Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Μπάρτσα 73-71

Ολυμπιακός – Μπάρτσα 73-71

spanoulis osfp barca

spanoulis-osfp-barca

Ύστερα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 73-71 της Μπαρτσελόνα έκανε το 2-1 στη σειρά και πλέον ετοιμάζεται για την Πέμπτη και την τρίτη νίκη που θα σημάνει και την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης αλλά στην τρίτη περίοδο επέτρεψαν στην Μπαρτσελόνα να επιστρέψει και να πάρει προβάδισμα και δεν θύμιζαν την ομάδα που πήρε το διπλό πριν μερικές ημέρες. Όμως στην τελευταία περίοδο έπαιξαν την τέλεια άμυνα. Συγκεκριμένα δέχτηκαν 11 πόντους εκ των οποίων οι 9 προήλθαν από βολές. Εν ολίγοις δέχτηκε μόλις ένα καλάθι και πλέον η επιστροφή στο Φάιναλ Φορ απέχει ένα 40λεπτο ακόμα.

Οι δύο ηγέτες των Πειραιωτών πρωτοστάτησαν της μεγάλης επικράτησης. Ο Γιώργος Πρίντεζης σημείωσε 19 πόντους και ο Βασίλης Σπανούλης 15, μοιράζοντας παράλληλα 8 ασίστ. Εκ των Καταλανών, κορυφαίος ήταν ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο με 14 πόντους και ο Σατοράνσκι ακολούθησε με 12.

O Ολυμπιακός δεν μπήκε με την απαιτούμενη συγκέντρωση στον αμυντικό τομέα, χανόταν τις περιστροφές μετά από τα σκριν με αποτελέσματα η Μπαρτσελόνα να βρίσκει αμαρκάριστα σουτ και να προηγηθεί με 4-8 ύστερα από δυόμιση λεπτά αγώνα, με τον Σατοράνσκι να έχει 2/2 τρίποντα. Η εικόνα σταδιακά μεταβλήθηκε καθώς ο Ολυμπιακός επέστρεψε στα στάνταρ της Βαρκελώνης, εγκλωβίζοντας την Μπαρτσα και παράλληλα έφτασε πιο εύκολα στο καλάθι, ισοφαρίζοντας (8-8 ) στο 3’.

Η αστοχία διέκρινε και τις δύο ομάδες από μέση και μακρινή απόσταση, με τον Ολυμπιακό να χτυπάει περισσότερο με τον Ντάνστον, όμως πλήρωσε μερικές αμυντικές ολιγωρίες τις οποίες εκμεταλλεύτηκαν οι Λάμπε, Τόμιτς και Χεζόνια επαναφέροντας το προβάδισμα στο στρατόπεδο της ομάδας τους (15-18 στο 8’). Ο Σπανούλης δεν έχασε χρόνο και απάντησε με τρίποντο (18-18) και εν συνεχεία ο Αγραβάνης με έμμεσο τρίποντο έκανε το 21-18 (στο 8:30). Ο Λοτζέσκι ήρθε λίγο αργότερα για να ξαναχτυπήσει από τα 6.75μ. και ο Ολυμπιακός να χτίσει τη μεγαλύτερη διαφορά του (26-21) 30 δεύτερα πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου η οποία διαμορφώθηκε στο 26-23 χάρη σε δύο βολές του Ντόελμαν.

Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο δεκάλεπτο διατηρώντας σταθερά μια διαφορά 3-5 πόντων μέχρις ότου κάποια λάθη στην επίθεση να δώσουν τη δυνατότητα στους Καταλανούς να πλησιάσουν στον πόντο (33-32 στο 16’) με τον Σατοράνσκι. Ο Πέτγουεϊ πυροβόλησε από το τρίποντο (36-32 στο 17’) αλλά ο Αμπρίνες με τέσσερις σερί πόντους έφερε εκ νέου το ματς στα ίσα (36-36 στο 18’). Αυτά ήταν και τα τελευταία καλάθια των μπλαουγκράνα στο πρώτο μέρος, καθώς οι Πειραιώτες έτρεξαν σερί 8-0 πριν πάνε στα αποδυτήρια με τον Αμερικανό φόργουορντ να χτυπάει ξανά από μακρινή απόσταση και να κάνει το 44-36 του ημιχρόνου.

Το θετικό για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλος είναι πως ο Τόμιτς έκανε το τρίτο του φάουλ λίγο πριν την ολοκλήρωση του 20λέπτου.

