Κεντρική NBA Μπρέικ οι Σπερς (vid)
NBA

Μπρέικ οι Σπερς (vid)

mills paul

mills-paul

Οι Χοκς δεν “έβγαλαν μάτια” με την απόδοση τους αλλά έκαναν το καθήκον τους και πήραν τη νίκη κόντρα στους Νετς, οι Γκρίζλις ισοπέδωσαν του Μπλέιζερς ενώ οι Σπερς έγιναν η πρώτη ομάδα που φέρνει μια σειρά στα ίσα (1-1) σε αυτόν τον πρώτο γύρο των πλέι οφ, μετά το μπρέικ στο Λος Άντζελες.

Τα αποτελέσματα:
Ατλάντα Χοκς – Μπρούκλιν Νετς 96-91
Μέμφις Γκρίζλις – Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 97-82
Λος Άντζελες Κλίπερς – Σαν Αντόνιο Σπερς 107-111 (94-94 κ.α.)

Δεν εντυπωσίασαν αλλά νίκησαν

korver-lopez-horford

Οι Χοκς δεν αγωνίζονται στα υψηλά στάνταρ που μας είχαν συνηθίσει στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν και τους έθεσαν στην κορυφή της Ανατολής αλλά παίρνουν τις νίκες και αυτό είναι το ζητούμενο στα πλέι οφ. Τα “γεράκια” του, κορυφαίου προπονητή της σεζόν, Μάικ Μπάντενχόλζερ καρδιοχτύπησαν στο τέλος αλλά εν τέλει πανηγύρισαν την επικράτηση με 96-91 κόντρα στους Νετς, κάνοντας το 2-0 στη σειρά, αφότου ο Ντερόν Ουίλιαμς έχασε ένα καθοριστικό καλάθι.

Ο Πολ Μίλσαπ (19π.-7ρ.) ήταν ο πρώτος σκόρερ δείχνοντας σε καλή κατάσταση μετά τον τραυματισμό στον ώμο, με τους Τζεφ Τιγκ (16π.-3ρ.-6ασ.) και Κάιλ Κόρβερ (17π.-3ρ.-4κλ.) να ακολουθούν αλλά κορυφαίος ήταν ο Αλ Χόρφορντ (4π.-13ρ.–7ασ.) που έφερε εις πέρας πολλές δουλειές στο παρκέ.

Από το Μπρούκλιν, διακρίθηκαν οι Τζάρετ Τζακ (23π.-5ρ.-ασ.), Τζο Τζόνσον (19π.-9ρ.-3ασ.) και Μπρουκ Λόπεζ (20π.-7ρ.).

Δεν δυσκολεύτηκαν

gasol-lopez

Οι Γκρίζλις δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερο πρόβλημα στο δεύτερο παιχνίδι ενάντια στους Μπλέιζερς, τους νίκησαν με 97-82 και δείχνουν πως θα πάρουν εύκολα το εισιτήριο της πρόκρισης για τον επόμενο γύρο των πλέι οφ. Οι “αρκούδες” συνάντησαν αντιστάσεις μόνο την πρώτη περίοδο (19-21) και εν συνεχεία πάτησαν γκάζι και δεν ξανακοίταξαν πίσω φθάνοντας στην επιβλητική νίκη.

Η ομάδα Ντέιβιντ Γιόεργκερ σούταρε με το εκπληκτικό 50% (8/16) από το τρίποντο, κάτι στο οποίο δεν μας έχει συνηθίσει, με τους Μάικ Κόνλι (18π.-6ασ.) και Κόρτνι Λι (18π.-3κλ.) κύριους εκφραστές (2/3 τρ. έκαστος). Ο Μαρκ Γκασόλ (15π.-7ρ.-5ασ.) σταθερά σημείο αναφορά στη ρακέτα και ο Ζακ Ράντολφ (10π.-10ρ.) συνεχίζει να σημειώνει double-double. Ο Κώστας Κουφός κινήθηκε σε ρηχά νερά έχοντας 4 πόντους (2/4 διπ.) και 2 ριμπάουντ σε 13 λεπτά ενώ ο Νικ Καλάθης δεν πρόλαβε να σημειώσει κάτι στην στατιστική του καθώς πάτησε παρκέ μόλις για 1 λεπτό.

Εκ των Μπλέιζερς, που συνεχίζουν να σουτάρουν άσχημα (39% εντός παιδιάς), ξεχώρισαν οι συνήθεις ύποπτοι, ΛαΜάρκους Όλντριτζ (14π.-14ρ.-4κοψ.) και Ντάμιαν Λίλαρντ (18π.).

Συγκλονιστικό μπρέικ

duncan-jordan

Σε ένα καθηλωτικό παιχνίδι στο Στέιπλς Σέντερ, οι Σπερς επανήλθαν δριμύτεροι μετά την κακή εμφάνιση στην πρεμιέρα των πλέι οφ, έσπασαν την έδρα των Κλίπερς, επικρατώντας στην παράταση με 111-107 και πλέον έχουν αυτοί τον πρώτο λόγο (αν υπερασπιστούν το ΑΤ&Τ Σέντερ) για την πρόκριση στον επόμενο γύρο της post season.

Οι παίκτες του Γκρεγκ Πόποβιτς έχτισαν διψήφιες διαφορές στην τρίτη και τέταρτη περίοδο αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να επιστρέψουν και να περάσουν μπροστά το τελευταίο λεπτό (94-92) με τον έπληκτικό Πάτι Μιλς (18π.) να στέλνει το ματς στον έξτρα χρόνο με δύο βολές (94-94) προτού ο Κρις Πολ (21π.-8ρ.-7ασ.) χάσει το νικητήριο καλάθι. Στην παράταση οι πρωταθλητές επιβλήθηκαν πλήρως και με τον Αυστραλό γκαρντ κλείδωσαν το μπρέικ.

Συγκλονιστικός ο Τιμ Ντάνκαν (28π.-11ρ.-4ασ.) που αν και κλείνει σε λίγες ημέρες τα 39 του χρόνια, έπαιξε 44 λεπτά (!) και έκανε σπουδαίο παιχνίδι, έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Καουάι Λέοναρντ (23π.-9ρ.-3ασ.). Μεγαλειώδη, αλλά όχι αρκετή, εμφάνιση από τον Μπλέικ Γκρίφιν (29π.-12ρ.-11ασ.) που σημείωσε triple-double αλλά ήταν και μοιραίος καθώς έκανε ένα καθοριστικό λάθος στο τέλος, με τον ΝτεΆντρε Τζόρνταν (20π.-15ρ.) να τον πλαισιώνει παρέα με τον Πολ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…