Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο “Γιορτή για το μπάσκετ”

“Γιορτή για το μπάσκετ”

eok

eok

Στη συνέντευξη Τύπου για τον τελικό του Κυπέλλου παρευρέθηκαν εκ μέρους της ΕΟΚ, ο Αριστείδης Γολέμης και ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης. Αμφότεροι απηύθυναν χαιρετισμό ευχόμενοι να πραγματοποιηθεί ένα εξαιρετικό παιχνίδι που θα αποτελέσει γιορτή για το μπάσκετ.

Αρχικά ο κ. Γολέμης, δήλωσε: “Καλησπέρας σας. Καλωσοριζώ αρχικά ως τυπικά γηπεδούχο, τον Απόλλωνα, μια ιστορική ομάδα που επιστρέφει στον τελικό του κυπέλλου, την πιο σοβαρή διοργάνωση της ΕΟΚ, ύστερα από 18 χρόνια. Αντίπαλος του ο Παναθηναϊκός ένας ιστορικότατος σύλλογος που αποτελεί εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της διοργάνωσης όλα αυτά τα χρόνια.

Εύχομαι ο αγώνας να γίνει γιορτή για το μπάσκετ. Να χαρούμε όλοι μας την αναμέτρηση, να γιορτάσουμε και εύχομαι να νικήσει ο καλύτερος”.

Τον λόγο πήρε ο κ. Τσαγκρώνης, που επεσήμανε: “Να καλωσορίσω και εγώ με τη σειρά μου τις ομάδες. Εύχομαι να διοργανώσουμε ένα καλό παιχνίδι με γεμάτο γήπεδο. Εμείς προσπαθήσαμε να περιορίσουμε τς κενές ζώνες και το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό.

Στον τελικό βρίσκονται δύο ιστορικά σωματεία. Ο Παναθηναϊκός έχει στεφθεί πολλές φορές πρωταθλητής Ευρώπης και Ελλάδας καθώς και κυπελλούχος Ελλάδας. Ο Απόλλωνας, από την άλλη, αποτελεί έναν εξαιρετικό εκπρόσωπο της περιφέρειας και βρίσκεται για δεύτερη φορά στην ιστορία του σε τελικό. Αποτελεί ένα ιστορικό επίτευγμα για την πόλη της Πάτρας. Εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος και ο πιο τυχερός.

Σε ερώτηση σχετικά με το θέμα της έδρας του τελικού και το λόγο που προτιμήθηκε η κλήρωση και όχι η ανάθεση σε κάποιο γήπεδο της περιφέρειας και συγκεκριμένα στην Πάτρα, ο Τσαγκρώνης υποστήριξε πως αυτή ήταν η καλύτερη δυνατή λύση.

“Όλοι θα θέλαμε να γίνει ο αγώνας στην περιφέρεια αλλά το θέμα είναι οι συνθήκες. Η κλήρωση ήταν η καλύτερη λύση καθώς οι συνθήκες στο γήπεδο που πρότεινε ο Απόλλωνας είναι πολύ άσχημες. Αν ήταν να γίνει ο τελικός στην Πάτρα θα προτιμούσα να ήταν στην Περιβόλα και όχι στον Τόφαλο καθώς ναι μεν θα υπήρχε λιγότερος κόσμος, λόγω χωρητικότητας αλλά οι συνθήκες διεξαγωγής του παιχνιδιού θα ήταν σαφώς καλύτερες καθώς το κλειστό του Τόφαλου είναι εγκαταλελειμμένο” τόνισε αρχικά συμπλήρωσε:

“Στην περιφέρεια, εν γένει, δεν υπάρχουν μεγάλα γήπεδα και αυτά που υπάρχει είναι υπό εγκατάλειψη. Το μόνο κλειστό που πληροί όλες τις προϋποθέσεις είναι τα “Δύο αοράκια” στο Ηράκλειο αλλά δεν βόλευε και τις δύο ομάδες η διεξαγωγή του τελικού εκεί γι’ αυτό και στραφήκαμε στη λύση της κλήρωση” ενώ κατέληξε λέγοντας πως “Η ΕΟΚ δημιουργεί διεθνές τουρνουά της Εθνικής Ανδρών και το καλύτερο γήπεδο για διεξαγωγή αγώνων είναι μόνο αυτό της Ξάνθης“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Κύπελλο Ελλάδας: Το κοινωνικό πρόσωπο το Κυπέλλου Ελλάδας (vid)

Γεμάτο δράση εντός και εκτός παρκέ περιείχε το Κύπελλο Ελλάδας. H Κρήτη φιλοξένησε ένα τετ…