Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο “Να τα δώσουμε όλα”

“Να τα δώσουμε όλα”

armaos

ÉÂÁÍÏÂÉÔÓ ÄÉÁÌÁÍÔÉÄÇÓ ÁÑÃÕÑÏÐÏÕËÏÓ ÂÅÔÏÕËÁÓ  ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÕÐÏÕ ÃÉÁ ÔÏ ÔÅËÉÊÏ ÊÕÅÐËËÏÕ ÅËËÁÄÁÓ 2014-2015

Ο Νίκος Βετούλας, στα πλαίσια της συνέντευξης Τύπου εν όψει του τελικού για το Κύπελλο, παραδέχθηκε τις μικρές πιθανότητες της ομάδας του να κατακτήσει το τρόπαιο αλλά σημείωσε πως θέλει οι παίκτες του να διεκδικήσουν ό,τι τους αναλογεί μέχρι τέλους.

Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε στον τελικό μετά από τόσα χρόνια. Εμείς θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να προσπαθήσουμε αλλά σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να πετύχουμε την έκπληξη. Για να είμαστε και ειλικρινείς πρέπει να παίξουμε εμείς πάρα πολύ καλά και ο Παναθηναϊκός να παίξει πολύ άσχημα ώστε να έχουμε πιθανότητες να πανηγυρίσουμε. Ευελπιστώ να είναι μια γιορτή για το μπάσκετ, να το ευχαριστηθούμε όλοι και το παιχνίδι να αποτελέσει διαφήμιση για το μπάσκετ” ήταν η τοποθέτηση του κόουτς των Πατρινών.

Οι δηλώσεις του Νίκου Αργυρόπουλου κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος: “Είναι μια πάρα πολύ σημαντική για την ομάδα μας. Ανυπομονούμε να έρθει το παιχνίδι. Γνωρίζουμε ποιος είναι ο αντίπαλος αλλά στο μπάσκετ όλα γίνονται και εμείς θέλουμε να είμαστε για 40 λεπτά απόλυτα συγκεντρωμένοι αν θέλουμε να διατηρήσουμε ζωντανές τις όποιες ελάχιστες πιθανότητες έχουμε για να κατακτήσουμε το κύπελλο. Το σημαντικότερο όμως είναι να δώσουμε τα πάντα, να παλέψουμε μέχρι τέλους και στο τέλος της αναμέτρησης να είμαστε τουλάχιστον ικανοποιημένοι από την προσπάθεια μας”.

Εν συνεχεία αμφότεροι ερωτήθηκαν πως ζουν τον τελικό στον οποίο έφθασαν για δεύτερη φορά.

Ο Βετούλας, που ήταν παίκτης του Απόλλωνα το 1997, εξήγησε πως “Είναι διαφορετικό συναίσθημα του παίκτη και του προπονητή. Εκπροσωπούμε μια πόλη που αγαπάει το μπάσκετ και μας στηρίζει. Παρά τα ατυχή αποτελέσματα που έχουμε τις τελευταίες εβδομάδες, ο κόσμος στέκεται στην ομάδα γιατί καταλαβαίνει τις δυσκολίες και αυτό καταδεικνύει την πραγματική αγάπη. Πρέπει λοιπόν και εμείς να το ανταποδώσουμε αυτό, παίζοντας όσο καλύτερα μπορούμε για να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας”.

Ο Νίκος Αργυρόπουλος, με τη σειρά του, υπογράμμισε ότι: “Είναι σημαντικό για έναν αθλητή να βρίσκεται σε έναν τελικό και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ο βιώνω για δεύτερη φορά. Το παρελθόν πρέπει να αποτελέσει οδηγό για εμάς.

Όπως τότε καταφέραμε κάποιες μεγάλες νίκες έτσι και τώρα όλα μπορούν να γίνουν. Στον αθλητισμό τίποτα δεν είναι προδικασμένο.

Η αγάπη που εισπράττουμε από τον κόσμο είναι μεγάλη γι’ αυτό και εμείς πρέπει να παρουσιάσουμε ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο και να αποζημιώσουμε τον κόσμο που έρχεται από την Πάτρα για να μας στηρίξει”.

Αναφορικά με το αν αισθάνονται αδικημένοι που ο τελικός θα γίνει στο ΟΑΚΑ και όχι στην Πάτρα, απάντησαν:

Βετούλας: “Όπου και να γινόταν ο τελικός είναι γεγονός πως οι πιθανότητες μας δεν θα αυξάνοντας δραματικά. Σίγουρα θα ήταν πολύ καλύτερα από άποψη ψυχολογίας αν γινόταν στην Πάτρα αλλά πιστεύω πως κανένας παίκτης δεν πρέπει να χρειάζεται το γήπεδο για να αποκτήσει ενθουσιασμό και κίνητρο για ένα τέτοιο μεγάλο παιχνίδι. Ήταν θέμα κλήρωσης δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό”.

Αργυρόπουλος: ¨Ίσως να αισθανόμαστε λίγο αδικημένοι αλλά εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι καθώς ήταν κλήρωση. Η στεναχώρια μας έγκειται στο γεγονός ότι θέλαμε να γίνει στην Πάτρα κυρίως για τον κόσμο μας που θα χαιρόταν όλη τη γιορτή γύρω από τον τελικό. Όμως δεν μπορούμε να στεκόμαστε στο τι θα γινόταν αλλά να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό εδώ την Κυριακή”.

Τέλος, ο κόουτς του Απόλλωνα, ρωτήθηκε για τις αιτίες που η ομάδα του έχει παρουσιάσει “κοιλιά” τις τελευταίες εβδομάδες.

“Σίγουρα οι τραυματισμοί παίζουν καθοριστικό ρόλο καθώς το ροτέισον έχει μικρύνει και αυτό μας έχει στοιχίσει μιας και η κούραση είναι μεγαλύτερη. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αφήνουμε πίσω μας αυτή την καμπή και επανερχόμαστε σταδιακά στην προτέρα κατάσταση, στο οποίο έχουν συμβάλει και τα δύο νεα μεταγραφικά αποκτήματα (Σιγκούνας, Ότζο). Σίγουρα οι Γκάλογουεϊ και Πεν είναι πολύ σημαντικές αλλά θα επανέλθουμε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Κύπελλο Ελλάδας: Το κοινωνικό πρόσωπο το Κυπέλλου Ελλάδας (vid)

Γεμάτο δράση εντός και εκτός παρκέ περιείχε το Κύπελλο Ελλάδας. H Κρήτη φιλοξένησε ένα τετ…