Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Να μην επαναπαυτούμε”

“Να μην επαναπαυτούμε”

sfairopoulos odigies

sfairopoulos-odigies

Ο Ολυμπιακός απέχει ένα 40λεπτο και μια νίκη μακριά από την επιστροφή του στο Φάιναλ Φορ, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να διατηρηθεί στα ύψη η συγκέντρωση και να δοθεί η δέουσα σημασία στην αμυντική προσήλωση, όπως τόνισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο προπονητής των “ερυθρολεύκων“, κατά τη συνέντευξη Τύπου πριν το μεγάλο παιχνίδι της Πέμπτης (23/04), επέστησε την προσοχή στους παίκτες του ώστε να μην επαναπαυτούν, στάθηκε στα κενά διαστήματα που πρέπει να ελαχιστοποιηθούν ενώ έκανα αναφορά στην απόδοση των δύο ψηλών της ομάδας αλλά και των παικτών που μπαίνουν και προσφέρουν σημαντικά στοιχεία που κάνουν τη διαφορά.

“Θέλει μεγάλη προσοχή το παιχνίδι, δεν πρέπει να επαναπαυτούμε στο 2-1 και πρέπει να δούμε το ματς μεμονωμένα. Θα πρέπει να έχουμε τα στοιχεία που χρειαζόμαστε πάντα: Καλή άμυνα, συγκέντρωση στο πλάνο που έχουμε, καλή επιθετική λειτουργία με σωστό διάβασμα της άμυνας του αντιπάλου. Θα πρέπει να κοιτάξουμε κάποια διαστήματα που η Μπαρτσελόνα ήταν καλύτερη και να μην τους δώσουμε εύκολους πόντους” ήταν η αρχική τοποθέτηση του Σφαιρόπουλου ενώ εν συνεχεία, αναφορικά με το ποιος θα επωμιστεί να πάρει τα κρίσιμα σουτ, ξεκαθάρισε πως:

“Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε σωστή λειτουργία. Το ποιος θα πάρει στο τέλος κάποια προσπάθεια, εξαρτάται και το τι θα σου δώσει η άμυνα. Κάθε άμυνα παίρνει κάποια ρίσκα, όπως και η δική μας. Ασφαλώς όλοι οι παίκτες πρέπει να προσφέρουν και το έκαναν και στο χθεσινό παιχνίδι, ακόμη κι όσοι δεν σκόραραν.

Χθες ο Σλούκας έδωσε 5 ασίστ και ο Παπαπέτρου πήρε 4 ριμπάουντ, αλλά και άλλα παιδιά όπως ο Αγραβάνης και ο Ντάρντεν, που εξουδετέρωσε ξανά τον Τόμας. Όλοι συνεισφέρουν, έστω κι αν αυτό δεν φαίνεται στον πολύ κόσμο. Το θέμα είναι να λειτουργήσουμε ομαδικά στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση να έχουμε πολυφωνία”.

Επιπλέον απένειμε τα εύσημα σε Χάντερ και Ντάνστον που έχουν ανταποκριθεί καλά κόντρα στην πολύ ψηλότερη φροντ λάιν των Καταλανών: “Και οι δύο ψηλοί μας βοηθάνε πολύ στο παιχνίδι. Βγάζουν μακριά από το καλάθι τον Ναβάρο και μετά τρέχουν γρήγορα μέσα για να αντιμετωπίσουν δύο πολύ ψηλούς παίκτες. Κάνουν πολύ καλή δουλειά κι ελπίζουμε να κάνουν το ίδιο και την Πέμπτη”.

Κλείνοντας, σχετικά με ενδεχόμενο “ξέσπασμα” παικτών της Μπάρτσα που δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα στη σειρά, εξήγησε πως “Δεν είναι μόνο ο Όλεσον, είναι και ο Ντόελμαν, ο Τόμας, ο Ουέρτας, αλλά και άλλοι που μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Πρέπει να είμαστε ετοιμοπόλεμοι για όλους τους παίκτες, γιατί πρόκειται για μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ο Ολυμπιακός για το break στη Βαρκελώνη

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στη μάχη των play off της Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στη Β…