Κεντρική Basket League Άρης “Πιο συνεπείς στην άμυνα”

“Πιο συνεπείς στην άμυνα”

priftis aris pagkos

priftis-aris-pagkos

Ο Άρης επικράτησε εκτός έδρας των Τρικάλων με 81-74 στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και διατηρήθηκε στη τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο τεχνικός των “κίτρινων”, Δημήτρης Πρίφτης στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι τόνισε σε πως ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και πως έπρεπε να νικήσουν.

“Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι καθώς έπρεπε να κάνουμε σίγουρα μία νίκη ακόμα στα εναπομείνατα παιχνίδια για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το στόχο της εξάδας. Είχε αρκετή πίεση το παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι τα Τρίκαλα είχαν εξασφαλίσει την παραμονή τους και δεν είχαν πίεση. Αυτό λειτούργησε θετικά για τα Τρίκαλα στο δεύτερο ημίχρονο, όπου είχαν καλό σουτ και μεγάλη επιθετική συγκομιδή. Τώρα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό σε 2-3 μέρες. Είναι πολύ δύσκολο να προσαρμοστούμε σε αυτούς τους ρυθμούς. Έχουμε ένα μήνα χωρίς αγώνα και τώρα παίζουμε μετά από 2-3 μέρες. Πρέπει να προσαρμοστούμε και θα το κάνουμε. Έχουμε να διαχειριστούμε και τους τραυματισμούς δύο παικτών, όπως ο Βεζένκοφ και ο Τόμας. Ελπίζουμε και θα προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι. Συγχαρητήρια στα Τρίκαλα για την εξασφάλιση της παραμονής. Συγχαρητήρια τόσο στον Κώστα Φλεβαράκη όσο και στον Κώστα Παπάζογλου. Καλή συνέχεια στην ομάδα για τη νέα χρονιά”, ανέφερε αρχικά ο κόουτς του Άρη και συνέχισε:

Σε ερώτηση αν το καλό ξεκίνημα του Άρη και η πτώση της απόδοσής του στη συνέχεια οφειλόταν στην κόπωση λόγω της μεγάλης διακοπής είπε: “Στην αρχή είχαμε καλό ρυθμό, ήμασταν πιο ξεκούραστοι και είχαμε καλό μακρινό σουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο τα Τρίκαλα έβαλαν έυκολα καλάθια, εμείς δεν ήμασταν συνεπείς στην άμυνα κι αυτό μας φόρτωσε άγχος. Είναι ο βασικός λόγος για την απόδοσή μας στο β” ημίχρονο”.

Για το γεγονός ότι τα Τρίκαλα έδωσαν αρκετά τρίποντα στον Άρη τόνισε: “Όταν σου δίνει κάποιος το σουτ και κλείνεται στην ρακέτα, πρέπει να σουτάρεις. Αν δεν το κάναμε θα χάναμε στο κομμάτι της ψυχολογίας και της αυτοπεποίθησης. Αυτό που έπρεπε να κάνουμε και δεν το κάναμε ήταν να κυνηγήσουμε περισσότερο στα επιθετικά ριμπάουντ. Το κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο και προσπαθήσαμε ταυτόχρονα να πάμε πιο κοντά στο καλάθι”.

Ο Μουχάμεντ Πάσαλιτς είπε από την πλευρά του: “Θέλω να συγχαρώ τα Τρίκαλα για το καλό παιχνίδι τους. Συγχαρητήρια και στους συμπαίκτες μου. Ήταν ένα δύσκολο ματς, ξέραμε εξ αρχής ότι θα παίξουμε σε μία δύσκολη έδρα. Η συγκέντρωση και η τύχη μάς έδωσαν τη νίκη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…