Κεντρική Ασίστ Shadow “Να κλείσουν οι μπουκαπόρτες”

“Να κλείσουν οι μπουκαπόρτες”

Giorgos Sigalas

Giorgos Sigalas

Για πως είδε τις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, με Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντίστοιχα,  από την δική του οπτική ματιά, μίλησε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Σπορ Fm 94,6, ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Γιώργος Σιγάλας.

Αναλυτικά:

Για την τακτική του Ολυμπιακού: “Ο Ολυμπιακός παίζει με βάση τις ικανότητές του και όχι με βάση την τακτική της Μπαρτσελόνα. Ο Σφαιρόπουλος πατάει πάνω σε αυτά που δουλεύει και σε αυτό που έχει μάθει να κάνει. Ειδικά στην άμυνα τους έχει μπλοκάρει, πέφτει ξύλο πραγματικά και τους έχει βγάλει εκτός ρυθμού. Η Μπαρτσελόνα είναι μια ομάδα που μόλις την αφήσεις λίγα λεπτά έχει τους παίκτες και την ποιότητα να γίνει πολύ επικίνδυνη. Οπότε πρέπει να είσαι αποφασιστικός.

Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ κερδήθηκε επίσης από την αποφασιστικότητα. Έτσι κερδίζονται τα παιχνίδια σε αυτό το επίπεδο και αυτή είναι η ομορφιά του μπάσκετ. Μόνος φόβος μου είναι να μην ξυπνήσουν τα γκαρντ της Μπαρτσελόνα, τα οποία είναι ανύπαρκτα μέχρι τώρα. Ο Ολυμπιακός έχει ισορροπία στην άμυνα και λύσεις στην επίθεση. Προς το παρόν στην Μπαρτσελόνα παίζει μόνο ο Ναβάρο κι ένας κουτσός Όλεσον“.

Για την άμυνα του Ολυμπιακού στην τελευταία επίθεση του χθεσινού αγώνα: “Όποια απόφαση πάρει ένας προπονητής εκείνη τη στιγμή είναι σωστή. Γιατί έχει να κάνει με τη δυναμική της ομάδας σου. Πρέπει να είναι και εγκεφαλικά σωστή η αμυντική προσέγγιση που θα κάνεις. Υπάρχουν προπονητές που θέλουν την μπάλα στα χέρια τους, να έχουν την τελευταία επίθεση. Υπάρχει και το αντίθετο όμως. Εκείνη τη στιγμή κοιτάς ποια είναι η δυναμική των παικτών σου και αποφασίζεις. Δεν μπορείς να πεις ότι ο ένας είναι σωστός και ο άλλος λάθος. Ανάλογα σε ποιον βγαίνει, κρίνεται και επιτυχημένος. Όλη αυτή είναι μια πολύ ωραία συζήτηση, αλλά κανείς δεν έχει λάθος. Όλοι πρέπει να προσαρμόζονται στη συνταγή”.

Για το τι πρέπει να γίνει αύριο (23/4), ώστε να προκριθεί ο Ολυμπιακός στο Final-4: “Θεωρώ ότι πρέπει να κλείσουν οι… μπουκαπόρτες. Να φυλάξει τα νώτα του. Το επιθετικό παιχνίδι του βγαίνει μέχρι τώρα, αλλά αυτό το αποτέλεσμα είναι το πιο κρίσιμο και είναι κρίμα να πετάξει -μετά από τέτοιες εμφανίσεις- το πλεονέκτημα και να ξαναπάει στη Βαρκελώνη. Πρέπει να πάρει ριμπάουντ, να βελτιώσει την άμυνά του. Διότι παίκτες όπως ο Αμπρίνες δεν έχουν πάρει τα πάνω τους και ο Ναβάρο είναι μόνος, αλλά αυτό μπορεί ν’ αλλάξει. Λύσεις στην επίθεση θα βρεθούν. Ό,τι έχουν κάνει μέχρι τώρα αμυντικά οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να το κάνουν εις διπλούν”.

Για τη σειρά Παναθηναϊκού-ΤΣΣΚΑ Μόσχας: “Το ίδιο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό. Έχει το ταλέντο για να κοιτάξει τουλάχιστον στα μάτια την ΤΣΣΚΑ. Το προχθεσινό παιχνίδι του ήταν εκπληκτικό. Ό,τι κακό έχει πάθει μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός, το έχει πάθει από παιδαριώδη ατομικά λάθη που δε δικαιολογούνται. Έχουν γίνει απίστευτα πράγματα. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι λαθών, αλλά κάποια πράγματα είναι ανήκουστα.

Και είναι κρίμα γιατί έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια. Μέσα από αυτή την ομάδα θα βγουν παίκτες που θα πρωταγωνιστήσουν, όπως οι Παππάς και Γιάνκοβιτς. Ειδικά ο Παππάς, αν βάλει ατομικά στόχους, θα πάει πολύ ψηλά. Τέτοιους παίκτες τους χρειάζεται το ελληνικό μπάσκετ και η Εθνική. Κάθε παίκτης εξαρτάται από τον εαυτό του για το πού θα φτάσει. Κάποιοι έχουν ταβάνι, κάποιοι δεν έχουν. Είναι κρίμα τέτοια ταλέντα να μην πηγαίνουν ψηλά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…