Κεντρική NBA Δεν μπόρεσαν οι Μπακς (vid)
NBA

Δεν μπόρεσαν οι Μπακς (vid)

antetokounmpo bulls bucks

antetokounmpo-bulls-bucks

Πέραν των Ουίζαρντς, καμία άλλη ομάδα δεν κατάφερε να κάνει το μπρέικ στα πρώτα παιχνίδια των πλέι οφ. Οι Ουόριορς επιβλήθηκαν των Πέλικανς με τον Κάρι να είναι τρομερός, οι Μπουλς με τον Ρόουζ να ηγείται υπέταξαν τους Μπακς ενώ οι Ρόκετς ήταν εκπληκτικοί κόντρα στους Μάβερικς.

Τα αποτελέσματα:
Τορόντο Ράπτορς – Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 86-93 (82-82 κ.α.)
Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς – Νιου Όρλινς Πέλικανς 106-99
Σικάγο Μπουλς – Μιλγουόκι Μπακς 103-93
Χιούστον Ρόκετς – Ντάλας Μάβερικς 118-108

Δεν άφησαν περιθώρια

curry-warriors-pelicans

Οι Ουόριορς ήταν απλά ο εαυτός τους, έπαιξαν σπουδαίο μπάσκετ και επιβλήθηκαν των Πέλικανς με 106-99, κάνοντας το 1-0 στη σειρά. Οι “πολεμιστές” μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν εξ αρχής τα ηνία του αγώνα και να μην αφήσουν περιθώρια στους φιλοξενούμενους να πιστέψουν ότι μπορούν να κάνουν την έκπληξη. Ως αποτέλεσμα προηγήθηκαν με 18 πόντους (59-41) στο πρώτο ημίχρονο και δεν απειλήθηκαν πολύ μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Ο Στεφ Κάρι (34π.-4ρ.-5ασ.-3κλ.) έκανε ηγετική εμφάνιση φωνάζοντας “παρών” στα κρίσιμα σημεία όταν η Νέα Ορλεάνη επιχειρούσε αντεπίθεση αλλά το ντουέτο των ψηλών ήταν αυτό που αποτέλεσε την ειδοποιό διαφορά. Ο Ντρέιμοντ Γκριν (15π.-12ρ.-7ασ.) και Άντριου Μπόγκουτ (12π.-14ρ.-5ασ.) πραγματοποίησαν πληθωρικές εμφανίσεις και ήταν καθοριστικοί και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Από τους “πελεκάνους“, ο Άντονι Ντέιβις (35π.-7ρ.-4κοψ.) έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να ανατρέψει την κατάσταση, έχοντας τη συμπαράσταση των Κουίνσι Ποντέξτερ (20π.-9ρ.-6ασ.) και Έρικ Γκόρντον (16π. με 4/7 τρ.) αλλά το Όκλαντ ήταν ασταμάτητο.

Ο Ρόουζ νίκησε τον Γιάννη

rose-bucks-bulls

Χρειάστηκε να περάσουν τρία χρόνια, αρκετά χειρουργεία και επίπονες αποθεραπείες για να επιστρέψει στα πλέι οφ ο Ντέρικ Ρόουζ. Ο ηγέτης των Μπουλς, με την απύθμενη ψυχική δύναμη, έκανε το comeback στην post season με εμφατικό τρόπο οδηγώντας τους Μπουλς στην επικράτηση επί των Μπακς με 103-91. Ο 26χρονος πόιντ γκαρντ θύμισε τον παλιό καλό του εαυτό και σημείωσε 23 πόντους, μοίρασε 7 ασίστ και μαζί με τον Τζίμι Μπάτλερ (25π.-2ρ.-6ασ.) ηγήθηκαν της νίκης των “ταύρων” ενάντια στον “δικό μας” Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Τα “ελάφια” προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν ποτέ να πλησιάσουν απειλητικά τους γηπεδούχους με το άγχος και την απειρία να παίζουν σημαντικά ρόλο. Ο “Greek Freak” έκανε εξαιρετικό ντεμπούτο στα πλέι οφ έχοντας 12 πόντους (4/12 διπ.-0/1 τρ.-4/4 βολές), 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ όντας μεταξύ των διακριθέντων μαζί με τους Κρις Μίντλετον (18π.-2ρ.-4κλ.) και Ερσάν Ιλιασόβα (15π.-3ρ.-3ασ.) να ξεχωρίζουν επίσης.

Επιβλητικοί Ρόκετς

harden-parsons

Οι Ρόκετς θέλησαν να αποφύγουν καταστάσεις σαν τις περσινές, όταν έχασαν και τα δύο πρώτα εντός έδρας ματς κόντρα στους Μπλέιζερς, και έθεσαν από νωρίς τον τόνο της σειράς καταδεικνύοντας ποιο είναι το αφεντικό επικρατώντας των Μάβερικς με 118-108. Οι “ρουκέτες” έχτισαν από την πρώτη περίοδο διαφορά 13 πόντων (32-19) όμως οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν και μείωσαν στους 4 (59-55) πριν την ανάπαυλα. Στην επανάληψη όμως το Χιούστον πάτησε εκ νέου γκάζι και διατήρησε διαφορές ασφαλείας μέχρι την κόρνα της λήξης.

Ο Τζέιμς Χάρντεν (24π.-11ασ.)  ξεκίνησε τα πλέι οφ με double-double κάνοντας εξαιρετική δουλεία τόσο στο σκοράρισμα όσο και στην κυκλοφορία της μπάλας, το δίδυμο των ψηλών, Τέρενς Τζόουνς (19π.-9ρ.-6ασ.) και Ντουάιτ Χάουαρντ (11π.-5ρ.-5κοψ.) δήλωσε “παρών” και στις δύο πλευρές του παρκέ ενώ οι Τζέισον Τέρι (16π. με 4/7 τρ.) και Κόρι Μπρούερ (15π.με 3/4 τρ.) χτύπησαν από την περιφέρεια. Ο Κώστας Παπανικολάου δεν αγωνίστηκε.

Ο Ντιρκ Νοβίτζκι (24π.-8ρ.) ήταν ο κορυφαίος των “Τεξανών” με τους Μόντα Έλις (16π.-4ασ.) και Ραζόν Ρόντο (15π.-5ασ.) να τον πλαισιώνουν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…