Κεντρική NBA Πολυθρόνα για δύο
NBA

Πολυθρόνα για δύο

harden griffin

harden-griffin

Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ παρέσυρε στο διάβα του και τους Μπουλς βελτιώνοντας το ρεκόρ των Θάντερ σε 37-29 ενώ σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι στο Στέιπλς Σέντερ, οι Ρόκετς πήραν τη νίκη με τον Τζέιμς Χάρντεν να τους καθοδηγεί στα δύο πρώτα παιχνίδια της αποψινής αγωνιστικής βραδιάς του “μαγικού κόσμου“.

“Πυραυλοκίνητος” Ουέστμπρουκ

westbrook-thunder-bulls

Σε ένα δυνατό ντέρμπι στην Οκλαχόμα, οι Θάντερ πανηγύρισαν τη νίκη με 109-100 κόντρα στους Μπουλς, με τον Ράσελ Ουέστμπρουκ να κάνει “πράματα και θάματα” ξανά! Το πρώτο μέρος ήταν άκρως αμφίρροπο με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες (47-47) και τους γηπεδούχους να χτίζουν μια διαφορά 5 πόντων (75-70) στο τέλος της τρίτης περιόδου. Το τελευταίο δωδεκάλεπτο ξεκίνησε νωθρά για την ομάδα του Σκοτ Μπρουκς καθώς έχανε με 78-80 9 λεπτά πριν το τέλος. Τότε επανήλθε στο παρκέ ο Ουέστμπρουκ και ώθησε με το πάθος και την αστείρευτη ενέργεια του, τους συμπαίκτες του οι οποίοι έτρεξαν επιμέρους 31-20 με τον ίδιο να συνδράμει (σκοράροντας ή πασάροντας) στους 22 πόντους εξ αυτών.

Ο RW τελείωσε την αναμέτρηση με 36 πόντους (10/21 διπ.-2/6 τρ.-10/13 βολές), 11 ριμπάουντ και 6 ασίστ με το δίδυμο των ψηλών, Ένες Καντέρ (18π.-18ρ.) και Στίβεν Άνταμς (14π.-11ρ.) να τον κυριαρχεί στους αιθέρες και να τον πλαισιώνει. Οι “ταύροι” που ακόμα ψάχνουν τα πατήματα τους χωρίς του Ρόουζ και Μπάτλερ, προσπάθησαν αλλά έμοιαζαν ανήμποροι να σταματήσουν τον φοβερό Ουέστμπρουκ. Κορυφαίος για το συγκρότημα του Τομ Θίμποντο ήταν ξανά ο Νίκολα Μίροτιτς (27π.) με τον Πάου Γκασόλ (20π.-8ρ.) να ακολουθεί.

Ματσάρα στο Λος Άντζελες

harden-jordan

Πολλές ανατροπές και ένα καθηλωτικό φινάλε περιελάμβανε η τρομερή αναμέτρηση των Κλίπερς με τους Ρόκετς, στο Στέιπλς Σέντερ. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν φουριόζοι (30-22) αλλά εν συνεχεία υποχώρησαν μετά την αγωνιστική άνοδο των Ρόκετς οι οποίοι προηγούνταν με 10 πόντους (74-84) στο τέλος του τρίτου δωδεκαλέπτου. Συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και στην τελευταία περίοδο αλλά οι Κλιπς ισοφάρισαν (96-96) δύο λεπτά πριν το τέλος και τα πάντα έμειναν ανοικτά μέχρι τέλους.

Στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα έγινε το “έλα να δεις“. Ο Γκρίφιν έκλεψε τη μπάλα και έφυγε στον αιφνιδιασμό όμως υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ ενώ στην επαναφορά ο διαιτητής χρέωσε τον Τζόρνταν με φάουλ πάνω στον Χάρντεν (πιθανότατα είχε προηγηθεί παράβαση 5 δευτερολέπτων στην επαναφορά του Αρίζα). Ο “μούσιας” έχασε τη μια βολή αλλά ο Πολ έκανε άσχημο τελείωμα στην τελευταία επίθεση και οι “ρουκέτες” πήραν το “διπλό” με 100-98.

Ασταμάτητος Τζέιμς Χάρντεν με 34 πόντους (4/11 διπ.-3/5 τρ.-17/18 βολές), 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ, έχοντας συμπαραστάτες τους Τρέβορ Αρίζα (19π.-9ρ.) και Τέρενς Τζόουνς (16π.-12ρ.). Μοιραίος αλλά και ωραίος ο Κρις Πολ (23π.-3ρ.-5ασ.), από πλευράς Κλίπερς, με τον Ματ Μπαρνς (19π. με 5/9 τρ.) να αποτελεί “συνοδοιπόρο” του. Ο Μπλέικ Γκρίφιν επέστρεψε στη δράση ύστερα από πέντε εβδομάδες έχοντας θετική παρουσία (11π.-11ρ.-8ασ.) αλλά ήταν αρκετά “σκουριασμένος” και έδειξε ότι θέλει λίγο χρόνο να βρει τα πατήματα του.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα:
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ – Σικάγο Μπουλς 109-100
Λος Άντζελες Κλίπερς – Χιούστον Ρόκετς 98-100
Νιου Όρλινς Πέλικανς – Ντένβερ Νάγκετς
Ορλάντο Μάτζικ – Κλίβελαντ Καβαλίερς
Σαν Αντόνιο Σπερς – Μινεσότα Τίμπεργουλβς
Τορόντο Ράπτορς – Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς
Φοίνιξ Σανς – Νιου Γιορκ Νικς
Λος Άντζελες Λέικερς – Ατλάντα Χοκς

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…