Κεντρική NBA Λύγισαν στο τέλος οι Μπακς (vid)
NBA

Λύγισαν στο τέλος οι Μπακς (vid)

antetokounmpo bulls bucks1

antetokounmpo-bulls-bucks

Οι Μπακς αντιστάθηκαν σθεναρά στο Γιουνάιτεντ Σέντερ αλλά στο τέλος λύγισαν κόντρα στους ποιοτικότερους και εμπειρότερους Μπουλς των οποίων ηγήθηκε ο φοβερός Τζίμι Μπάτλερ, ενώ στο Όκλαντ, οι Πέλικανς είχαν ανάλογη τύχη καθώς έβαλαν δύσκολα στους Ουόριορς αλλά οι “Splash Brothers” καθάρισαν τη “μπουγάδα”.

Τα αποτελέσματα:
Σικάγο Μπουλς – Μιλγουόκι Μπακς 91-82
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς – Νιου Όρλινς Πέλικανς 97-87

Δεν άντεξαν μέχρι τέλους

butler-henson

Οι Μπακς ήταν τρομερά ανταγωνιστικοί στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς κόντρα στους Μπουλς, έμειναν κοντά στο σκορ και μάλιστα προηγούνταν στις αρχές της τέταρτης περιόδου αλλά εν τέλει οι “ταύροι” με όπλο της εμπειρία και την ποιότητα τους αλλά κυρίως χάρη στην τρομερή εμφάνιση του Τζίμι Μπάτλερ, έκαναν το 2-0 επικρατώντας με 91-82.

Ο 25χρονος έκανε ρεκόρ καριέρας στα πλέι οφ σημειώνοντας 31 πόντους (7/10 διπ.-3/9 τρ.-8/14 βολές), κατέβασε 9 ριμπάουντ και ήταν αυτός που ηγήθηκε ενός σερί 13-0 στην τελευταία περίοδο που σφράγισε τη νίκη για την ομάδα του. Ο Ντέρικ Ρόουζ (15π.-7ρ.-9ασ.) ήταν πανταχού παρών και παρ’ ότι ξεκίνησε νωθρά το πρώτο μέρος (0/7 εντός παιδιάς) στην επανάληψη ανέβασε στροφές. Ο Πάου Γκασόλ (11π.-16ρ.-4κοψ.) σταθερά μεταξύ των κορυφαίων και μαζί με τον Γιόακιμ Νόα (6π.-19ρ.-5ασ.) κυριάρχησαν στους αιθέρες κατεβάζοντας πάνω από τα μισά ριμπάουντ όλης της ομάδας (64 έναντι μόλις 48 των αντιπάλων του).

Από τους Μπακς, κορυφαίος ήταν ο Κρις Μίντλετον (22π.-6ρ.) με τον Μάικλ Κάρτερ – Ουίλιαμς (12π.-5ρ.-2ασ.) να αποτελεί τον δεύτερο και μοναδικό διψήφιο της ομάδας. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά το εξαιρετικό ντεμπούτο του δεν συνέχισε αναλόγως σημειώνοντας μόνο 6 πόντους (2/11 διπ.-2/2 βολές) αλλά συνεισέφερε σε όλους τους υπόλοιπους τομείς έχοντας 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 μπλοκ στα 38 λεπτά που αγωνίστηκε (τα περισσότερα μαζί με τον Μίντλετον).

Δύο περίοδοι ήταν αρκετοί

thompson-warriors-pelicans

Οι Πέλικανς ξεκίνησαν εντυπωσιακά το δεύτερο παιχνίδι κόντρα στους Ουόριορς, και προηγήθηκαν με 11 πόντους (17-28) στην πρώτη περίοδο αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι “πολεμιστές” του Στιβ Κερ απάντησαν άμεσα με επιμέρους 38-24 στη δεύτερη περίοδο και πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα 3 πόντων (55-52). Οι “πελέκανοι” συνέχισαν να παλεύουν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν (71-71) στο τέλος του τρίτου δωδεκαλέπτου όμως οι γηπεδούχοι είχαν ξανά εμφατική απάντηση καθώς κυριάρχησαν πλήρως στην τελευταία περίοδο και πανηγύρισαν το 2-0 κατακτώντας τη νίκη με 97-87.

Ο Κλέι Τόμπσον (26π.-3ρ.-3ασ.) ήταν το πρώτο “βιολί” του Όκλαντ με τον, πιο πληθωρικό, Στεφ Κάρι (22π.-4ρ.-6ασ.) να ακολουθεί και τον Ντρέιμοντ Γκριν (14π.-12ρ.-5ασ.-3κλ.) να τους πλαισιώνει κάνοντας, ως συνήθως, τα πάντα στο παρκέ. Ο Άντονι Ντέιβις (26π.-10ρ.-3ασ.-2κοψ.) ήταν ξανά σπουδαίος αλλά όχι αρκετός έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Έρικ Γκόρντον (23π. με 5/10 τρ.) και Ταϊρίκ Έβανς (16π.-10ρ.-7ασ.).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…