Κεντρική NBA Το “αντίο” ενός θρύλου (vid)
NBA

Το “αντίο” ενός θρύλου (vid)

nash rekor

nash-rekor

Οι τραυματισμοί και συγκεκριμένα το πρόβλημα με τα νεύρα στη μέση του τον είχαν γονατίσει τα τελευταία τρία χρόνια αλλά εκείνος πάλευε και κάθε φορά επανερχόταν αλλά ποτέ δεν κατάφερε να επιστρέψει απόλυτα υγιής με αποτέλεσμα να αγωνιστεί μόλις 75 παιχνίδια τις σεζόν 2012-14 ενώ φέτος δεν κατάφερε να πατήσει παρκέ καθόλου. Έτσι σε ηλικία 41 ετών ο Στιβ Νας ανακοίνωσε την απόσυρση του από τη δράση!

Ο θρυλικός Καναδός πλεϊμέικερ αναδείχθηκε δύο συνεχόμενες χρονιές MVP (2005 και 2006) έγινε 8 φορές All Star ενώ αποτελεί τον τρίτο κορυφαίο πασέρ στην ιστορία του ΝΒΑ με 10.335 ασίστ κάτω από τους Τζέισον Κιντ (12.091) και Τζον Στόκτον (15.806) και παράλληλα είναι ο κορυφαίος σουτέρ ελευθέρων βολών με ποσοστό ύψους 90.4%! Η μεταγραφή του στους Λέικερς, το 2012, έγινε αποσκοπώντας στην κατάκτηση ενός πολυπόθητου δαχτυλιδιού αλλά τόσο οι “λιμνάνθρωποι” όσο και ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να το διεκδικήσουν.

nash-mvp

Ο Στιβ Νας θα μείνει για πάντα χαραγμένος στη μνήμη μας για τις οργανωτικές του αρετές, τις περίτεχνες ασίστ από έναν αθλητή που αποτέλεσε την επιτομή του πλεϊμέικερ που εκλείπει τη σημερινή εποχή. Επελέγη στο No15 του Draft το 1996 από τους Σανς στους οποίους έπαιξε για δύο χρόνια προτού μετακομίσει στο Ντάλας όπου έπαιξε για 6 χρόνια (1998-2004). Τότε πήρε την απόφαση να επιστρέψει στο Φοίνιξ για να πλαισιώσει τα ανερχόμενα αστέρια, Σον Μάριον, Τζο Τζόνσον και Αμάρε Στουντεμάιρ με τον τελευταίο να πραγματοποιούν μνημειώδεις φάσεις θυμίζοντας δίδυμο ψηλού-κοντού παλαιότερων εποχών. Μπορεί να μην κατέκτησαν κάποιο πρωτάθλημα αλλά το μπάσκετ και το θέαμα που προσέφεραν οι Σανς εκείνη την περίοδο ήταν μοναδικό.

Συνολικά αγωνίστηκε σε 1.217 παιχνίδια στον “μαγικό κόσμο” μετρώντας 14.3 πόντους, 3 ριμπάουντ και 8.5 ασίστ μέσο όρο.

nash-stoudemire

“Το μεγαλύτερο δώρο ήταν πως “βυθίστηκα” στο πάθος μου και τη θέληση μου να διαπρέψω σε αυτό που αγαπώ τόσο πολύ. Αυτή η έμμονη ιδέα με καθοδηγούσε και μου έδινε κίνητρο να συνεχίζω να προσπαθώ ακόμα και όταν δεν πήγαιναν καλά τα πράγματα. Αυτή η συνεχής “καταδίωξη” με έκανε αυτό που είμαι και με δίδαξε τόσα υπερπολύτιμα πράγματα για τον εαυτό μου και για τη ζωή γενικότερα” είπε, μεταξύ άλλων, ο Νας και συνέχισε:

“Τώρα συνειδητοποιώ ότι πραγματικά τελείωσε και δεν μπορώ να το εκφράσω με λόγια. Είναι μια περίεργη αλλαγή που περνάνε όλοι οι αθλητές. Πολλοί λένε ότι οι αθλητές πεθαίνουν δύο φορές και αυτό εμπεριέχει μια δόση αλήθειας”.

Steve Nash, thanks for the memories…!

Post by NBA.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…