Κεντρική Ασίστ Basketbase Ο άρχοντας του Κυπέλλου

Ο άρχοντας του Κυπέλλου

diamantidis new euroleague

diamantidis-new-euroleague

petridis-giorgosΟ Δημήτρης Διαμαντίδης έχει σημειώσει αναρίθμητες επιτυχίες σε ατομικό κι ομαδικό επίπεδο στη μεγάλη καριέρα του. Μετρώντας αντίστροφα για τον τελικό της Κυριακής με τον Απόλλωνα, είναι χρήσιμο να θυμηθούμε ότι μεταξύ άλλων είναι και “ο άρχοντας του κυπέλλου“.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ετοιμάζεται να δώσει το παρών στον τελικό της διοργάνωσης για 11η φορά, όντας ήδη αυτός με τις περισσότερες συμμετοχές, αφού πίσω του βρίσκονται οι -παλαίμαχοι πια- πρώην συμπαίκτες του, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Κώστας Τσαρτσαρής και Μάικ Μπατίστ, κάτι που σημαίνει ότι την Κυριακή θ’ ανοίξει ακόμη περισσότερο την “ψαλίδα” στη σχετική λίστα.

Για να γίνει αντιληπτό το πόσο θα αργήσει να τον φτάσει κανείς σε αυτήν, αρκεί να σημειώσουμε πως ο επόμενος εν ενεργεία παίκτης είναι ο Αντώνης Φώτσης, που την Κυριακή θα αγωνιστεί στον 8ο τελικό του στο κύπελλο -φτάνοντας παρεμπιπτόντως τους Γκάλη, Γιαννάκη-, ενώ στις επτά συμμετοχές θα μείνει ο Βασίλης Σπανούλης.

Ακόμη, ο Διαμαντίδης είναι ο τέταρτος σκόρερ στην ιστορία των τελικών με 111 πόντους κι έχει μπροστά του τον Στιβ Γιατζόγλου που είχε 145. Πιο μακριά είναι ο Παναγιώτης Γιαννάκης με 157, ενώ είναι αδύνατο να προλάβει στην πρώτη θέση τον Νίκο Γκάλη που είχε 243.

Το σημαντικό, ωστόσο, είναι ότι ο Διαμαντίδης ετοιμάζεται για τον 11ο τελικό του στο Κύπελλο Ελλάδας. Από τους 10 προηγούμενους αναδείχτηκε νικητής στους οκτώ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού σε αυτούς τους τελικούς και οι αριθμοί του “3D“:

plaisio110

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…