Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Για την ιστορία μας”

“Για την ιστορία μας”

alexiou aek

alexiou-aek

Η ΑΕΚ αποτείνει φόρο τιμής στον Γιώργο Αμερικάνο καθώς ανακοίνωσε πως στα πλαίσια της αναμέτρησης με τα Τρίκαλα (18/04), ύστερα από πρωτοβουλία του Αλέξανδρου Αλεξίου, θα αποσύρει τη φανέλα με το νούμερο 10.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συλλόγου, κάλεσε τον κόσμο της “Ένωσης” να δώσει δυναμικό “παρών” στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων για να τιμήσει τον Γιώργο Αμερικάνο αλλά και να στηρίξει την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα.

Αναλυτικά η δήλωση:

“Από την πρώτη ημέρα, που ασχολήθηκα με το Τμήμα Μπάσκετ η σκιά του Γιώργου Αμερικάνου συντρόφευε και εμένα και όλους όσοι εντάχθηκαν στην διαδικασία αναγέννησης της “Βασίλισσας“.

Με το «καλημέρα» της επιστροφής της “Βασίλισσας” στην Α1 ήταν αυτονόητο, ότι θα έβαζα στόχο ζωής να τιμηθεί, όπως πρέπει ο αθλητής-σύμβολο, όχι μόνον της ΑΕΚ, αλλά και ενός ολόκληρου λαού, ο οποίος σε σκοτεινές περιόδους για την χώρα σήκωσε ανάστημα. Και έβγαλε χιλιάδες λαού στους δρόμους σε όλη την χώρα, ως πρωταγωνιστής της πρώτης μεγάλης νίκης σε εθνικό και διασυλλογικό επίπεδο.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο δεσμεύτηκα προσωπικά -στο πλαίσιο της κλήρωσης του Πρωταθλήματος- ότι η διοίκησή μας θα φέρει εις πέρας αυτή την εκκρεμότητα, που “πλήγωνε” την ΑΕΚ και την Ιστορία της. Διότι ο Γιώργος Αμερικάνος είναι η ίδια η Ιστορία της ΑΕΚ.

Νιώθω ικανοποιημένος διότι έχουμε φτάσει στο “παρά πέντε” αυτής της μεγάλης στιγμής για να αποκαταστήσουμε την ιστορική αδικία. Δεν έχουμε το δικό μας γήπεδο. Ακόμη τουλάχιστον. Προς το παρόν, θεωρούμε, ωστόσο, ότι αποτελεί ύψιστον καθήκον μας να σηκώσουμε ψηλά στον ουρανό του Κλειστού του ΟΑΚΑ την τιμημένη φανέλα με το 10, η οποία στο εξής θα συντροφεύει τους παίκτες μας σε κάθε αγωνιστική υποχρέωση.

Καλώ τον κόσμο της ΑΕΚ να ανταποκριθεί και να δώσει το “παρών” στην αναμέτρηση με τα Τρίκαλα. Πέρα από την αυτονόητη στήριξή του στην ομάδα για να φτάσουμε σε ακόμη μια νίκη, που θα καθορίσει την πορεία μας, έχει καθήκον να αποδείξει σε όλο τον φίλαθλο κόσμο γιατί είναι ξεχωριστός, και να γεμίσει το ΟΑΚΑ.

Η “Καλλιμαρμαρωμένη” Βασίλισσα και ο “Παγκόσμιος” αρχηγός της -όπως τους προσδιόρισε διαχρονικά μέσω της πένας του ο μεγάλος Φαίδων Κωνσταντουδάκης–  συνιστούν για μας πηγή έμπνευσης και αφετηρία νέων αγώνων. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το Σάββατο στο ΟΑΚΑ και για τον Γιώργο Αμερικάνο

Αλέξανδρος Αλεξίου

Πρόεδρος ΚΑΕ ΑΕΚ”.

  • ΑΕΚ

    Χωρίς κόσμο… ξανά η ΑΕΚ

    Τιμωρία για την ΑΕΚ, χωρίς κόσμο με το Λαύριο. Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με το Λαύριο στον τρίτο …
  • McRae Μαρούσι - ΑΕΚ

    Μαρούσι – ΑΕΚ 82-90

    Πέρασε από το Μαρούσι και… πετάει στην εξάδα η ΑΕΚ Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρ…
  • ΑΕΚ γήπεδο

    ΑΕΚ: Στα έξι ανέβηκαν τα ban

    Ένα ακόμη ban πρόσθεσε η ΑΕΚ. Επέστρεψε στους εφιάλτες της η ΑΕΚ. Όπως ενημέρωσε η FIBA, α…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…