Κεντρική Ασίστ Basketbase Ο αγνώριστος Απόλλωνας

Ο αγνώριστος Απόλλωνας

vetoulas apollon pagkos

vetoulas-apollon-pagkos

petridis-giorgosΟ Απόλλων Πατρών ετοιμάζεται για μία μεγάλη μέρα, στον δεύτερο τελικό Κυπέλλου της ιστορίας του και πρώτο έπειτα από 18 χρόνια, όντας όμως σε κακή αγωνιστική κατάσταση. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα, μετά από ένα σερί τεσσάρων νικών -συμπεριλαμβανομένης κι εκείνης στη Ρόδο, που ωστόσο βρίσκεται σε δικαστική εκκρεμότητα- μετρά τέσσερις διαδοχικές ήττες, σε ένα πρόγραμμα μέσα από το οποίο (υπό άλλες συνθήκες) μπορούσε να ψάξει δύο ή και τρεις νίκες.

Αυτές οι τέσσερις ήττες μάλιστα, από ΑΕΚ εντός, Τρίκαλα εκτός, Ρέθυμνο εντός και ΠΑΟΚ εκτός έδρας, σημειώθηκαν με συνολική διαφορά 91 πόντων!

Ο Απόλλωνας έκανε καλό πρώτο γύρο, με έξι νίκες στο ενεργητικό του, αλλά στον δεύτερο είναι αγνώριστος. Το βασικότερο πρόβλημά του εντοπίζεται στο κομμάτι του παιχνιδιού που ήταν το ισχυρό του “όπλο“: Στην επίθεση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις τελευταίες εννιά αγωνιστικές, στον δεύτερο γύρο δηλαδή, η επιθετική παραγωγικότητα της Πατρινής ομάδας έπεσε κατά 11 πόντους ανά αγώνα. Οι παίκτες του Απόλλωνα σουτάρουν με ελαφρώς χαμηλότερα ποσοστά στις βολές και στα δίποντα, όμως τα τρίποντα είναι που έχουν μετατραπεί σε “μαύρη τρύπα“, καθώς στον δεύτερο γύρο το ποσοστό τους έχει πέσει κατά 12 μονάδες.

Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, για μια ομάδα που “ζει και πεθαίνει” με τα σουτ πίσω από τη γραμμή των 6μ75. Μάλιστα, ο Απόλλωνας έχει 55/252 τρίποντα σε εννιά παιχνίδια στον δεύτερο γύρο, δηλαδή σχεδόν 22 άστοχα τρίποντα σε κάθε ένα από τα παιχνίδια αυτού του διαστήματος!

Ο πίνακας με τα συγκριτικά στατιστικά, εξηγεί -σε έναν βαθμό- την αρνητική μεταμόρφωση του Απόλλωνα:

pinakaki115

Έχει ενδιαφέρον να ρίξουμε μια ματιά στη βαθμολογία του δεύτερου γύρου, για να αντιληφθούμε το μέγεθος της πτώσης του Απόλλωνα:

pinakaki116

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…