Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ “Δεν είναι φαβορί ο Άρης”

“Δεν είναι φαβορί ο Άρης”

kalaitzis

kalaitzis

Η ώρα του ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό πλησιάζει. Οι “κιτρινόμαυροι” υποδέχονται τους “πράσινους” στο εξ’ αναβολής παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος, με τον Γιώργο Καλαϊτζή να αναλύει το παιχνίδι για λογαριασμό του ΕΣΑΚΕ.

“Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί έχοντας στο… πίσω μέρος του μυαλού του το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Θα του κάνει καλό λίγες ημέρες πριν το ντέρμπι να δώσει ένα δυνατό παιχνίδι με αντίπαλο τον Άρη στο Αλεξάνδρειο. Από την άλλη πλευρά δεν νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός θα επηρεαστεί ψυχολογικά από τον αποκλεισμό του από το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας από την ΤΣΣΚΑ. Λίγο πολύ η διαφορά δυναμικότητας ήταν αρκετά μεγάλη και το κατάλαβαν και οι ίδιοι οι παίκτες αγωνιζόμενοι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ”, τόνισε ο παλαίμαχος παίκτης του Παναθηναϊκού (1997-2006) και του Άρη (2006-2008) και συνέχισε:

“Το Αλεξάνδρειο δίνει ώθηση όταν συμμετέχεις στην ομάδα του Άρη. Ο Παναθηναϊκός την φετινή σεζόν δείχνει ομάδα που έχει καλύτερη απόδοση στην έδρα του, το ΟΑΚΑ. Από μόνος του ο παράγοντας έδρα, ωστόσο, δεν μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα. Αποτελεί ψυχολογικό πλεονέκτημα για τους νεαρούς κυρίως παίκτες του Άρη. Είναι ωραίο συναίσθημα να σε στηρίζει ο κόσμος. Για να νικήσει ο Άρης πρέπει να κάνει το κάτι παραπάνω. Πρέπει, δηλαδή, ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ, ο κινητήριος μοχλός του Άρη, να είναι εξαιρετικός και όλοι οι άλλοι παίκτες να έχουν πολύ καλή απόδοση. Παρότι ο αγώνας γίνεται στο Αλεξάνδρειο, ο Άρης δεν είναι το φαβορί.

Ο Άρης θα προσπαθήσει να ελέγξει τον γρήγορο ρυθμό του Παναθηναϊκού και να περιορίσει τα εύκολα καλάθια που πετυχαίνει στο ανοιχτό γήπεδο για να ανεβάσει το σκορ. Ο Άρης θα επιδιώξει να πάρει τα ριμπάουντ και να επιβάλλει οργανωμένο παιχνίδι για να καταφέρει να θέσει τον Παναθηναϊκό σε ένα πλαίσιο, να τον περιορίσει. Ο Παναθηναϊκός υπερτερεί σε κορμιά και ποιότητα. Εάν οι παίκτες του έχουν συγκέντρωση στο παιχνίδι τους θα πετύχουν μια επαγγελματική νίκη, όπως ταιριάζει σε τέτοιους αγώνες του ελληνικού Πρωταθλήματος.

Έχω ευχάριστες αναμνήσεις από τέτοιους αγώνες σε γεμάτα γήπεδα στο ΟΑΚΑ και στο Αλεξάνδρειο, αγωνιζόμενος και με τις δύο ομάδες. Αισθάνομαι τυχερός που είχα την τιμή να φορέσω και τις δύο φανέλες. Ο Άρης και ο Παναθηναϊκός είναι ομάδες με πολύ μεγάλη ιστορία. Έχουν περάσει από τις τάξεις τους πολύ μεγάλοι αθλητές και προσωπικότητες. Επειδή και οι δύο ομάδες έχουν νέους αθλητές, στους οποίους θέλουν να “χτίσουν” πάνω τους, πρέπει οι νεαροί να ρίξουν μια ματιά στην ιστορία των συλλόγων τους. Θα έχουν πολλά να διδαχθούν”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …