Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Το μέλλον είναι “πράσινο”

Το μέλλον είναι “πράσινο”

charalabopoulos diamantakos lountzis

charalabopoulos-diamantakos-lountzis

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε ξεκαθαρίσει από το καλοκαίρι πως προτεραίοτητα στον νέο Παναθηναϊκό θα έχουν οι Έλληνες παίκτες. Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς και ο Νίκος Παππάς θα πάρουν βασικό ρόλο στην ομάδα, ενώ οι νεαροί παίκτες του “τριφυλλιού” θα αρχίσουν να παίρνουν χρόνο συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα, ώστε να “ψήνονται” σιγά σιγά, να συλλέξουν εμπειρίες και στο μέλλον να αποτελέσουν τον κορμό των “πρασίνων”.

Το πλάνο της διοίκησης, μέχρι στιγμής, στέφεται με επιτυχία, καθώς οι Γιάνκοβιτς-Παππάς από ρολίστες έγιναν πρωταγωνιστές, ενώ τα νεαρά παιδιά εντυπωσιάζουν κάθε φορά που πατάνε, κυρίως, στο παρκέ του ΟΑΚΑ και δημιουργούν μία ελπιδοφόρα εικόνα.

Μία τέτοια εικόνα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι του “τριφυλλιού” σήμερα (23/3) στον αγώνα με τον Κόροιβο. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής στους Χαραλαμπόπουλο, Διαμαντάκο και Λούντζη και εκείνοι τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο με την παρουσία τους.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έκανε ρεκόρ καριέρας, καθώς στα 22 λεπτά που αγωνίστηκε, σημείωσε 8 πόντους (είχε από επτά και στα δύο παιχνίδια με τα Τρίκαλα, τον Πανελευσινιακό και τον Κολοσσό ), ενώ μάζεψε και τρία ριμπάουντ.

Ο Γιώργος Διαμαντάκος έκανε και αυτός ρεκόρ καριέρας με τα επτά ριμπάουντ που μάζεψε (είχε τέσσερα με το Ρέθυμνο στη 18η αγωνιστική), ενώ πρόσθεσε και 5 πόντους σε 14 λεπτά συμμετοχής.

Τέλος ο νεαρότερος της παρέας, Μιχάλης Λούντζης, έδειξε ότι διαθέτει τσαγανό για την ηλικία του, καθώς μπήκε στο παρκέ, χωρίς άγχος και βοήθησε τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Σημείωσε 6 πόντους, μάζεψε 2 ριμπάουντ και μοίρασε και 1 ασίστ σε 16 λεπτά συμμετοχής.

blums-diamantidis

Ο νεαρός γκαρντ παρέα με τον Μποχωρίδη ξεκούρασαν και τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος πάτησε παρκέ μόλις για 12 λεπτά, όσα χρειάζεται, δηλαδή, για ένα παιχνίδι ελληνικού πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, πάντως, πρόλαβε να γράψει ιστορία καθώς με τα δύο αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε, έφτασε τα 1.506 στην καριέρα του και έγινε ο κορυφαίος και στη λίστα των παικτών με τα περισσότερα αμυντικά ριμπάουντ στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…