O Πρίντεζης έδωσε στη διαφορά διψήφια υπόσταση στο πρώτο λεπτό της τρίτης περιόδου (46-36) αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η αμυντική προσπάθεια του Ολυμπιακού δεν ήταν στα επίπεδα που θα έπρεπε κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο η Μπαρτσελόνα, βρήκε διαδρόμους προς το καλάθι και πλησίασε ξανά σε απόσταση αναπνοής (48-46 στο 24’).

Οι ερυθρόλευκοι απάντησαν με δύο βολές του Ντάνστον και ένα τρίποντο του Σπανούλη για να φύγουν με 5 (53-48 στο 25’) και λίγο αργότερα με +7 (57-50 στο 27’) με τον Μάντζαρη να χτυπάει επίσης από τα 6.75μ. Όμως οι Καταλανοί είχαν ξανά την απάντηση και μια με σερί 10-0 πήρα κεφάλι με 3 πόντους (57-60) 20 δεύτερα πριν το τέλος του δεκαλέπτου προτού ο Πρίντεζης κάνει το 59-60 με φόλοου απ κάρφωμα.

Οι παίκτες του Γιάννης Σφαιρόπουλου ξεκίνησαν με ένα σερί 7-0 την τελευταία περίοδο, ανεβάζοντας στροφές στην άμυνα και με τους Πρίντεζη, Χάντερ μπροστάρηδες κρατώντας παράλληλα τη Μπαρτσελόνα άποντη για έξι λεπτά! Οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν στροφές στην άμυνα αναγκάζοντας τους φιλοξενούμενους σε βεβιασμένες ενέργειες και τραβηγμένα σουτ τα οποία δεν είχαν τύχη.

Εν τέλει έσπασε το ρόδι ύστερα από εξήμιση λεπτά αγώνα με ½ βολές τους Τόμιτς (66-61) κάτι που επαναλήφθηκε και λίγο αργότερα (68-62 στο 37’) για να έρθει ο Σλούκας να υψώσει για τον Πριντέζη και εκείνος να καρφώσει εντυπωσιακά για να κάνει το 70-62 και να ξεσηκώσει το ΣΕΦ.

Η Μπάρτσα κατάφερε να μειώσει σε 70-66 (στο 38:30) με δύο κρίσιμες βολές του Ναβάρο ύστερα από ένα επιθετικό ριμπάουντ που κατέβασε, ο Σπανούλης αστόχησε από τη γραμμή της φιλανθρωπίας για να έρθει ξανά ο La Bomba και να μείωσε στον πόντο με λέι απ και μια συμπληρωματική βολή (70-69 στο 39′). Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκανα κακή πάσα επιτρέποντας στην Μπάρτσα να φύγει στον αιφνιδιασμό αλλά ο Ντάνστον σταμάτησε τον Ναβάρο. Ο Όλεσον εκτέλεσε από το τρίποντο μετά την επαναφορά αστόχησε αλλά ο Λοτζέσκι έβγαλε τη μπάλα με 21.5 δεύτερα να απομένουν εκ των οποίων τα 14 ανήκαν στους φιλοξενουμένους.

Ο Όλεσον λάθεψε ξανά από τα 6.75μ. και στη διεκδίκηση του ριμπάουντ ο Σατοράνσκι έκανε φάουλ στέλνοντας τον Σπανούλη στις βολές. Ο αρχηγος δεν αστόχησε ξανά (72-69 12 δεύτερα πριν το τέλος) όπως και ο Ναβάρο αμέσως μετά (72-71 στο 39:52). Ο Πρίντεζης αστόχησε στη μια από τις δύο βολές που εκτέλεσε αλλά μικρό το κακό καθώς η Μπάρτσα δεν κατάφερε κάτι περισσότερο.

Τα δεκάλεπτα: 26-23, 44-36, 59-60, 73-71.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 6 (2), Χάντερ 6, Ντάνστον 8, Σπανούλης 15 (2), Παπαπέτρου, Σλούκας 2, Πρίντεζης 19 (2), Αγραβάνης 3, Μάντζαρης 5 (1), Λαφαγιέτ 2, Ντάρντεν 2, Λοτζέσκι 5 (1).
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Ντόελμαν 10 (1), Χεζόνια 2, Ουέρτας, Αμπρίνες 4, Ναβάρο 14 (1), Σατοράνσκι 12 (2), Πλάις 4, Τόμας 2, Όλεσον 5 (1), Λάμπε 10, Τόμιτς 8.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στην Ζαλγκίρις ο Ντιμίτρι Ρίβερς

Στη Ζαλγκίρις ο Ρίβερς. Ο Αμερικανός πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Ντιμίτρι Ρίβερς γίνεται κάτοι…