Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Από 3 μήνες μέχρι 2 χρόνια

Από 3 μήνες μέχρι 2 χρόνια

gist pao cska

gist-pao-cska

psarakisΑπό τρεις μήνες μέχρι και δύο χρόνια αποκλεισμό κινδυνεύει ο Τζέιμς Γκιστ αν και το δεύτερο δείγμα είναι θετικό σε χρήση ινδικής κάνναβης και αυτό γιατί είναι υπότροπος! Ο Γκιστ είχε βρεθεί ξανά θετικός για τον ίδιο λόγο την 1η Ιουνίου 2011 στους τελικούς των πλέι-οφ στη Σερβία μετά από αγώνα της πρώην ομάδα του Παρτιζάν Βελιγραδίου με τη Χέμοφαρμ.

Μάλιστα, η είδηση για τη χρήση κάνναβης έγινε γνωστή λίγες μέρες μετά την υπογραφή συμβολαίου με την τουρκική Φενέρμπαχτσε που αρχικά είχε σκεφτεί να τον “κόψει” αλλά τελικά τιμωρήθηκε, βάσει των διεθνών κανονισμών με 3 μήνες και τον περίμενε να εκτίσει την ποινή.

Τρανό παράδειγμα υπότροπου είναι ένας άλλος πρώην “πράσινος” ο Ρόντνεϊ Μπιούφορντ που είχε βρεθεί θετικός τον Μάρτιο του 2003 σε αγώνα με το Ηράκλειο και πριν την έναρξη του Τοπ-16 της Ευρωλίγκα. Ο Μπιούφορντ “έφαγε” 40 μέρες και επέστρεψε στα πλέι-οφ της Α1 αλλά την επόμενη σεζόν πήγε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ όπου βρέθηκε ξανά θετικός σε χρήση κάνναβης και τιμωρήθηκε με 3 μήνες αποκλεισμό. Αυτός, δε, που πλήρωσε πολύ ακριβά την… καπνιστική του συνήθεια ήταν ο Λετονός σέντερ Κάσπαρς Καμπάλα ο οποίος για χρήση κάνναβης δύο φορές τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό!

Δείτε την απόφαση της FIBA για τον Τζέιμς Γκιστ το 2011 εδώ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Ψαράκης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…