Κεντρική NBA NCAA Τέλος σε τρία χρόνια ο Μπόεχαϊμ

Τέλος σε τρία χρόνια ο Μπόεχαϊμ

boeheim

boeheim

Για τρία χρόνια ακόμα θα συνεχίσει να κάθεται στην τεχνική ηγεσία του Syracuse ο Τζιμ Μπόεχαϊμ! Όπως γνωστοποίησε το ξακουστό κολέγιο, ο θρυλικός προπονητής θα συνεχίσει να το υπηρετεί μέχρι το 2018 συμπληρώνοντας μέχρι εκείνη την περίοδο 49 συναπτά έτη προσφοράς!

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας του κολεγίου με τον Ντάριλ Γκρος, ο οποίος αποτελούσε τον αθλητικό διευθυντή τα τελευταία 10 χρόνια. Όλα αυτά σε μια περίοδο που το Syracuse έχε πληγεί από τις βαριές ποινές του NCAA που του επέβαλλε πρόστιμο ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίου και αφαίρεσε 108 νίκες λόγω του ότι δεν δινόταν ιδιαίτερη βαρύτητα στην πορεία των αθλητών στα μαθήματα του κολεγίου τα οποία φαινόντουσαν να παραμελούνται για χάρη της αθλητικής καταξίωσης στο πρωτάθλημα.

boeheim1

Ο Μπόεχαϊμ καθόταν από το 1969 ως το 1976 στον πάγκο του κολεγίου ως βοηθός και έκτοτε μέχρι σήμερα ανέλαβε το “τιμόνι” του οδηγώντας του σε 1 πρωτάθλημα NCAA το 2003 και τέσσερις παρουσίες (1987, 1996, 2003, 2013) σε Final Four. Συνολικά μετράει ποσοστό νικών ύψους 72% και δη 858 νίκες έναντι 333 ηττών.

Παράλληλα, ο 70χρονος θρύλος του NCAA διετέλεσε βοηθός προπονητή στον πάγκο της Team USA κατά τα Παγκόσμια Κύπελλα του 1990, του 2006 και του 2010 καθώς και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 και του 2012.

boeheim-hopkins

Αντικαταστάτης του αναμένεται να αποτελέσει ο επί χρόνια βοηθός του Μάικ Χόπκινς, που βρίσκεται στο τεχνικό επιτελείο των “πορτοκαλί” από το 1996.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NCAA

Δειτε επισης

NCAA: Παίκτης κατέρρευσε στο παρκέ (vid)

Ο λόγος για τον Ίμο Εσιέν, ο οποίος στην αναμέτρηση μεταξύ του Old Dominion και του Georgi…