Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Επιστροφή στη δράση

Επιστροφή στη δράση

paok kifisia

paok-kifisia

Επιστροφή στη δράση για τις ομάδες της Α1 με την 23η αγωνιστική να είναι λειψή και να περιλαμβάνει πέντε παιχνίδια (όλα το Σάββατο 18/04) καθώς οι υποχρεώσεις των “αιωνίων” στην Ευρωλίγκα δεν τους επιτρέπουν να αγωνιστούν έτσι Άρης και Πανιώνιος έχουν ρεπό αυτή την εβδομάδα.

Το πιο αμφίρροπο ματς της αγωνιστικής εντοπίζεται στη Ρόδο, εκεί όπου ο Κολοσσός υποδέχεται το Ρέθυμνο στο ντέρμπι που ενδέχεται να κρίνει την ομάδα που θα τερματίσει στην έκτη θέση του πρωταθλήματος με τους Ρόδιους να υπολείπονται ένα βαθμό των φιλοξενουμένων. Δυνατό παιχνίδι προμηνύεται και αυτό στο Ζηρινείο μεταξύ της Κηφισιάς και του ΠΑΟΚ. Ο σύλλογος των βορείων προαστίων θέλει να επιχειρήσει μια τελευταία αντεπίθεση προκειμένου να προλάβει το “τρένο” των πλέι οφ και να ανακάμψει μετά τη μεγάλη αγωνιστική καμπή του. Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη, θα συνεχίσει να πιέζει για να επανακτήσει την τρίτη θέση του πρωταθλήματος που ανήκει στον Άρη και διαφαίνεται πως θα τα καταφέρει (και βάσει προγράμματος) αν φύγει με το διπλό από την Κηφισιά.

Ο Απόλλωνας Πάτρας επίσης έκανε μεγάλη κοιλιά τις προηγούμενες εβδομάδες και μένει να δούμε αν ξεπέρασε τα προβλήματα και πως θα εμφανιστεί ενάντια στον ΚΑΟΔ, τον οποίο φιλοξενεί στο κλειστό της Περιβόλας. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα θέλει να παραμείνει εντός τροχιάς πλέι οφ και να απομακρυνθεί από την Κηφισιά που παραμονεύει ενώ οι Δραμινοί κατεβαίνουν χωρίς άγχος έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή τους.

Η κατάσταση στην “ουρά” έχει λίγο πολύ ξεκαθαρίσει με τον Πανιώνιο να έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά και τον Πανελευσινιακό να τον ακολουθεί με το ενδεχόμενο παραμονής για τον σύλλογο της Ελευσίνας να συγκεντρώνει απειροελάχιστες πιθανότητες. Το συγκρότημα του Τζίμη Κουστένη (ο οποίος κοουτσάρει για τρίτη σερί χρονιά ομάδα που υποβιβάζεται) υποδέχεται τον Κόροιβο που βρίσκεται ακριβώς από πάνω του με δύο βαθμούς διαφορά. Ενδεχόμενο “διπλό” οδηγεί και επίσημα τους γηπεδούχους στην κατηφόρα της Α2 αλλιώς παίρνουν μια μικρή παράταση ζωής.

Τέλος, η ΑΕΚ θα έχει εύκολο έργο απέναντι στα Τρίκαλα, τα οποία θα πορευτούν μέχρι τέλους χωρίς τον Κώστα Φλεβαράκη στον πάγκο και τις υπηρεσίες του Μάικ Χολ αλλά με τον Αλεξάντερ Λίντκβιστ. Η Ένωση δεν προμηνύεται πως θα αντιμετωπίσει πρόβλημα κόντρα στους Θεσσαλούς (που έχουν σωθεί) με την προσέλευση του κόσμου να αναμένεται μεγάλη για να τιμήσει τον θρυλικό Γιώργο Αμερικάνο καθώς “κιτρινόμαυρη” ΚΑΕ θα αποσύρει τη φανέλα του με το Νο10 στον “ουρανό” του ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής:
Σάββατο 18/04
ΔΚΓ Κραχτίδης 17:00 Πανελευσινιακός – Κόροιβος (Πηλοΐδης – Μάνος – Δεσλής).
Ζηρίνειο 17:00 Κηφισιά – ΠΑΟΚ (Χριστοδούλου – Σώμος – Διαμαντής).
Περιβόλα 17:00 Απόλλωνας Πάτρας – ΚΑΟΔ (Σχινάς – Σταματόπουλος – Συμεωνίδης).
ΟΑΚΑ 17:00 ΑΕΚ – Τρίκαλα (Μπήτης – Τσούνας – Κωνσταντινόπουλος).
Βενετόκλειο 17:00 Κολοσσός Ρόδου – Ρέθυμνο (Πουρσανίδης Γ. – Παναγιώτου – Μαγκλογιάννης).
*Οι αγώνες Ολυμπιακός-Πανιώνιος και Άρης-Παναθηναϊκός θα οριστούν μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Κορυφαίες επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες των σουτ

Σπουδαίο ρεκόρ επιδόσεων για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μέσα από το…