Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Φενέρμπαχτσε – Εφές 83-72

Φενέρμπαχτσε – Εφές 83-72

vesely lasme

vesely-lasme

Η Φενέρμπαχτσε έκλεισε με θετική νότα τις υποχρεώσεις της για το Top 16 επικρατώντας στο τούρκικο ντέρμπι, της Αναντολού Εφές με 83-72 και περιμένει τυχόν ήττα της ΤΣΣΚΑ στο Μιλάνο για να τερματίσει στην πρώτη θέση αλλιώς παραμένει στη δεύτερη και στα πλέι οφ τίθεται αντιμέτωπη με τον νικητή του Άλμπα – Μακάμπι που θα κρίνει την τρίτη θέση του Ε’ Ομίλου. H Εφές από την άλλη εξαρτάται πλέον από το αποτέλεσμα του αγώνα στη Μάλαγα όπου ελπίζει σε νίκη της Ουνικάχα σε βάρος της Λαμποράλ για να προκριθεί αυτή στα πλέι οφ.

Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν κυρίαρχο στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και ακόμα όταν η υπεροχή τoy απειλούνταν έβρισκε τον τρόπο να τρέχει σημαντικά σερί και να διατηρείται σε απόσταση ασφαλείας από τους αντιπάλους του.

Ο, συνήθης ύποπτος, Άντριου Γκάουντλακ ήταν ξανά το πρώτο “βιολί” των γηπεδούχων σημειώνοντας 24 πόντους (5/8 διπ.-3/4 τρ.-5/5 βολές) με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς να ακολουθεί έχοντας 17 πόντους. Ο Νίκος Ζήσης είχε μεστή εμφάνιση τελειώνοντας το ματς με 5 πόντους (2/4 διπ.-0/1 τρ.-1/2 βολές), 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 21.4 λεπτά συμμετοχής. Από πλευράς Εφές, πέντε παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων προεξάρχοντος Μπιρκάν Μπατούκ (12π.) με τον Στράτο Περπέρογλου να ακολουθεί έχοντας 11 πόντους (3/6 διπ.-1/1 τρ.-2/2 βολές), 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 μπλοκ στα 20.4 λεπτά που πάτησε παρκέ.

Η Φενέρ προηγήθηκε με 13-6 στα πρώτα έξι λεπτά της αναμέτρησης έχοντας κύριους εκφραστές τους Σαβάς και Μπογκντάνοβιτς με την Εφές να μην καταφέρνει να αντιδράσει και να δέχεται εύκολα καλάθια την ίδια στιγμή που δεν ήταν αποτελεσματική στην επίθεση. Ως αποτέλεσμα, ο Γκάουντλακ με τρίποντο ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (19-8 στο 8’) τα οποία και διατηρήθηκαν μέχρι το τέλος της εναρκτήριας περιόδου (23-12).

Το πολυβόλο της Φενέρ συνέχισε να την καθοδηγεί και ν τη διατηρεί σε απόσταση ασφαλείας αλλά ο Περπέρογλου, κυρίως, και ο Ντρέιπερ, δευτερευόντως, πήραν στις πλάτες τους την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς και κατάφεραν σταδιακά να ροκανίσουν τη διαφορά με τον Έλληνα φόργουορντ να ευστοχεί από τα 6.75μ. και να μειώνει στον πόντο (34-33 στο 18’). Αυτή ήταν και η τελευταία επαφή που είχε η Εφές με το καλάθι για το υπόλοιπο του ημιχρόνου καθώς οι γηπεδούχοι έτρεξαν σερί 7-0 και με αποκορύφωμα το buzzer-beater τρίποντο του Μπιέλιτσα, διαμόρφωσαν το 41-33 του πρώτου μέρους.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους μετά την ανάπαυλα. Ήταν πολύ πιο αποτελεσματικοί αμυντικά και συνεπείς επιθετικά με το δίδυμο των Μπιέλιτσα και Λάσμε να κάνει εξαιρετική δουλειά κάτω από τη ρακέτα της ομάδας τους αποτρέποντας το λόου ποστ παιχνίδι της Εφές η οποία παρουσίαζε δυσλειτουργία και έλλειψη φαντασίας στην επίθεση. Από την άλλη πλευρά του παρκέ, ο Μαυροβούνιος πάουερ φόργουορντ άρχισε να συνδέεται με το καλάθι ενώ ο Ντρέιπερ ήταν αυτός που έφερε το ματς στα ίσα για πρώτη φορά (52-52) στο 28΄. Όμως η Εφές δεν κατάφερε να πάρει και το προβάδισμα με το τρίποντο του (Νεμάνια) Μπιέλιτσα να κάνει το 59-55, ύστερα από 30’ αγώνα.

Η Εφές συνέχισε να ακολουθεί κατά πόδας και στην τελευταία περίοδο με τους Ερτέλ και Λάσμε να συνεργάζονται εξαιρετικά στην επίθεση αλλά ο Γκάουντλακ δεν είχε όρεξη να δώσει την πρωτοκαθεδρία στους φιλοξενουμένους και με συνεχόμενους πόντους ήταν αυτός που διατηρούσε την ομάδα του σε θέση οδηγού (68-65 στο 35′). Η έξοδος του Γκαμπονέζου σέντερ αποδιοργάνωσε την άμυνα της Εφές και η Φενέρ το εκμεταλλεύτηκε πλήρως καθώς έτρεξε επιμέρους 10-3 ανέβασε τη διαφορά στο +10 (78-68 στο 38′) και έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της.

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 41-33, 59-55, 83-72.
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Γκάουντλακ 24 (3), Ζήσης 5, Μπιέλιτσα 6 (2), Ερντέν, Μαχμούτογλου, Μπογκντάνοβιτς 17 (2), Τσετίν, Σαβάς 10, Ζόριτς 7, Βέσελι 10, Σιπάχι, Πρέλντζιτς 4.
ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Ίβκοβιτς): Οσμάν 10, Περπέρογλου 11 (1), Μπατούκ 12 (2), Σάριτς 1, Ντρέιπερ 9 (1), Κρίστιτς 11, Λάσμε 10, Τζάνινγκ, Ερτέλ 3 (1), Μπιέλιτσα 5.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στην Κροατία για θεραπεία ο Μπάλντγουιν

Προσπάθεια να προλάβει το game 3 κάνει ο Ουέιντ Μπάλντγουιν. Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται…