Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μακάμπι – Φενέρμπαχτσε 74-75

Μακάμπι – Φενέρμπαχτσε 74-75

brian randle maccabi electra tel aviv

brian-randle-maccabi-electra-tel-aviv

Η Φενέρμπαχτσε αν και χρειάστηκε και το πεντάλεπτο της παράτασης, τελικά επικράτησε και μέσα στο Ισραήλ της Μακάμπι με 75-74, έκανε το 3-0, πέταξε εκτός συνέχειας τους πρωταθλητές Ευρώπης και έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στο Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης.

Ήταν μια αναμέτρηση την οποία ήθελαν να την πάρουν και οι δυο ομάδες, η καθεμία για τους δικούς της λόγους. Από την μια η Φενέρ ήθελε το ροζ φύλλο για να κλειδώσει την είσοδο της στο Φάϊναλ Φορ της Μαδρίτης, ενώ από την άλλη μεριά η ομάδα του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη καιγόταν για την νίκη ώστε να δώσει παράταση στην πορεία προς την Μαδρίτη.

Αυτό είχαν στο νου τους και οι πρωταθλητές Ευρώπης και μέχρι το 7′ δεν υπήρχε άλλη ομάδα μέσα στο παρκέ, όταν το σκορ ήταν 13-7 και με τους Πάργκο και Ράντλ να έχουν πετύχει τους 9 από τους 13 πόντους της ομάδας. Από το 7′ και μετά, ήρθε η ώρα της αντεπίθεσης για την Φενέρ, αλλά στα εναπομείναντα λεπτά δεν κατάφερε να μειώσει περισσότερο την διαφορά και έτσι η πρώτη περίοδος έκλεισε στο 20-13.

Η δεύτερη περίοδο άνηκε ολοκληρωτικά στην ομάδα του Ομπράντοβιτς, με τον Νίκο Ζήση να κάνει ένα από τα καλύτερα δεκάλεπτα που έχει κάνει στην καριέρα του. Στα δέκα λεπτά της δεύτερης περιόδου, κατάφερε να πετύχει τους 12 από τους 13 πόντους που είχε σημειώσει μέχρι στιγμής, με 4/5 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 2/4 βολές και φυσικά ήταν ο μόνος μέσα στο παιχνίδι που είχε διψήφιο αριθμό πόντων μέχρι το 20. Η τουρκική ομάδα μέσα 13 λεπτά κατάφερε όχι μόνο να καλύψει την διαφορά αλλά και πάρει κεφάλι στο σκορ και να φτάνει στο ημίχρονο να προηγείται 37-31.

Στην τρίτη περίοδο, το παιχνίδι, στα πρώτα 7 λεπτά, έγινε πιο κλειστό σε σχέση με τα προηγούμενα 20 λεπτά, με τις δυο ομάδες να σκοράρουν με το σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα το 37-31 του ημιχρόνου να έχει γίνει 40-36 στο 27. Έκτοτε και το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά και εκείνο του Γκάι Γκούντες, πήραν κάποια σουτ και κατάφεραν να φτάσουν στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου να κάνουν το σκορ 50-45.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, τα πρώτα λεπτά άνηκαν στους πρωταθλητές Ευρώπης, καθώς με επιμέρους σκορ 10-6 στα πρώτα 5 λεπτά, κατάφεραν να φτάσουν την διαφορά στο καλάθι (56-55), ενώ 33 δευτερόλεπτα πριν την λήξη κατάφερε να προσπεράσει στο σκορ και να κάνει το 65-63 με τον Αλεξάντερ. Στα δέκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Βέσελι με κάρφωμα φέρνει στα ίσια (65-65) το παιχνίδι, αλλά δεν κατάφερε να ευστοχήσει και στην βολή που είχε πάρει μπόνους από το κάρφωμα και έτσι η αναμέτρηση πήγε στην παράταση.

Στο πεντάλεπτο της παράτασης, οι δυο ομάδες προσπάθησαν σκοράρουν και να κλέψουν την νίκη η μια από την άλλη. Σε όλο το πεντάλεπτο και οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Τελικά η νίκη κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα με τον Γκάουντλοκ να σκοράρει στα 9 δευτερόλεπτα να κάνει το 75-74 και να δίνει την νίκη στην τουρκική ομάδα, καθώς ο Πάργκο αστόχησε στα τελευταία δευτερόλεπτα και έτσι η Φενέρμπαχτσε έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε από σήμερα στο Φάιναλ Φορ της Μαδρίτης.

Τα δεκάλεπτα: 20-13, 31-37, 45-50, 65-65 (κ.α), 74-75.
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Γκούντες): Πάργκο 21 (2), Χέινς 5 (1), Σμίθ 8 (2), Ράντλ 19, Λίνχαρτ 5 (1), Τάϊους 6, Οχαγιόν 2, Λάντσμπεργκ, Σχορτσιανίτης 4, Αλεξάντερ 4.
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ/ΟΥΛΚΕΡ (Ομπράντοβιτς): Γκάουντλοκ 15 (2), Ζήσης 19 (3), Μπιέλιτσα 5 (1), Ερντέν 6, Μαχμούτογλου, Μπογκντάνοβιτς 8 (2), Σαβάς 2, Ζόριτς 1, Βέσελι 12, Σιπάχι, Πρέλντζιτς 7.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κούκοτς: «Ο Γκος άλλαξε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό»

Ο Τόνι Κούκοτς δηλώνει πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος όλων. Ο Τόνι Κούκοτς πα…