Κεντρική NBA Νίκη για Ρόκετς, ντεμπούτο “Παπ” (vid)
NBA

Νίκη για Ρόκετς, ντεμπούτο “Παπ” (vid)

harden rockets mavs

harden-rockets-mavs

Οι τρεις χθεσινές αναμετρήσεις έθεσαν και ξεκάθαρα φαβορί για την πρόκρισης στην επόμενη φάση των πλέι οφ καθώς οι τρεις ομάδες που νίκησαν βρίσκονται στο 2-0. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με μια εκπληκτική εμφάνιση έριξε στο “καναβάτσο” τους μαχητικούς Σέλτικς, οι Ουίζαρντς έκαναν το φοβερό και πήραν δεύτερη νίκη στο Τορόντο ενώ οι Ρόκετς με όπλο τον πλουραλισμό επιβλήθηκαν των Μάβερικς.

Τα αποτελέσματα:
Κλίβελαντ Καβαλίερς – Μπόστον Σέλτικς 99-91
Τορόντο Ράπτορς – Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 106-117
Χιούστον Ρόκετς – Ντάλας Μάβερικς 111-99

Το πήρε πάνω του ο “Βασιλιάς”

james-crowder

Οι Σέλτικς είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα που παλεύει όλα τα ματς και δεν έφθασε τυχαία στα πλέι οφ. Αυτό απέδειξε για ακόμα μια φορά χθες στη δεύτερη αναμέτρηση της σειράς στο Κλίβελαντ, όπου δυσκόλεψε πολύ τους Καβαλίερς αλλά ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν είχε διάθεση να επιτρέψει τυχόν μπρέικ και να μπει η ομάδα του σε μπελάδες. Έτσι μετά το πολύ κλειστό πρώτο ημίχρονο (51-50) ανέλαβε δράση και οδήγησε τους “ιππότες” στη νίκη με 99-91.

Οι γηπεδούχοι έχτισαν διαφορά 7 πόντων (75-68) στο τέλος της τρίτης περιόδου ενώ στην τελευταία και οι 24 πόντοι που σημείωσαν προήλθαν αποκλειστικά από τους ΛεΜπρόν και Κάιρι Έρβινγκ! Ο “βασιλιάς” σημείωσε 30 πόντους (10/17 διπ.-1/5 τρ.-7/8 βολές) ενώ είχε ακόμα 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ, κάνοντας ό,τι ήθελε απέναντι στους εκάστοτε αμυντικούς που καλούνταν να τον μαρκάρουν (κυρίως οι Τέρνερ και Κράουντερ) σε μια προσπάθεια του Μπραντ Στίβενς να τον περιορίσει. Άξιος συμπαραστάτης του ο Κάιρι Έρβινγκ που ήταν αναλόγως πληθωρικός με 26 πόντους (5/10 διπ.-3/8 τρ.-7/7 βολές), 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ ενώ καθοριστική ήταν και η συμβολή του Τιμοφέι Μοζγκόφ (16π.-7ρ.-5κοψ.).

Από τους “Κέλτες“, πρώτος σκόρερ ήταν ο Αϊζάια Τόμας (22π.-7ασ.) με τους Τζάρεντ Σάλιντζερ (14π.-5ρ.) και Τάιλερ Ζέλερ (11π.-6ρ.) να ακολουθούν.

Δεν καταλαβαίνουν από έδρες

wall-raptors-wizards

Οι Ουίζαρντς συνεχίσουν εντυπωσιακά στην post season καθώς πέτυχαν και δεύτερη νίκη μέσα στο Τορόντο επικρατώντας των Ράπτορς με 117-106 και έχουν τον πρώτο (και τον δεύτερο) λόγο για την πρόκριση στην επόμενη φάση των πλέι οφ. Οι “μάγοι” ήταν εκπληκτικοί ξανά, και μετά το πρώτο δωδεκάλεπτο όπου κυνηγούσαν στο σκορ (31-26) ακολούθησαν δύο καταιγιστικές περίοδοι, χτίζοντας διαφορά 22 πόντων (75-97) ύστερα από 36 λεπτά αγώνα, δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στην τελευταία περίοδο.

