Κεντρική Basket League ΑΕΚ Παρών ο Βασίλης Γεωργίου

Παρών ο Βασίλης Γεωργίου

Vasilis Georgiou

Vasilis Georgiou

Η ΑΕΚ χάρη στην πρωτοβουλία του προέδρου της “κιτρινόμαυρηςΚΑΕ, Αλέξη Αλεξίου, αποτείνει φόρο τιμής στον Γιώργο Αμερικάνο, αποσύροντας την φανέλα με το Νούμερο 10 στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα το Σάββατο (18/04). Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε δελτίο Τύπου, μέσα από το οποίο κάνει γνωστή την παρουσία του Δημοσιογράφου, Βασίλη Γεωργίου, ο οποίος ήταν εκείνος που περιέγραψε το παιχνίδι με την Σλάβια Πράγας στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, το βράδυ της 4ης Απριλίου του 1968, καθώς επίσης και τον Τελικό του Κυπέλλου Σαπόρτα, στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Αναλυτικά:
“Χάρη στην ιδιαίτερη φωνή του το “έπος της 4ης Απριλίου του ‘68” έμεινε ζωντανό και επίκαιρο για 47 ολόκληρα χρόνια. Ο Βασίλης Γεωργίου ήταν ο δημοσιογράφος, που περιέγραψε για την Κρατική Ραδιοφωνία τον Τελικό της ΑΕΚ με την Σλάβια Πράγας στο Καλλιμάρμαρο, αλλά και τον Τελικό του Κυπέλλου Σαπόρτα ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Κίντερ Μπολόνια στη Λωζάνη.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην δημοσιογραφία το 1962 στο ραδιόφωνο και από το 1968 στην τηλεόραση. Το 1967 παρουσίασε την εκπομπή Ματιές στα Σπορ την πρώτη αθλητική εκπομπή στην Ελλάδα. Ήταν επίσης ο πρώτος Έλληνας δημοσιογράφος που μετέδωσε αγώνα καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης στην Ελλάδα.

Διετέλεσε αθλητής και προπονητής του Απόλλωνα Πάτρας και αθλητής του Σκαγιοπουλείου, του Τρίτωνα και της Παναχαϊκής. Έχει γράψει το βιβλίο “Αγαπητοί ακροατές, μια ζωή μικρόφωνο” όπου μέσα εκεί γράφει όλη του τη δημοσιογραφική διαδρομή.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν (από πολύ κοντά) την θρυλική φωνή του Βασίλη Γεωργίου, αφού η διοίκηση της ΚΑΕ τον προσκάλεσε στην εκδήλωση για την απόσυρση της φανέλας του Γιώργου Αμερικάνου, στο περιθώριο της αναμέτρησης με τα Τρίκαλα στο ΟΑΚΑ“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Επιστρέφουν στις προπονήσεις οι παίκτες της ΑΕΚ

Ο Μάκης Αγγελόπουλος έδωσε λύση στην ΑΕΚ, επιστρέφουν στις προπονήσεις οι παίκτες. Οι παίκ…