Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Ήξερα ότι θα έρθει σε μένα”

“Ήξερα ότι θα έρθει σε μένα”

olympiakos panigirismoi printezis prokrisi

olympiakos-panigirismoi-printezis-prokrisi

Ο ήρωας της αναμέτρησης του προημιτελικού της Ευρωλίγκα, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Μπαρτσελόνα, Γιώργος Πρίντεζης, την επομένη της πρόκρισης μίλησε στην Νεριτ για όλους και για όλα.

Η συνέντευξη του Έλληνα φόργουορντ στη ΝΕΡΙΤ:
για την τελευταία φάση του τέταρτου προημιτελικού με την Μπαρτσελόνα: «Στεκόμαστε λίγο στην τελευταία φάση, αλλά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο έγιναν πολλά πράγματα, όπως η συγκλονιστική εμφάνιση του Βαγγέλη Μάντζαρη, το καλάθι του Βασίλη Σπανούλη και η πάσα του Κώστα Σλούκα. Εκείνη την στιγμή δεν έχεις το περιθώριο να σκεφτείς, αν είναι εύκολο ή δύσκολο το σουτ. Οταν απομένει ένα δευτερόλεπτο, απλά σουτάρεις. Είναι ένα επιπλέον βάρος το ότι είχα πριν 0/5 τρίποντα, αλλά ήταν ένα σουτ που θα μας έδινε τη νίκη και την πρόκριση. Δεν το σκέφτηκα, μετά το τάιμ άουτ έχεις το μυαλό σου τις οδηγίες του κόουτς. Ο κόουτς σχεδίασε μία επίθεση για να πάρει ο Σπανούλης την μπάλα κι εγώ έπαιζα σαν σέντερ.»

Aν έκανε λάθος ο Πασκουάλ με την χρησιμοποίηση του Τόμιτς: «Ολα αυτά είναι λεπτομέρειες που κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Αν το έχανα, το ματς θα πήγαινε παράταση το ματς και αν χάναμε, θα ήταν σωστός. Το λάθος ίσως το έκανε προηγουμένως που παίξαμε με 4 κοντούς».

printezis-doellman
Aν το σουτ θα ήταν δυσκολότερο, αν ο Ναβάρο είχε 2/2 βολές αντί 1/2
:
«Πιστεύω πως το σουτ θα ήταν ίδιο. Δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς. Ισως να ήμουν περισσότερο φοβισμένος. Χθες στα τρίποντα τα έσπασα. Ο κόουτς, όμως, με εμπιστεύτηκε. Είναι πολύ σημαντική για εμένα η εμπιστοσύνη. Δεν πιστεύω πως θα άλλαζε κάτι».

Aν ένιωθε πως θα σουτάρει εκείνο: «Κατά ένα περίεργο λόγο ήξερα πως θα έρθει η μπάλα σε εμένα. Το ήθελα».

Αν το σουτ της Πόλης απέναντι στην ΤΣΣΚΑ και για το αντίστοιχο με την Μπαρτσελόνα:«Δεν θέλω να το συγκρίνω. Το τώρα μετράει. Η Κωνσταντινούπολη ήταν μία ξεχωριστή βραδιά για την ομάδα. Ημασταν μια παρέα παιδιών που πήραμε το ευρωπαϊκό για τον Ολυμπιακό έπειτα από 15 χρόνια. Το καθένα έχει τη δική του σημασία και καλά. Το καλάθι στην Κωνσταντινούπολη ήταν κάτι πολύ όμορφο που ολοκλήρωσε μία πολή καλή χρονιά».

Αν θα ξανασημειώσει buzzer beater: «Δεν μπορώ να το πω. Δουλεύουμε ως ομάδα, ήταν μία πολύ καλή σειρά και κερδίσαμε τρεις φορές την Μπαρτσελόνα. Αυτό είναι ίσως πιο σημαντικό από το Final Four».

Την αλλαγή της εικόνας του Ολυμπιακού από το πρώτο ματς στο δεύτερο στην σειρά με την Μπαρτσελόνα:  «Είχαμε δουλέψει πάρα πολύ καλά και είχαμε προετοιμαστεί σωστά, αλλά στο πρώτο παιχνίδι δεν παίξαμε στο 30%. Δεν μπορώ να πω πως στο δεύτερο παιχνίδι, θα ήμασταν τόσο διαφορετικοί. Το πρώτο μας παιχνίδι ίσως ήταν το χειρότερό μας από τότε που ήρθε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος».

printezis-buzzer beater
Το πώς διαχειρίζεται τα συναισθήματά του
:
«Με την πάροδο του χρόνου, μαθαίνεις να λογαριάζεις αλλιώς. Οταν ήμουν πιο μικρός, τα πράγματα ήταν αλλιώς. Εχω δει ελάχιστες φορές το video από την Πόλη. Οταν τελειώσω την καριέρα μου, ίσως το βλέπω. Περάσαμε στο φάιναλ φορ, αλλά οι υποχρεώσεις μας συνεχίζουν».

Την επιστροφή του στον Ολυμπιακό μετά την θητεία του στη Μάλαγα: «Αν θα μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, δεν θα τον γύρναγα. Ακόμα και στη Μάλαγα έμαθα πράγματα. Ηταν, όμως, ψυχοφθόρο. Ο κόουτς Αγγέλου με εμπιστεύτηκε και το καλοκαίρι άνοιξε μία θέση στον Ολυμπιακό. Δούλεψα σε ένα πρόγραμμα και τα κατάφερα».

Την καθημερινότητα ενός επαγγελματία αθλητή: «Κάθε ημέρα υπάρχουν κι άλλοι στόχοι. Ειδικά στον πρωταθλητισμό και στον Ολυμπιακό. Επειτα από κάθε μεγάλη επιτυχία ή αποτυχία, οφείλεις να συνεχίσεις».

Τη μη κλήση του το 2011 στην Εθνική: «Εν μέρει είχα πληροφορηθεί από ένα site πως δεν με κάλεσαν».

Την οικονομική πολιτική του Ολυμπιακού: «Ο Ολυμπιακός δυστηχώς για όλη την Ευρώπη έχει αποδείξει πως τα μπάτζετ δεν παίζουν μπάσκετ.  Υπάρχει ένας κορμός παικτών και μια ταυτότητα. Ακόμα και πέρσι που δεν περάσαμε στο φάιναλ φορ παλέψαμε με την Ρεάλ ως το τέλος. Οι ομάδες ακολουθούν το μοντέλο του Ολυμπιακού».

lojeski-printezis
Το τι τους είπε ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος
:
«Οι πρόεδροι ήταν χαρούμενοι, γιατί περάσαμε στο φάιναλ φορ. Ειδικά μετά το πρώτο παιχνίδι πολλοί δεν πίστευαν σε εμάς, αλλά τα καταφέραμε. Ήταν πολύ μεγάλο επίτευγμα που πήγαμε στο φάιναλ φορ και νικήσαμε τρεις συνεχόμενες φορές την Μπαρτελόνα που είναι μια ομάδα που αγωνίζεται φορές καλύτερα μακριά από την έδρα της και βάζει συνεχώς νέα πράγματα στο παιχνίδι της«.

Τους φιλάθλους: Αποφεύγω να μιλάω για τον κόσμο, όπως και οι περισσότεροι συμπαίκτες μου. Η ατμόσφαιρα, όμως, ήταν εκπληκτική ακόμα κι όταν ήμασταν πίσω στο σκορ. Τους ευχαριστούμε πολύ».

Το πόσο εύκολο είναι να παραμείνει… προσγειωμένος στη γη: «Δεν θεωρώ πως έγινε κάτι για να μην το κάνω. Εβαλες δύο νικητήρια σουτ. Υπάρχουν κι άλλες καταστάσεις. Εχουν συμβεί και άλλα στον χώρο του μπάσκετ και προσπαθώ να τα βλέπω όλα σαν ευθεία γραμμή. Αν πίστευα παραπάνω στον εαυτό, ίσως και να ήμουν καλύτερος».

Το βήμα που δεν έκανε στο ΝΒΑ: «Πήραμε το πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα έπειτα από 15 χρόνια. Δεν είμαι πρώτος στο χωριό. Ποτέ δεν είχα στο μυαλό μου τα χρήματα. Το ΝΒΑ πάντα είναι ένας στόχος ενός αθλητή, αλλά ήρθε όταν είχαμε πετύχει πολλά ως ομάδα. Ημασταν μια παρέα, κάναμε μια σωστή κουβέντα με τους προέδρους και ήθελα να μείνω».

Το “πεταχτάρι”: «Ετσι μου βγαίνει. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Απλά είναι άσχημο σαν σουτ. Κάκάσχημο. Κάποιος από τους συμπαίκτες μου το είπε έτσι. Μου φαίνεται ο Παπανικολάου. Το έκανα κάποιες φορές. Αλλες έμπαινε, άλλες όχι. Το δούλεψα. Ο Καζλάουσκας δεν είχε πολλή εμπιστοσύνη σε αυτό το σουτ. Δεν είναι κακός προπονητής. Ημουν πιο μικρός και ήθελε κάποια πράγματα πιο αυτοποιημένα».

Τον Βασίλη Σπανούλη: «Καλύτερα να συνεχίσουμε να λέμε για τον Σπανούλη και να σταματήσουμε να μιλάμε για εμένα, γιατί του αξίζουν πραγματικά. Ο Σπανούλης έκανε καταπληκτική σειρά και αγώνα δρόμου για να προλάβει».

 Την ευστοχία του Ολυμπιακού στην σειρά με την Μπαρτσελόνα: «Βάλαμε πολλά και κρίσιμα σουτ. Είχαμε αυτοπεποίθηση παρά το ότι ξεκινήσαμε με ένα πολύ άσχημο παιχνίδι. Ήμασταν όλοι συγκεντρωμένοι στο πλάνο των προπονητών μας. Ξέραμε πως θα ήταν πολύ δύσκολος αντίπαλος, αλλά πήγαμε στη Βαρκελώνη για να παλέψουμε. Αυτό δεν αποδείχτηκε στο πρώτο παιχνίδι, αλλά στα επόμενα…»

Τον Τσάβι Πασκουάλ: «Δεν μπορώ να πάρω ξεκάθαρη θέση, γιατί δεν έχουμε συνεργαστεί. Πάντα προετοιμάζει τρικ, όπως έκανε και στη σειρά μας. Ο Παπανικολάου μού έχει πει πως του αρέσει το σκεπτόμενο μπάσκετ. Εχω ακούσει πως έχει 90 συστήματα».

printezis
Το φάιναλ φορ
:
«Ξεχνάμε την πρόκριση. Από το Σάββατο κοιτάμε πάλι τους στόχους μας. Δεν θα πάμε για τουρισμό, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι πάμε σαν αουτσάιντερ, γιατί θα γελάει ο κόσμος. Είναι ένας ημιτελικός και πιστεύω πως η ΤΣΣΚΑ θα έχει το άγχος. Στα φάιναλ φορ υπάρχουν δύο αγώνες και παίζει ρόλο ποια ομάδα θα βρεθεί στην καλύτερη ημέρα. Παίζει ρόλο η πίεση. Σίγουρα η ΤΣΣΚΑ και η Ρεάλ που προσπαθούν χρόνια να πάρουν το τρόπαιο, ακόμα και η Φένερ θα έχουν περισσότερη πίεση. Η Φενέρμπαχτσε και η Ρεάλ Μαδρίτες είναι ομάδες που παίζουν με ίδιο στιλ. Η Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς είναι πολύ καλή ομάδα. Εχει δέσει με την προσθήκη του Ζήση και παίζει πολύ καλή άμυνα με τον Βέσελι στο “5”».

Το πόσο δύσκολο είναι να συνεχίσει ο Ολυμπιακός να ξεπερνάει τις δυσκολίες που του που παρουσιάζονται:«Στην Ελλάδα είμαστε και ξέρουμε τις απαιτήσεις του κόσμου του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός έκανε πολύ καλή πορεία. Παίζει ρόλο και η τύχη. Αν ήταν στον όμιλό μας ή αν αντιμετώπιζε άλλη ομάδα ίσως να ήταν αλλιώς. Καλώς ή κακών ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν μια μερίδα οπαδών που κάνουν την κατάσταση να ξεφεύγει. Εχω φίλους Ολυμπιακούς και Παναθηναϊκούς που έπειτα από τόσο καιρό έχουν “εκπαιδευτεί” και ξέρουν πολύ μπάσκετ».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …