Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ο “Ρομπέν”… του Πειραιά

Ο “Ρομπέν”… του Πειραιά

petway

petway-xronaios

Τα “βέλη” του πλήγωσαν την Μπαρτσελόνα ενώ η ενέργεια που έβγαλε στον αμυντικό τομέα έδωσε ώθηση στον Ολυμπιακό, ο οποίος έκανε το 2-1 στη σειρά με τους “μπλαουγκράνα” (73-71) και την Πέμπτη ετοιμάζεται να κλειδώσει την πρόκριση του στο Φάιναλ Φορ.

Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ (περί ου ο λόγος), έκανε μεστό παιχνίδι σημειώνοντας 6 πόντους με δύο τρίποντα σε καθοριστικά σημεία ενώ στην άμυνα συνεισέφερε με 1 μπλοκ και 1 ριμπάουντ αλλά και μπόλικο πάθος, στα 9 λεπτά που αγωνίστηκε. Ο Αμερικανός φόργουορντ μίλησε στο eBasket.gr για τα παιχνίδια που προηγήθηκαν και αυτό που έπεται (23/04), για τη δική του εμφάνιση και τον φοβερό κόσμο του Ολυμπιακού αλλά και για τον πανηγυρισμό του με τα “βέλη” μετά τις βόμβες από τα 6.75μ!

“Κάναμε καλή δουλειά στα ριμπάουντ γιατί στα πρώτα δύο παιχνίδια είχαν 15 και 14 επιθετικά ριμπάουντ. Οπότε η βελτίωση μας σε αυτόν τον τομέα μας βοήθησε πολύ απόψε. Περιμένουμε ακόμα μια μεγάλη μάχη την Πέμπτη (23/04) γιατί προφανώς και αυτοί θέλουν πολύ να πάνε στο Φάιναλ Φορ, έχουν πολλούς καλούς παίκτες επομένως πρέπει να είμαστε ξανά έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε και να προκριθούμε εμείς” τόνισε ο Πέτγουεϊ αναφορικά με τα στοιχεία που συνετέλεσαν στη δεύτερη νίκη της ομάδας του ενώ σχετικά με το τι έφταιξε και η Μπάρτσα επέστρεψε δυναμικά στο ματς κατά την τρίτη περίοδο, ανέλυσε πως:

Κολλήσαμε λίγο στην επίθεση και ολιγωρήσαμε στην άμυνα, αυτοί ξεκίνησαν να βάζουν τα σουτ και κατάφεραν να κλείσουν τη διαφορά και να πάρουν ξανά το προβάδισμα. Στην τέταρτη περίοδο όμως ανεβάσαμε ξανά τα επίπεδα της άμυνας μας και κατάφεραμε να βρούμε ρυθμό και στην επίθεση”.

brent petway

Όσον αφορά την δίκη του απόδοση που έχει ανοδική πορεία, ο 30χρονος πάουερ φόργουορντ εξήγησε ότι “Όσο περισσότερο προπονούμαι και αγωνίζομαι τόσο καλύτερα νιώθω, βρίσκω ρυθμό και προσφέρω περισσότερο στην ομάδα” ενώ ερωτηθείς για τον πανηγυρισμό του επεσήμανε πως “το κάνω συχνά τελευταία είναι κάτι σαν το σήμα κατατεθέν μου”.

Τέλος, δεν παρέλειψε να κάνει ειδική μνεία στους “ερυθρόλευκους” οπαδούς οι οποίοι “δημιούργησαν για ακόμα φορά εκπληκτική ατμόσφαιρα και τους χρειαζόμαστε ξανά την Πέμπτη για να μας ωθήσουν στην τρίτη νίκη  και να πανηγυρίσουμε την πρόκριση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…