Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ “Πράσινη” κυριαρχία

“Πράσινη” κυριαρχία

kalafatakis

kalafatakis

Το Ρέθυμνο υποδέχεται σε λίγη ώρα (16:30) τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Basket League. Το παιχνίδι έχει ξεκάθαρο φαβορί και αυτό δεν είναι άλλο από τους νταμπλούχους Ελλάδας, όπως τόνισε και ο Γιώργος Καλαφατάκης, αναλύοντας τις δύο ομάδες στον ΕΣΑΚΕ.

“Θα γίνει μια ενδιαφέρουσα και θεαματική αναμέτρηση. Ο Παναθηναϊκός έχει σαφές προβάδισμα για την νίκη, αλλά δεν πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο έκπληξης. Σε μεγάλο βαθμό η εξέλιξη της συνάντησης θα εξαρτηθεί από το εάν και κατά πόσο θα επηρεαστεί ο Παναθηναϊκός από τα προβλήματα τραυματισμών και απουσιών και την κούραση λόγω των συνεχόμενων αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός, πάντως, έχει δείξει και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα ότι εύκολα ή δύσκολα τα καταφέρνει σε αναμετρήσεις, στις οποίες πρέπει να νικήσει”, ανέφερε αρχικά ο Καλαφατάκης και πρόσθεσε:

“Ο Παναθηναϊκός υπερτερεί σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού παρά τις απουσίες του. Είναι ομάδα που έχει πλουραλισμό, επιθετική ισορροπία και μπορεί να παίξει πιεστική άμυνα. Το Ρέθυμνο Aegean έχει διαφοροποιήσει λίγο το στυλ που χαρακτήριζε την ομάδα του τα προηγούμενα χρόνια. Οι τραυματισμοί, όπως του Ρόναλντ Σάφτενααρ ή το ντεφορμάρισμα του Βίνσεντ Κάουνσιλ, διατάραξαν τις ισορροπίες, στους δύο τελευταίους αγώνες, ωστόσο, δείχνει να επανέρχεται στην κατάσταση που ήταν στις αρχές της φετινής σεζόν. Είναι δύσκολο να βρει αδυναμίες στον Παναθηναϊκό και για να καταφέρει να κάνει την έκπληξη πρέπει να… εκμεταλλευτεί ότι του δώσει ο αγώνας”.

Τέλος, συμπλήρωσε: “Θα παίξει ρόλο, επίσης, πως θα προσεγγίσει το Ρέθυμνο Aegean τον αγώνα, που τον αντιμετωπίζουν σαν γιορτή στην Κρήτη, αλλά ενδεχομένως να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους και την νίκη ανάλογα με την εξέλιξη της συνάντησης. Οι λεπτομέρειες θα καθορίσουν σε σημαντικό βαθμό τον νικητή”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Κορυφαίες επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες των σουτ

Σπουδαίο ρεκόρ επιδόσεων για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μέσα από το…