Κεντρική Διεθνή Στη FIBA το Κόσοβο

Στη FIBA το Κόσοβο

fiba-kosovo

Ως μέλος της αναγνώρισε το Κόσοβο η FIBA σε μια απόφαση σταθμό για την πορεία της ίδιας της χώρας η οποία είχε κερδίσει την ανεξαρτησία της από τη Σερβία το 2008, όμως δεν το αναγνώριζε ως ανεξάρτητο μέρος σε αθλητικές διοργανώσεις.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία, λοιπόν, στα πλαίσια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής της Επιτροπής αποφάνθηκε την προσάρτηση του Κόσοβου το οποίο έγινε το 215ο μέλος της. Όπως υπογράμμισε η FIBA, στην ανακοίνωση της, η απόφαση αυτή στηρίχθηκε στην αντίστοιχη απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής η οποία αναγνώρισε το Κόσοβο ως ανεξάρτητο μέλος, τον περασμένο Δεκέμβριο. Έτσι, σταδιακά η εθνική ομάδα της χώρας θα ξεκινήσει να συμμετέχει στις διεθνείς διοργανώσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας από το ερχόμενο καλοκαίρι.

Όπως αναμενόταν οι Σέρβοι εξέφρασαν την αντίθεση τους με αυτή την απόφαση και δια στόματος του προέδρου της Ομοσπονδίας της χώρας, Ντέγιαν Τομάσεβιτς δήλωσαν πως: “Αναμένουμε από τη FIBA να λάβει πολύ σοβαρά υπόψιν την προειδοποίησή μας. Πρέπει με κάθε κόστος να αποφευχθούν αναμετρήσεις σε οποιαδήποτε επίπεδο, συλλογικό ή διεθνές και σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Χεζόνια – Εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στη Λοκομοτίβ

Ο πρώην φόργουρντ του Παναθηναϊκού, Μάριο Χεζόνια, οδήγησε την Ούνιξ στη νίκη επί της Λοκο…