Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Η αφιέρωση του “Σφαιρό”

Η αφιέρωση του “Σφαιρό”

sfairopoulos1

sfairopoulos

Σε ένα από τα συγκλονιστικότερα ματς της σεζόν, ο Ολυμπιακός έκλεισε εισιτήριο για Μαδρίτη, δια χειρός Γιώργου Πρίντεζη και αρχίζει να σκέφτεται το Φάιναλ Φορ που θα γίνει στις 15 και 17 Μαΐου στην ισπανική πρωτεύουσα εκεί όπου ορθώνεται μπροστά του η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στον ημιτελικό.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέλυσε το παιχνίδι και τόνισε πως η ομάδα του ήταν ανώτερη στη σειρά, αφιέρωσε τη νίκη στους προέδρους του Ολυμπιακού και τον κόσμο, αποκάλυψε τι είπε στους παίκτες του στο ημίχρονο και μίλησε για την τελευταία φάση ενώ έκανε και μια αναφορά στον Ναπολέοντα.

“Είναι μια μεγάλη μέρα για την ομάδα μας, μια ιστορική πρόκριση. Πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι στις λεπτομέρειες στα δύο παιχνίδια που έγιναν στο ΣΕΦ και πολύ καλύτεροι στο δεύτερο ματς της Βαρκελώνης. Γενικά πιστεύω πως ήμασταν καλύτεροι στη σειρά απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα. Είχαμε την αρνητική παράδοση απέναντι στην Μπαρτσελόνα και γι’ αυτό η πρόκριση επί αυτού του αντιπάλου είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Είχαμε κάποια νευρικότητα στο παιχνίδι μας. Είναι λογικό όταν έχεις την πίεση για το αποτέλεσα και δεν θέλαμε να πάμε σε πέμπτο ματς. Στο πρώτο ημίχρονο μπλοκάραμε επιθετικά και αυτό μας έβγαλε από τη συγκέντρωσή μας και στην άμυνα. Στην ανάπαυλα αλλάξαμε λίγο το σκεπτικό μας, πήγαμε πιο ήρεμα, αλλά πρώτα δυναμώσαμε την άμυνά μας. Δεχτήκαμε 13 και 18 πόντους στις δύο τελευταίες περιόδους και βρήκαμε ρυθμό και για την επίθεση. Το παιχνίδι ήταν ένα θρίλερ. Νομίζω πως η νίκη και η τύχη πάει με τους ισχυρούς και ισχυρότερη ομάδα ήταν ο Ολυμπιακός” ήταν η αρχική τοποθέτηση του προπονητή των “ερυθρολεύκων”, ο οποίος πρόσθεσε:

“Θέλω να αφιερώσω την πρόκριση στους προέδρους μας, που όλα αυτά τα χρόνια κρατούν την ομάδα σε υψηλό επίπεδο, αλλά και στον κόσμο μας που μας έδωσε τεράστια ώθηση και τον θέλουμε κοντά μας και στα δύσκολα”.

Αναφορικά με το τι είπε στους παίκτες κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου όταν και βρίσκονταν πίσω με -8, δήλωσε: “Είπα στους παίκτες πως είμαι περήφανος γι’ αυτούς. Δεν τα παράτησαν κι εκεί που το παιχνίδι πήγαινε να χαθεί, δείξαμε χαρακτήρα και νικήσαμε. Αξίζουν συγχαρητήρια πρώτα σε αυτούς και μετά σε όλους όσοι απαρτίζουν την ομάδα και δουλεύουν νυχθημερόν γι’ αυτή την ομάδα.

Είναι μεγάλο πλεονέκτημα να έχεις παίκτες μπαρουτοκαπνισμένους, έναν ηγέτη σαν τον Σπανούλη, που είναι παίκτης που δεν βγαίνει κάθε χρόνο και καθοδηγεί τους υπόλοιπους με το παιχνίδι και τη νοοτροπία του. Δίπλα του υπάρχουν κι άλλοι Έλληνες παίκτες, αλλά και ξένοι. Αυτός ο συνδυασμός δίνουν τη μαχητικότητα στο σύνολό τους. Η ομαδικότητα και η μαχητικότητα είναι τα στοιχεία που μας διακρίνουν. Παίκτες μεγάλου βεληνεκούς έχουν βάλει το εγώ τους κάτω από την ομάδα. Είναι μια απόδειξη ότι αυτή η ομάδα δεν τα παρατά ποτέ. Έχει σφυρηλατηθεί, έχει αποκτήσει μέταλλο και διαθέτει παίκτες νικητές”.

Σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όλη η ομάδα, επεσήμανε ότι: “Είχαμε πολλούς τραυματισμούς, του Πέτγουεϊ, του Τσαϊρέλη, του Σπανούλη, του Μάντζαρη, του Αγραβάνη. Είχαμε τεράστιο μειονέκτημα, γιατί δεν ήμασταν πλήρεις, αλλά είχαμε υπομονή και κουράγιο. Κάναμε τη ρωσική υποχώρηση. Το 1812 όταν ο Ναπολέων επιτέθηκε στη Ρωσία έφτασε μέχρι τα βάθη της χώρας και οι Ρώσοι υποχωρούσαν, αλλά όταν ήρθε ο χειμώνας έκαναν την αντεπίθεσή τους. Αυτό κάναμε κι εμείς. Υποχωρούσαμε, κάναμε αλχημείες για να λύσουμε τα προβλήματά μας και αντεπιτεθήκαμε”.

Ενώ κατέληξε εξηγώντας πως “δεν είχαμε σχεδιάσει να πάρει την επίθεση ο Πρίντεζης, αλλά είχαμε ένα κοντό σχήμα, ώστε να μπορούν όλοι να απειλήσουν το καλάθι. Είχαμε σχεδιάσει να ανοίξουν οι παίκτες το γήπεδο κι αυτός που θα ήταν σε καλύτερη θέση θα εκτελούσε. Ο Σλούκας είχε καθαρό μυαλό, είδε τον ελεύθερο παίκτη και ο Πρίντεζης ευστόχησε”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …