Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Βελτιώσαμε την άμυνα”

“Βελτιώσαμε την άμυνα”

sfairopoulos

sfairopoulos

Με “μπροστάρη” τον Κώστα Σλούκα ο Ολυμπιακός έβγαλε την υποχρέωση του είχε το απόγευμα της Δευτέρας (09/03), κερδίζοντας το Ρέθυμνο με 80-60 στο παιχνίδι που έκλεισε την αυλαία της 19ης αγωνιστικής της Α1. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην συνέντευξη Τύπου στάθηκε κυρίως στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα με αθλητικό ρόστερ και καλή στο ένας εναντίον ενός αλλά και στο ανοικτό γήπεδο. Παίζει με ενέργεια. Εμείς δεν μπήκαμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι όπως θα θέλαμε να μπούμε. Η άμυνά μας ήθελε βελτίωση κάτι που καταφέραμε μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Αυτό εν ολίγοις που έπρεπε να είχαμε κάνει από τη αρχή του αγώνα. Η άμυνα λειτούργησε όπως θέλαμε και από εκεί και πέρα κάναμε καλή δουλειά και στο επιθετικό κομμάτι όπου είχαμε ένα ομαδικό παιχνίδι σημειώνοντας και ένα μεγάλο νούμερο στις ασίστ (26). Πήραμε τη διαφορά, την ανεβάσαμε και φτάσαμε στη νίκη”.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε επίσης και για την συμπλήρωση 90 χρόνων ζωής του Ολυμπιακού, την Τρίτη (10/03): “Είμαστε χαρούμενοι βέβαια που κερδίσαμε ένα παιχνίδι παραμονή της επετείου των γενεθλίων του Ολυμπιακού που κλείνει τα 90 χρόνια. Είναι σημαντικό για μας στα 90 χρόνια της ομάδας που κερδίσαμε”.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού ρωτήθηκε αν το παιχνίδι με το Ρέθυμνο ήταν μια καλή ευκαιρία δοκιμών ενόψει της αναμέτρησης με την Φενέρμπαχτσέ: “Το Ρέθυμνο είναι ποιοτική ομάδα, μας έβαλε προβληματισμούς και σίγουρα είναι μία καλή ομάδα που μπορεί να μας βοηθήσει για τη συνέχεια”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ο Ολυμπιακός για το break στη Βαρκελώνη

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στη μάχη των play off της Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στη Β…