Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Με “φόντο” την τριάδα

Με “φόντο” την τριάδα

Cheilaris Rethimno

Cheilaris-Rethimno

Η 24η αγωνιστική της Α1 θα πραγματοποιηθεί σε δύο “δόσεις” με το παιχνίδι της Πυλαίας να είναι το μοναδικό που δεν θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (25/04) αλλά τη Δευτέρα 27 Απριλίου.

Στη μάχη της “ουράς” όλα έχουν κριθεί καθώς Πανιώνιος και Πανελευσινιακός έχουν ξεκινήσει τα πλάνα τους για την Α2 και αμφότεροι συγκρούονται αύριο σε ένα ματς χωρίς κάποιο βαθμολογικό αντίκρισμα αλλά πρόκειται απλά για ένα θέμα γοήτρου.

Το πελοποννησιακό ντέρμπι στο κλειστό της Ήλιδας, μεταξύ Κοροίβου και Απόλλωνα Πάτρας είναι ένα από τα ματς που ξεχωρίζουν. Οι γηπεδούχοι μετά το “διπλό” της προηγούμενης εβδομάδας στην Ελευσίνα έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους και κατεβαίνουν χωρίς άγχος απέναντι σε έναν Απόλλωνα που βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση και ψάχνει τη νίκη που θα τον διατηρήσει σε επαφή με την οκτάδα. Οι Πατρινοί για πρώτη φορά τον τελευταίο ενάμιση (περίπου) μήνα δεν έχουν προβλήματα τραυματισμών και ευελπιστούν να επιστρέψουν στις επιτυχίες και να τερματίσουν το αρνητικό σερί 6 αγώνων.

Ο ΚΑΟΔ μετά το σπουδαίο διπλό στην Πάτρα την προηγούμενη αγωνιστική μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι εισόδου στα πλέι οφ φιγουράροντας πλέον στην όγδοη θέση και υποδεχόμενος την Κηφισιά θέλει να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο την παρουσία του στην οκτάδα. Οι Κηφισιώτες θέλουν επίσης επιτακτικά τη νίκη για να μπουν σε τροχιά πλέι οφ ξανά καθώς σε διαφορετική περίπτωση το “τρένο” θα χαθεί.

Τα Τρίκαλα έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους αλλά χωρίς τον Κώστα Φλεβαράκη στον πάγκο και τις υπηρεσίες του Μάικ Χολ δεν δείχνουν ικανά να υπερπηδήσουν το εμπόδιο του Άρη, ο οποίος κατηφορίζει στη θεσσαλική πόλη για να πάρει το ροζ φύλλο και να παραμείνει στη διεκδίκηση της τετράδας. Εκεί παραμένει η ΑΕΚ η οποία θα έχει δύσκολο έργο στο Ρέθυμνο αλλά διαθέτει την ποιότητα και το “βάθος” για να ανταπεξέλθει και διατηρηθεί τέταρτη κάνοντας μια τελευταία προσπάθεια για να εκθρονίσει τον ΠΑΟΚ από την τρίτη θέση.

Ο “δικέφαλος” έχει αποδείξει πως δικαίως βρίσκεται τόσο ψηλά στη βαθμολογία και έχει την ποιότητα να τερματίσει εκεί στην κανονική διάρκεια αν πετύχει τουλάχιστον δύο νίκες στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, αρχής γενομένης από την εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον εξαιρετικό Κολοσσό. Η ομάδα της Ρόδου νίκησε το Ρέθυμνο την 23η αγωνιστική και πλέον βρίσκεται στην έκτη θέση αναζητώντας όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:
Σάββατο 25 Απριλίου
ΔΓ Ν. Σμύρνης 17.00 Πανιώνιος – Πανελευσινιακός (Καλδίρης – Παντελίδης – Κατραχούρας).
ΔΚΓ Τρικάλων 17.00 Τρίκαλα – Άρης (Αναστόπουλος – Ταβουλαρέας – Ανδρικόπουλος).
ΔΚΓ Ίλιδας 17.00 Κόροιβος Αμαλ. – Απόλλωνας Π. (Γκόντας – Κορομηλάς – Τζαφλέρης).
ΔΚΓ Κραχτίδης 17.00 ΚΑΟΔ – Κηφισιά (Φούφης – Ψαριανός – Παναγιώτου).
ΚΓ Μ. Μερκούρη 19.30 Ρέθυμνο – ΑΕΚ (Καρακατσούνης – Παπαπέτρου – Γκούμας).
Δευτέρα 27 Απριλίου
ΚΓ ΠΑΟΚ 17.00 ΠΑΟΚ – Κολοσσός Ρ. (Πηλοϊδης – Μητσόπουλος – Γεωργιάδης).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …