Κεντρική Basket League ΑΕΚ Η συγκίνηση του Σάκοτα

Η συγκίνηση του Σάκοτα

sakota

sakota

Η ΑΕΚ διέλυσε τα Τρίκαλα με 96-73 για την 23η αγωνιστική της Α1 αλλά το αποτέλεσμα και ο αγώνας ο ίδιος πέρασαν σε δεύτερη μοίρα καθώς η ιστορία της “Ένωσης” προηγείται όλων. Ο Ντράγκαν Σάκοτα, κατά τη συνέντευξη Τύπου, εστίασε στην απόσυρση της φανέλας του θρυλικού Γιώργου Αμερικάνου, με τον τεχνικό των γηπεδούχων να εκφράζει τη συγκίνηση που τον κατέκλυσε, ενώ επεσήμανε πως η ομάδα του στοχεύει στο απόλυτο μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Συγχαρητήρια στην ομάδα μου και στα Τρίκαλα τα οποία στάθηκαν πολύ καλά. Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι, μετά από μία διακοπή τριών εβδομάδων. Πριν το παιχνίδι συμμετείχαμε όλοι σε μία γιορτή, η οποία μπορεί να προκαλέσει μία χαλάρωση. Παρόλα αυτά, βρήκαμε ρυθμό στο τρίτο δεκάλεπτο και κερδίσαμε. Η κορυφαία στιγμή για έναν αθλητή είναι όταν αποσύρεται η φανέλα του” ήταν τα πρώτα λόγια του Σερβοέλληνα προπονητή ο οποίος συνέχισε σημειώνοντας πως:

“Δυστυχώς, ο Γιώργος Αμερικάνος δεν ζει για να έβλεπε αυτές τις στιγμές. Η οικογένεια του ήταν εδώ, είδε αυτές τις στιγμές, όπως και όλος ο κόσμος. Προσωπικά συγκινήθηκα, γιατί είχα την τιμή να γνωρίσω αυτό τον άνθρωπο από κοντά στην προηγούμενη θητεία μου στην ΑΕΚ, αλλά δεν είχα την τύχη να τον γνωρίσω ως παίκτη. Αξίζει να βρίσκεται εκεί η φανέλα του. Θα βλέπουν την φανέλα του τα νέα παιδιά και θα προσπαθούν να φτάσουν στο επίπεδο του”.

Τέλος, αναφορικά με τις πιθανότητες κατάληψης της τρίτης θέσης, ξεκαθάρισε πως: “Εμείς ξέραμε ότι αν κερδίζαμε όλους τους αγώνες μετά τον Ολυμπιακού, θα τερματίσουμε ψηλά στην βαθμολογία. Όμως η κατάσταση δεν είναι στο χέρι μας, καθώς εξαρτάται από άλλες ομάδες. Στόχος μας να κερδίσουμε τους επόμενους τρεις αγώνες και από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα γίνει”.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ, Μιχάλης Πολυτάρχου, αφιέρωσε τη νίκη στο μυθικό Νο10 της ομάδας που θα βρίσκεται για πάντα στον “ουρανό” του ΟΑΚΑ: “Όλη την εβδομάδα δουλέψαμε πολύ καλά γι’ αυτό τον αγώνα. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά κυρίως στην άμυνα. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι, κάναμε αυτά που μας είπαν οι προπονητές μας και έτσι πήραμε μία εύκολη νίκη.

Θέλω να πω ότι είναι μεγάλη τιμή για όσους φόρεσαν και όσους θα φορέσουν αυτή την φανέλα που φόρεσε ο “Παγκόσμιος“. Έχω να πω ότι σήμερα παίξαμε για τον Γιώργο Αμερικάνο και τού αφιερώνουμε αυτή τη νίκη”.

Ενώ εν συνεχεία, σχετικά με τα συναισθήματα του για το γεγονός πως είναι αρχηγός της Ένωσης όπως ήταν ο Γιώργος Αμερικάνος, δήλωσε: “Είναι μεγάλη τιμή για μένα που είμαι αρχηγός της ΑΕΚ. Ο “Παγκόσμιος” ήταν ο πρώτος και μοναδικός αρχηγός της ΑΕΚ. Κανένας αρχηγός δεν είναι σαν τον “Παγκόσμιο” και κανένας δεν θα είναι. Είναι μεγάλη χαρά για μένα που είμαι αρχηγός σε αυτή την ομάδα και εύχομαι κάθε χρονιά να πηγαίνει σαν “Βασίλισσα” όσο ψηλότερα μπορεί σε Ελλάδα και Ευρώπη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…