Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Προεδρικές δηλώσεις (vid)

Προεδρικές δηλώσεις (vid)

aggelopouloi

aggelopouloi

Στην Nova και την εκπομπή Super Euroleague μίλησαν οι Διοικητικοί ηγέτες του Ολυμπιακού, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, με την χαρά τους να είναι χαραγμένη στα πρόσωπά τους μετά από την μεγάλη πρόκριση των Πειραιωτών στο Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης.

Αναλυτικά:
Είναι επιτυχία το ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο Final Four ή πλέον είναι επιτυχία μόνο όταν συλλέγει ευρωπαϊκά τρόπαια λογίζεται ως επιτυχία;

Γιώργος Αγγελόπουλος: “Είναι επιτυχία, είναι τεράστια επιτυχία, με τη σημερινή νίκη ο Ολυμπιακός είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ευρώπη την τελευταία επταετία. Μόνο με τη νίκη σήμερα, ανεξαρτήτως τι θα γίνει στο Final Four. Είναι απίστευτη επιτυχία, απλά στο Final Four δεν πάμε για τη συμμετοχή. Πάμε για πιο ψηλά”.

Όταν η μπάλα πηγαίνει στα χέρια του Πρίντεζη και κρίνονται τίτλοι και κρίνονται επιτυχίες, πρέπει να νιώθετε ήρεμος παρά την όποια ένταση που έχετε σε όλο το ματς…

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: “Σε όποιον παίκτη του Ολυμπιακού και να πάει η μπάλα, τον πιστεύουμε, ήταν το παιχνίδι συγκλονιστικό, είναι μια μεγάλη ομάδα η Μπαρτσελόνα και πιστεύω, αυτό που καταλαβαίνω και νιώθω από τη σημερινή βραδιά είναι ότι τέτοιες νίκες, με τέτοιο τρόπο, “χτίζουν” νέες γενιές Ολυμπιακών, οι οποίοι είναι περήφανοι για την ομάδα και θέλουν να έρχονται να βλέπουν τον Ολυμπιακό. Εγώ αυτό καταλαβαίνω”.

Το πιστέψατε από την πρώτη στιγμή παρά το ντεσαβαντάζ έδρας που είχε ο Ολυμπιακός. Ήσασταν αισιόδοξοι, αυτή η αισιοδοξία από πού  πήγαζε, πολύ σπάνια προκύπτει η ομάδα που έχει ντεσαβαντάζ έδρας να περνάει στο Final Four.

Γιώργος Αγγελόπουλος: “Το έχει ξανακάνει ο Ολυμπιακός, η αισιοδοξία πήγαζε από το από την εμφάνιση του Ολυμπιακού όλη τη χρονιά και τα μεγάλα αποτελέσματα που είχε κάνει εντός και εκτός έδρας. Ήταν οι ατυχίες με τους τραυματισμούς, είχαν γυρίσει όλοι οι τραυματίες, οπότε ήταν η στιγμή να δείξουμε ποιοι είμαστε”.

Εσείς το πιστεύατε το ίδιο έντονα;

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: “Στη Βαρκελώνη δεν ήμουν, εκεί ανέλαβε, στη ψυχολογική προετοιμασία βοήθησε ο αδελφός μου για το διπλό, την ομάδα την πιστεύουμε, γι’ αυτό τη “χτίσαμε”, χτυπήθηκε από τραυματισμούς, όπως είπε και ο κόουτς την κρίσιμη στιγμή ήταν όλοι μαζί, ο Σπανούλης, ο ηγέτης μας είχε να παίξει έναν μήνα. Αλλά φορμαρίστηκε στις τρεις αυτές νίκες και πάμε εκεί πέρα, έχουμε παίκτες έμπειρους, τέσσερις Έλληνες, τον Σπανούλη, τον Σλούκα, τον Πρίντεζη και τον Μάντζαρη, οι οποίοι ξέρουν τι σημαίνει να παίρνεις Ευρωλίγκα, έχουν παίξει και τελικό με ΤΣΣΚΑ και ημιτελικό. Η ΤΣΣΚΑ εκτός από τον Τεοντόσιτς δεν ξέρω ποιον άλλο παίκτη έχει, οπότε θα το παλέψουμε”.

