Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο Απόλλωνας Π. – ΠΑΟ 53-68

Απόλλωνας Π. – ΠΑΟ 53-68

pao apollonas

pao-apollonas

“Πράσινος” ο 40ος τελικός…
Την κατάκτηση του 16ου Κυπέλλου της ιστορίας του πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος, δίχως να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα, επικράτησε στον τελικό του Απόλλωνα Πάτρας με 68-53 στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς πάτησε το γκάζι εξ’ αρχής, ανέβασε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα από νωρίς και κάτεκτησε εύκολα τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Από την πλευρά του, το σύνολο του Νίκου Βετούλα προσπάθησε να φανεί ανταγωνιστικό, αλλά δεν το κατάφερε ιδιαίτερα.

Ο Παναθηναϊκός πλέον στρέφει την προσοχή του στον τελικό πρόκρισης της Μ. Πέμπτης στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα για τη 14η και τελευταία αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκα, ενώ ο Απόλλωνας Πάτρας θα επικεντρωθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και στην προσπάθεια του να εξασφαλίσει μία θέση στα πλέι οφ.

Οι παίκτες του Ιβάνοβιτς φρόντισαν από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, να δείξουν ποιο είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. Παίζοντας σκληρή άμυνα και όντας αποτελεσματικοί στην επίθεση, οι “πράσινοι” προηγήθηκαν με 9-0. Ο Απόλλωνας Πάτρας κατάφερε να πετύχει το πρώτο του καλάθι στο τέταρτο λεπτό, με τον Φιτζπάτρικ να μειώνει σε 9-2. Οι πατρινοί  μείωσαν πλησίασαν στους τέσσερις πόντους (16-12) στο 9′ με πρωταγωνιστή τον Αργυρόπουλο, ωστόσο ο Παναθηναϊκός με σερί 5-0 έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο, όντας μπροστά στο σκορ με 21-12.

Οι “πράσινοι” συνέχιζαν να παίζουν πολύ καλή άμυνα και στη δεύτερη περίοδο. Οι παίκτες του Απόλλωνα ήταν εξαιρετικά άστοχοι, ενώ πηγαίναν συνεχώς σε βιαστικές επιθέσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να ξεφύγει, χτίζοντας διψήφιες διαφορές, με το ημίχρονο να βρίσκει την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, προηγούμενη με 39-20. Οι 20 πόντοι που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός στο ημίχρονο αποτελεί ρεκόρ στο θεσμό του Κυπέλλου.

Παρόμοιο το σκηνικό και στο δεύτερο μέρος. Ο Απόλλωνας Πάτρας “έφτυνε αίμα” για να πετύχει ένα καλάθι, με τη διαφορά να εκτοξεύεται στο +26 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (57-31). Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο χρησιμοποίουσε για μεγάλα χρονικά διαστήματα πεντάδα αμιγώς ελληνική, ενώ στο τυπικής διαδικασίας τέταρτο δεκάλεπτο, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έριξε στο παρκέ και τους Μιχάλη Λούντζη και Γιώργο Διαμαντάκο. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ήταν αυτός που αγωνίστηκε περισσότερο από τους νεαρούς παίκτες του “τριφυλλιού”.

Οι μικροί του Παναθηναϊκού κέρδισαν το χειροκρότημα του κόσμου, με τον Απόλλωνα Πάτρας να ρίχνει τη διαφορά κάτω από τους 20 πόντους στο τέλος του παιχνιδιού.

Τα δεκάλεπτα: 12-21, 20-39, 31-57, 53-68.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Π. (Βετούλας): Σκορδίλης 5 (1), Αργυρόπουλος 9 (1), Γκάλογουεϊ, Πεν 5 (1), Φιτζπάτρικ 19 (2), Μπατής 2, Ελ-Αμίν 4, Πελεκούδας, 2 Μολφέτας, Νιφόρας 7 (1), Ότζο, Γεωργαλλής.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 3 (1), Σλότερ 3 (1), Μποχωρίδης 3 (1), Γιάνκοβιτς 4, Φώτσης 6 (1), Παππάς 9 (1), Μαυροκεφαλίδης 13 ( 7 ριμπ.), Διαμαντίδης 9 (1), Γκιστ 6 (2), Μπατίστα 9, Διαμαντάκος 3, Λούντζης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Κύπελλο Ελλάδας: Το κοινωνικό πρόσωπο το Κυπέλλου Ελλάδας (vid)

Γεμάτο δράση εντός και εκτός παρκέ περιείχε το Κύπελλο Ελλάδας. H Κρήτη φιλοξένησε ένα τετ…