Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Συνεχίζουμε την προσπάθεια”

“Συνεχίζουμε την προσπάθεια”

sfairopoulos

sfairopoulos

Ο Ολυμπιακός έχασε ένα παιχνίδι, το οποίο ήθελε πολύ και αυτό έγινε χάρη στην κακή άμυνα και στην πίεση που είχε η ομάδα, σύμφωνα με τον προπονητή των “ερυθρολεύκων“, Γιάννη Σφαιρόπουλο.

“Είχαμε ένα παιχνίδι που το θέλαμε πολύ. Ξέραμε ότι η Φενέρ είναι σε πολύ καλό αγωνιστικό ρυθμό και είχε ένα σερί στην Ευρωλίγκα. Προσπαθήσαμε να δείξουμε το χαρακτήρα μας, με πιεστική άμυνα, δυνατά μαρκαρίσματα και βγάζοντας τη Φενέρ εκτός ρυθμού. Σε κάποια σημεία το καταφέραμε, αλλά δυστυχώς οι αντίπαλοί μας είχαν κάποιους παίκτες σε μεγάλη μέρα, όπως ο Γκάουντλοκ που έβαλε κάποια μεγάλα σουτ.

Προφυλάξαμε καλά τη ρακέτα μας, αλλά δεχτήκαμε μεγάλα σουτ από την περιφέρεια και εκεί που φτάναμε μας ξέφευγαν και πάλι. Έπαιξε ρόλο ότι χάσαμε πολλές μάχες στα ριμπάουντ, που έτσι πήρε πολλούς πόντους από δεύτερες επιθέσεις. Προσπαθήσαμε στο τέλος να μειώσουμε τη διαφορά, αλλά η υπερπροσπάθεια και η απογοήτευση έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Έπαιξε ρόλο ότι κάναμε κάποια ξεσπάσματα, αλλά δεν μπορούσαμε να περάσουμε μπροστά για να αλλάξει το μομέντουμ.

Η άμυνά μας δεν ήταν όπως τις άλλες φορές, σίγουρα υπήρχε μεγαλύτερη πίεση και χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Γενικά δεν κάναμε ένα παιχνίδι στα στάνταρ μας, δεν ήταν ένα από τα καλά μας παιχνίδια”, ανέφερε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού και πρόσθεσε: “Καμία ομάδα δεν είναι άτρωτη, είχαμε μια καλή πορεία και θέλουμε να συνεχίσουμε. Το σημαντικό είναι να μάθουμε από τα λάθη μας. Να κερδίσουμε κάτι από την ήττα”.

Όσον αφορά στους τραυματισμούς είπε: “Είχαμε δύο παίκτες, τον Μάντζαρη και τον Σπανούλη, με προβλήματα. Του Σπανούλη ήταν πιο σοβαρό, πριν δύο μέρες δέχτηκε μια κλωτσιά στον τετρακέφαλο, είχε ένα αιμάτωμα στον μυ. Κάποιος άλλος δεν θα έπαιζε, αλλά ο Βασίλης-όπως και ο Βαγγέλης-έπαιξαν και τους αξίζουν συγχαρητήρια γιατί έπαιξαν με αυταπάρνηση. Αυτά τα προβλήματα φάνηκαν, όπως φάνηκε και η αδυναμία μας στα ψηλά σχήματα της Φενέρ, όπου δεν είχαμε δεύτερη και τρίτη λύση στα τεσσάρια. Ο Πρίντεζης έκανε ό,τι μπορούσε, ο Αγραβάνης πάλεψε αλλά ήταν ένα δύσκολο ματς για κάποιον που ερχόταν από αποχή. Όλα αυτά τα προβλήματα κόστισαν στην ομάδα και σε αυτό το επίπεδο φάνηκαν. Εγώ δεν μιλάω ποτέ για προβλήματα, αλλά πιστεύω πως σε ένα μεγάλο ποσοστό η προσπάθειά μας δεν ανταμείφθηκε σήμερα λόγω αυτών των προβλημάτων. Συνεχίζουμε την προσπάθεια“.

Τέλος, για τη συμπαράσταση του κόσμου: “Το χειροκρότημα του κόσμου δίνει κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Τους ευχαριστούμε για την παρουσία και το χειροκρότημα. Έτσι πρέπει να είναι οι μεγάλες ομάδες. Να δώσουμε την υπόσχεση πως θα επιστρέψουμε στις μεγάλες νίκες“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Κάνααν: «Να μείνουμε ενωμένοι και να μην γίνουν λάθη»

Ο Αϊζάια Κάνααν θέλει από την ομάδα του ενότητα, στο Βελιγράδι Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού…