Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Πιο ήρεμοι στο Game 2”

“Πιο ήρεμοι στο Game 2”

jaycee carroll real zalgiris

jaycee-carroll-real-zalgiris

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το 1-0 κόντρα στην Εφές χθες, μια νίκη που αποτέλεσε το καλύτερο δώρο γενεθλίων για τον Τζέισι Κάρολ, όπως τόνισε μέσω του blog του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα. Ο Αμερικανός γκαρντ ανέλυσε το παιχνίδι κόντρα στην τούρκικη ομάδα η οποία έδειξε πολύ καλό πρόσωπο, στάθηκε στην καθοριστική συμβολή των Ρίβερς και Αγιόν και υπογράμμισε πως σε μια σειρά πλέι οφ είναι απαραίτητο να αφήνεις άμεσα πίσω σου τόσο τις νίκες όσο και τις ήττες.

Αναλυτικά το blog:

“Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί χθες που κερδίσαμε την Αναντολού Εφές, είχα τα γενέθλιά μου. Ξεκινήσαμε άσχημα το παιχνίδι, το οποίο ήταν αρκετά δυνατό, αλλά καταφέραμε να πάρουμε το προβάδισμα στο τρίτο δεκάλεπτο και να διατηρηθούμε μπροστά στο σκορ. Ο Κέι Σι Ρίβερς και ο Γκουστάβο Αγιόν έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι. Πραγματικά ηγήθηκαν στις δύσκολες στιγμές της αναμέτρησης. Αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να γιορτάσω. Απλά πήγα στο σπίτι και έφαγα με την οικογένειά μου. Δεν υπάρχουν μεγαλεπήβολα σχέδια για το μέλλον, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Προέχει αυτό και μετά οποιασδήποτε μορφής πανηγυρισμός.

Η Αναντολού Εφές ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι, κάτι που δεν ήταν έκπληξη. Ήξερα ότι μπορούσαν να ξεκινήσουν έτσι, να είναι επιθετικοί και να παίξουν σκληρά. Είναι μια καλή ομάδα, αρκετά διαφορετική από αυτή που αντιμετωπίσαμε πριν μερικούς μήνες. Ο Νέναντ Κρστιτς επέστρεψε, συν του ότι έχουν αποκτήσει και τον Τόμας Ερτέλ. Έπαιξαν στον δικό τους ρυθμό, ενώ εμείς από την πλευρά μας δεν ματσάραμε την ενέργεια που απαιτούταν για να πάρουμε τη νίκη, ως ένα βαθμό. Η Αναντολού Εφές προηγήθηκε στο ημίχρονο, ενώ εμείς από την πλευρά μας κάναμε κάποιες προσαρμογές και είχαμε ένα εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο, συνεχίζοντας την καλή εμφάνιση και στο τέταρτο.

Όπως είπα, ο Κέι Σι και ο Γκουστάβο ήταν εξαιρετικοί. Ένα πράγματα για το οποίο είμαστε περήφανοι είναι πως φέτος έχουμε μεγάλο βάθος πάγκου και πολλούς σπουδαίους παίκτες. Κάθε βράδυ, ο οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει ένα βήμα μπροστά. Χθες ήταν η σειρά των δυο τους. Ειδικά ο Γκουστάβο έκανε ένα πολύ σημαντικό κλέψιμο στο φινάλε του πρώτου μέρους. Νομίζω πως ήταν σε φάση που θέλαμε να πάρουμε το προβάδισμα, όταν έκλεψε τη μπάλα και κάρφωσε. Έκαναν εκπληκτικό παιχνίδι και οι δύο.

Νομίζω πως το Game 2 θα είναι πάνω κάτω το ίδιο. Ελπίζω η προσπάθειά μας βέβαια να είναι διαφορετική, στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Πρέπει να βγούμε με περισσότερη ενέργεια στο παρκέ. Τους ξέρουμε και μας ξέρουν. Όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου, ήμασταν ενθουσιασμένοι για το Game 1. Όλοι ήθελα να κάνουν κάτι σημαντικό με σκοπό να έρθει η νίκη. Στο τέλος, καταφέραμε να προηγηθούμε, να κυκλοφορούμε καλύτερα τη μπάλα, με αποτέλεσμα να τελειώσουμε το παιχνίδι, έχοντας είκοσι ασίστ, που είναι μία πάρα πολύ καλή επίδοση. Ελπίζουμε να είμαστε πιο ήρεμοι στο Game 2. Αν τα καταφέρουμε, τότε η μπάλα θα γυρνάει περισσότερο.

Το σημαντικό είναι πως κερδίσαμε το Game 1 και έχουμε αρκετή δουλειά μπροστά μας για να φτάσουμε τις τρεις νίκες και να προκριθούμε στο Φάιναλ Φορ. Αν πάρουμε ένα ακόμη παιχνίδι, τότε θα έχουμε εξασφαλίσει πως στη χειρότερη περίπτωση θα επιστρέψουμε στη Μαδρίτη για το Game 5 της σειράς. Φυσικά, επικεντρωνόμαστε στο παιχνίδι που ακολουθεί, καθώς θέλουμε να κερδίσουμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να κερδίσουμε και να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο το πλεονέκτημα της έδρας.

Είμαι σίγουρος πως θα είναι πολύ δύσκολο να κερδίσουμε στην Τουρκία. Περιμένω να παραταχθούν πολύ δυνατοί μπροστά στον κόσμο τους, ο οποίος είναι ενθουσιώδης, μιας και η Αναντολού Εφές έχει κι αυτή την ευκαιρία να προκριθεί στο Φάιναλ Φορ. Δεν πρέπει να φύγει από το μυαλό μας το πόσο σημαντικό είναι το δεύτερο παιχνίδι και πόσο χρειαζόμαστε τη νίκη. Αν τα καταφέρουμε, τότε θα σκεφτούμε τα παιχνίδια της Κωνσταντινούπολης.

Σε αυτή τη σειρά των αγώνων, πρέπει να έχεις κοντή μνήμη, να ξεχνάς τι έχει προηγηθεί και να σκέφτεσαι μόνο το επόμενο παιχνίδι και πως μπορείς να γίνεις καλύτερος. Από χθες το βράδυ μέχρι τη σημερινή προπόνηση θα είμαστε χαρούμενοι γι αυτό που καταφέραμε, αλλά μετά θα ξεκινήσουμε από μηδέν και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όσα ακολουθήσουν. Επομένως ναι, το να έχεις κοντή μνήμη είναι σημαντικό όταν είσαι στα πλέι οφ.

Όπως έγραψα και την προηγούμενη φορά στο blog μου, βρισκόμαστε στο πιο σημαντικό κομμάτι της χρονιάς. Είναι σπουδαίο να είσαι μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης, με ευκαιρία να παλέψεις για την κατάκτηση της Ευρωλίγκα. Παίζουμε όλη τη χρονιά, αλλά όσο πλησιάζει το Φάιναλ Φορ τόσο πιο έντονα νιώθεις τη γεύση του”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…