Έχετε, μετά από μια περίοδο με ξένους προπονητές, ο Ολυμπιακός τείνει να κάνει παράδοση ότι έχει βάλει στο τιμόνι του εκπληκτικούς, πολύ καλούς Έλληνες προπονητές και εκτός από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο που είναι σήμερα στην επιτυχία, μιλάω και για τον Γιώργο Μπαρτζώκα ο οποίος ήταν ο πρώτος Έλληνας προπονητής που πήρε Ευρωλίγκα. Πως προκύπτει αυτό, η αλλαγή νοοτροπίας της διοίκησης και του μπάτζετ και όλα αυτά που έγιναν δημιουργεί αυτή την ώθηση και δίνει τη δυνατότητα σε νέους Έλληνες προπονητές να δείχνουν τις ικανότητες τους;

Γιώργος Αγγελόπουλος: “Δεν υπάρχει αλλαγή νοοτροπίας στη διοίκηση, πετύχαμε αυτά που πετύχαμε με τη μαγκιά μας, πειραιώτικα, πεντακάθαρα, κρυστάλλινα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα, είτε είναι Έλληνας είτε είναι ξένος. Στηρίζουμε τους Έλληνες προπονητές, τους Έλληνες παίκτες, είμαστε Έλληνες, ελληνική ομάδα. Και επειδή ο Ολυμπιακός είναι ελληνική ομάδα, καλό είναι να ακούει και ο κόσμος πως είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ευρώπη την τελευταία επταετία, δεν το έχει ακούσει αυτό ούτε από εσάς, ούτε από κανέναν. Να το δείτε, να το τσεκάρετε αν είναι σωστό και αν είναι να το λέτε και στον κόσμο εδώ, είμαστε οι πιο πετυχημένοι στην Ευρώπη”.

Μάλιστα, όταν λέω αλλαγή νοοτροπίας, εννοώ ότι σταμάτησαν τα πολύ μεγάλα συμβόλαια και ο Ολυμπιακός έδειξε τον τρόπο, έδειξε ότι τις ομάδες δεν τις φτιάχνουν τα χρήματα.

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: “Αυτό που λες ισχύει, ο Ίβκοβιτς ήταν πολύ μεγάλος προπονητής, πήρε Ευρωλίγκα, ο Μπαρτζώκας ήταν ο πρώτος Έλληνας προπονητής που πήρε Ευρωλίγκα, ο Σφαιρόπουλος, του έδωσα και συγχαρητήρια και στα αποδυτήρια και στη συνέντευξη, πήρε μια ομάδα την οποία δεν “έχτισε” αυτός,  έκανε τους παίκτες να πιστέψουν ο ένας στον άλλον, έκανε την ομάδα αμυντικά να “δαγκώνει”  τους πάντες, αξίζουν συγχαρητήρια στον Γιάννη Σφαιρόπουλο που έκανε την ομάδα, ομάδα και πάει να παλέψει”.

Αυτός ο κόσμος που βρέθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στα δύο παιχνίδια και πραγματικά βοήθησε όσο ποτέ πιστεύω, τόσο ώριμα και τόσο σωστά, τον περιμένετε στη Μαδρίτη;

Γιώργος Αγγελόπουλος: “Εάν δεν ήταν ο κόσμος, σήμερα δεν θα κερδίζαμε. Ούτε σήμερα, ούτε προχθές. Χάρης στον κόσμο κερδίσαμε, δεν γινόταν χωρίς τον κόσμο”.

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: “Και στη Μαδρίτη θα είμαστε, για να παλέψουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Κάνααν: «Να μείνουμε ενωμένοι και να μην γίνουν λάθη»

Ο Αϊζάια Κάνααν θέλει από την ομάδα του ενότητα, στο Βελιγράδι Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού…