Κεντρική NBA Δεν “έσπασαν” οι έδρες (vid)
NBA

Δεν “έσπασαν” οι έδρες (vid)

gasol grizzlies blazers

gasol-grizzlies-blazers

Οι γηπεδούχοι υπερασπίστηκαν αποτελεσματικά τις έδρες τους χθες στο ΝΒΑ, στις τέσσερις αναμετρήσεις που ολοκλήρωσαν τα Game 1 του πρώτου γύρου των πλέι οφ. Οι Καβαλίερς και οι Γκρίζλις ήταν επιβλητικοί κόντρα σε Σέλτικς και Μπλέιζερς, αντίστοιχα, οι Χοκς δυσκολεύτηκαν παραπάνω από όσο θα περίμεναν αλλά υπέταξαν τους Νετς ενώ οι Κλίπερς με μια φοβερή εμφάνιση δήλωσαν βροντερό “παρών” στα πλέι οφ, λυγίζοντας τους Σπερς.

Τα αποτελέσματα:
Κλίβελαντ Καβαλίερς – Μπόστον Σέλτικς 113-100
Ατλάντα Χοκς – Μπρούκλιν Νετς 99-92
Μέμφις Γκρίζλις – Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 100-86
Λος Άντζελες Κλίπερς – Σαν Αντόνιο Σπερς 107-92

Αν έχεις “Big 3”, διάβαινε

lebron-cavs-celtics

Μπορεί οι Κάιρι Έρβινγκ και Κέβιν Λαβ να αγωνίζονταν για πρώτη φορά στα πλέι οφ αλλά αυτό δεν φάνηκε καθόλου καθώς αμφότεροι πραγματοποίησαν εκπληκτικές εμφανίσεις και παρέα μα τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, οδήγησαν τους Καβαλίερς στην επικράτηση με 113-100 επί των Σέλτικς. Οι “Κέλτες” ήταν αυτοί που ξεκίνησαν πιο δυναμικά το ματς έχοντας και άγνοια κινδύνου και προηγήθηκαν με 31-27 στην πρώτη περίοδο αλλά οι γηπεδούχοι με δύο τρομερές περιόδους στη συνέχεια (91-76 στο τέλος της τρίτης) καθάρισαν την υπόθεση νίκη.

Ο Έρβινγκ έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο στην post season σημειώνοντας 30 πόντους με 5/9 τρίποντα, ο Λαβ έκανε double-double (19π.-12ρ.-4ασ.) και ο “βασιλιάς” (20π.-6ρ.-7ασ.) συνεισέφερε παντού. Από το (επίσης άπειρο) συγκρότημα του Μπραντ Στίβενς, κορυφαίος ήταν ο Αϊζάια Τόμας (22π.-5ρ.-10ασ.).

Έπαιξαν όσο χρειάστηκε

teague-hawks-nets

Οι Χοκς είχαν την υπεροχή καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης χωρίς να καταφέρουν να “καθαρίσουν” από νωρίς τη “μπουγάδα” αλλά εν τέλει αυτό που μετράει είναι το 1-0 και όχι ο τρόπος που ήρθε. Τα “γεράκια” έχτισαν από την πρώτη περίοδο διψήφια διαφορά +12 (32-20) την οποία διατήρησε μέχρι το τρίτο δωδεκάλεπτο (74-62) αλλά στο τέταρτο οι Νετς επέστρεψαν με αξιώσεις στη διεκδίκηση της νίκης, χωρίς όμως να καταφέρουν την ανατροπή και ηττήθηκαν με 99-92.

Ο Κάιλ Κόρβερ (21π. με 5/11 τρ.-7ρ.-3ασ.) ήταν το “πρώτο βιολί” της Ατλάντα σημειώνοντας πολλά μεγάλα τρίποντα, με τους ΝτεΜάρι Κάρολ (17π.-8ρ.-3ασ.) και Τζεφ Τιγκ (17π.-3ασ.) να τον πλαισιώνουν. Από πλευράς Μπρούκλιν, διακριθέντες ήταν οι Μπρουκ Λόπεζ (17π.-14ρ.), Τζο Τζόνσον (17π.-6ρ.-6ασ.) και Θάντιους Γιανγκ (15π.-10ρ.-3ασ.).