Οι “πρωτευουσιάνοι” υπερίσχυσαν (ξανά) στη μάχη των ριμπάουντ (45 έναντι 28) είχαν άρτια επιθετική λειτουργία (26 ασίστ) και σούταραν με πολύ καλά ποσοστά και δη 55 % στα δίποντα και 48% στα τρίποντα! Ο Τζον Ουόλ ήταν ο “ακρογωνιαίος λίθος” της ομάδας του Ράντι Ουίτμαν σημειώνοντας 26 πόντους (6/12 διπ.-2/4 τρ.-8/11 βολές) και μοιράζοντας 17 ασίστ (!) ενώ ο Μπράντλι Μπιλ (28π.-5ρ.) αποτέλεσε το πρώτο “βιολί”. Σημαντικές βοήθειες προσέφεραν και οι Ότο Πόρτερ (15π.-9ρ.), Μάρτσιν Γκορτάτ (16π.-8ρ.).

Εκ των “πτερόσαυρων“, ηγήθηκαν οι ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν (20π.-4ρ.-7ασ.) και Λου Ουίλιαμς (20π.) με τους Πάτρικ Πίτερσον (15π. με 6/6 εντός παιδιάς) και Γιόνας Βαλατσιούνας (15π.-10ρ.) να τους πλαισιώνουν.

Με συμμετοχή “Παπ”

howard-stoudemire

Για τρεις περιόδους εκτυλισσόταν ένα αμφίρροπο ντέρμπι (81-80), στο Τογιότα Σέντερ του Χιούστον, αλλά το τελευταίο δωδεκάλεπτο εξελίχθηκε σε έναν μονόλογο των Ρόκετς οι οποίοι έτρεξαν επιμέρους 30-19 και έκαναν το 2-0 στη σειρά, επικρατώντας με 111-99!

Το συγκρότημα του Κέβιν ΜακΧέιλ έκανε φοβερή εμφάνιση και απέδειξε ότι διαθέτει βαθύ και ποιοτικό ρόστερ καθώς ο συνδυασμός των Τζος Σμιθ (15π.-8ρ.-9ασ.) και Ντουάιτ Χάουαρντ (28π.-12ρ.-2κοψ.) ήταν που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων. Ο δυναμικός φόργουορντ έβρισκε τον θηριώδη σέντερ με λόμπες και ο δεύτερος κάρφωνε ανενόχλητος σε μια φάση που έμοιαζε σαν deja vu καθώς επαναλήφθηκε πολλές φορές με τους φιλοξενούμενους να μην έχουν αντίδοτο. Φοβερός και ο Τζέιμς Χάρντεν (24π.-5ρ.-6ασ.) που έκανε πολλές δουλειές στο παρκέ χωρίς να χρειάζεται να επωμιστεί όλο το βάρος της επίθεσης όπως γινόταν σχεδόν αποκλειστικά καθ’ όλη τη regular season. Την πρώτη του συμμετοχή στα πλέι οφ κατέγραψε ο Κώστας Παπανικολάου ο οποίος αγωνίστηκε τα τελευταία 34 δευτερόλεπτα του αγώνα χωρίς να προλάβει να συνεισφέρει κάπως.

Από τους (κατώτερους των περιστάσεων) Μάβερικς, διακριθέντες ήταν οι Μόντα Έλις (24π.-5ρ.-3ασ.), Τάισον Τσάντλερ (11π.-8ρ.) και Ντιρκ Νοβίτζκι (10π.-13ρ.) σε μια βραδιά που το Ντάλας σούταρε μόλις με 37% ενώ υπάρχει και ο φόβος ο Τσάντλερ Πάρσονς να χάσει ακόμα και το υπόλοιπο των πλέι οφ καθώς το γόνατο του έχει πρηστεί και δεν κατάφερε να αγωνιστεί χθες. Άξια αναφοράς η (μη) παρουσία του Ραζόν Ροντό ο οποίος έδειχνε να βρίσκεται σε άλλο γήπεδο υποπίπτοντας σε ανόητα λάθη (όπως τα 8 δευτερόλεπτα για να περάσει τη γραμμή του κέντρου) ενώ αμυντικά αποτελούσε “μαύρη τρύπα” μαρκάροντας με τα μάτια.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…