Ασυδοσία

krites notiou attikis logo

krites-notiou-attikis-logo

Πολλά ακούγονται και πολλά γράφονται τον τελευταίο καιρό, για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της διαιτησίας. Δυστυχώς οι “έχοντεςτην εξουσία , (όπου εξουσία είναι οι ορισμοί) , φαίνονται αποφασισμένοι να χωρίζουν τη διαιτησία σε πατρικίους και πληβείους , βάζοντας στο περιθώριο , όσους “γραφικούς” (έτσι τους λένε) συζητούν περί δικαιοσύνης, ηθικής κι εντιμότητας.

Τέτοια είναι η αλαζονεία των “κρατούντων“, που η δραστηριότητά τους επεκτάθηκε ακόμη και στους τελευταίους ρομαντικούς του αθλήματος, τους Κριτές.

Αλήθεια, γνωρίζετε ότι πριν από μερικούς μήνες με τη συνεργασία κι άλλων παραγόντων, ουσιαστικά διέλυσαν τον Σύνδεσμο Κριτών Ν. Αττικής, γιατί οι τότε διοικούντες είχαν το “θράσος” να καλέσουν τον Κώστα Ρήγα για σεμινάρια κανονισμών;

Τα παιχνίδια των Εθνικών Κατηγοριών του Συνδέσμου Πειραιά παραχωρήθηκαν στον Σύνδεσμο Κριτών Αθήνας κι έτσι οι Κριτές , που για πάνω από 5 χρόνια, δωρεάν κάλυπταν τα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΝΑ (ακόμη περιμένουν τα οδοιπορικά), βλέπουν να παραγκωνίζονται από τους ορισμούς των Εθνικών Πρωταθλημάτων, για να παίξουν οι “ημέτεροι” (αυτοί που παλιότερα ήταν “μαύρα πρόβατα“), που γυρίζουν από γήπεδο σε γήπεδο, “περήφανοι” που βγάζουν 300 ευρώ την εβδομάδα από τους ορισμούς τους.

Γνωρίζετε ότι η τετράδα κριτών που εκπροσώπησε την Ελλάδα στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας στο Τουρνουά Γυναικών, σήμερα δεν ορίζετε ούτε σε τοπικούς αγώνες, χωρίς να είναι τιμωρημένοι και χωρίς καμία επίσημη εξήγηση από ΚΕΔ/ΕΟΚ, ή ΚΕΔ/ΕΣΚΑΝΑ;

Και μην έχετε την εντύπωση ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στον εν λόγω Σύνδεσμο για άλλους λόγους, όπως εντέχνως διαρρέουν σε γνωστό ανώνυμο λαθρόβιο site, που έχουν αναγάγει πλέον σε γραφείο Τύπου της ΚΕΔ (τόσο πολύ έχουν ξεπέσει).

Γνωρίζετε ότι στο Σύνδεσμο Κριτών Θεσσαλονίκης υπήρχαν αντίστοιχες σιωπηλές τιμωρίες σε αυτούς που κάλεσαν τον Κώστα Ρήγα για σεμινάριο κανονισμών; Γνωρίζετε ότι ο Σύνδεσμος δεν έχει κανέναν λόγο στους ορισμούς των Εθνικών Πρωταθλημάτων, όπου κι εκεί η διαδικασία ορισμού είναι μέσω “πιστοποιητικού νομιμοφροσύνης“;

Το μόνο που έχουν πετύχει με όλα αυτά, είναι να χωρίσουν τον κόσμο της διαιτησίας σε στρατόπεδα, ακόμη και ανθρώπους που δεν είχαν τίποτε να χωρίσουν μέχρι πριν λίγο καιρό, με τον πλέον ευτελή τρόπο.

Είναι πολύ πιθανόν (το ευχόμαστε) σε λίγο καιρό οι κύριοι της ΚΕΔ να είναι αναγκασμένοι να συνεργαστούν με τους διαιτητές και Κριτές, που επιμελώς επιχειρούν να αφανίσουν και τότε θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεων τους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Βαγγέλη Λιόλιο είσαι περήφανος για το έργο σου;

Νέα (σκληρή) ανακοίνωση από Φασούλα για Λιόλιο. Ο συνδυασμός «Πρώτα το Μπάσκετ» εξέδωσε άλ…