Εμφατικό προβάδισμα

gasol-batum

Οι Γκρίζλις ξεκίνησαν τα πλέι οφ με μια εμφατική κατάθεση των διαπιστευτηρίων τους, ισοπεδώνοντας τους Μπλέιζερς με 100-86! Οι “αρκούδες” μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι και προηγήθηκαν με 24 πόντους (86-62) στο τέλος της τρίτης περιόδου, εκμεταλλευόμενοι και την φοβερή αστοχία του Πόρτλαντ το οποίο σούταρε μόλις με 34%!

Φανταστική εμφάνιση από τον Μπένο Ούντριχ (20π.-7ρ.-7ασ.) ο οποίος ήρθε από τον πάγκο και έκανε “παπάδες” ενώ οι Μαρκ Γκασόλ (15π.-11ρ.-7ασ.) και Ζακ Ράντολφ (16π.-11ρ.) κυριάρχησαν στο ζωγραφιστό. Ο Κώστας Κουφός τελείωσε το ματς με 5 πόντους (2/3 διπ.-1/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 3 μπλοκ σε 13 λεπτά συμμετοχής ενώ ο Νικ Καλάθης στο ντεμπούτο στα πλέι οφ (είχε χάσει τα περσινά λόγω της τιμωρίας του από τη λίγκα για τη χρήση απαγορευμένων ουσιών), αγωνίστηκε μόλις 3 λεπτά έχοντας 2 πόντους (1/1 διπ.) και 1 κλέψιμο.

Εκ των Μπλέιζερς, οι δύο ηγέτες τους, ΛαΜάρκους Όλντριτζ (32π.-14ρ.-4κοψ.) και Ντάμιαν Λίλαρντ (14π.-8ρ.-3ασ.) ήταν εξαιρετικά άστοχοι ευστοχώντας (αθροιστικά) στα 18 από τα 55 σουτ που επιχείρησαν (32.7%)!

Οι Κλίπερς είναι εδώ!

clippers-spurs

Πολλοί βιάστηκαν να τους ξεγράψουν, αλλά οι Κλίπερς απέδειξαν πως δικαίως λογίζονται μεταξύ των κορυφαίων ομάδων στο ΝΒΑ και μετά από αλλεπάλληλες αποτυχημένες χρονιές στα πλέι οφ (όπου αποκλείονταν από τον πρώτο γύρο), θέλουν επιτέλους να προχωρήσουν παραπέρα. Με την εμφάνιση τους κόντρα στους πρωταθλητές, έδειξαν πως αν συνεχίζουν να παίζουν σε αυτό το επίπεδο τότε τα πάντα είναι πιθανά.

Η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς με εκπληκτική προσήλωση στην άμυνα και επιθετική συνέπεια (51% έναντι 37% εντός παιδιάς) και τους Κρις Πολ (32π.-7ρ.-6ασ.), Μπλέικ Γκρίφιν (26π.-12ρ.-6ασ.) να κινούν τα “νήματα” μπήκαν από την αρχή σε θέση οδηγού (30-18 στο 12′) και διατήρησαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα επικρατώντας εν τέλει με 107-92. Καθοριστική ήταν και η συμβολή του Τζαμάλ Κρόφορντ (17π. με 3/4 τρ.), ερχόμενος από τον πάγκο, αλλά και του ΝτεΆντρε Τζόρνταν (9π.-14ρ.-4κοψ.) που κυριάρχησε στους “αιθέρες” και προστάτεψε αποτελεσματικά τη ρακέτα.

Οι Σπερς έδειχναν χαμένοι και δεν κατάφεραν να ματσάρουν την ενέργεια και το πάθος που έβγαλαν οι γηπεδούχοι ενώ στηρίχθηκαν κυρίως στους Καουάι Λέοναρντ (18π.-6ρ.-3ασ.-4κλ.) και Τιμ Ντάνκαν (11π.-11ρ.-4ασ.) με τους υπολοίπους να μην καταφέρνουν να πατήσουν “πόδι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…