Πάντως, είναι πολύ καλός σουτέρ κι έχει εκρηκτικό πρώτο βήμα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Δεν θα είναι εύκολα τα ματς με τον Παναθηναϊκό»

Ο Όντετ Κάτας μίλησε για τη σειρά των αγώνων με τον Παναθηναϊκό. Η Μακάμπι θα βρεθεί στην …