Κεντρική Ασίστ Basketbase Πέφτει… κουρτίνα

Πέφτει… κουρτίνα

sloter abrinias huertas

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

petridis-giorgosΤην ίδια γεύση που άφησε η αναμέτρηση της Βαρκελώνης, ένιωσαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού και στο χθεσινό ματς του ΟΑΚΑ, κόντρα (ξανά) στους Καταλανούς. Άλλωστε οι “πράσινοι” έχασαν και πάλι στα σημεία, με την ίδια διαφορά, των τεσσάρων πόντων.

Σε ένα τόσο “κλειστόπαιχνίδι είναι προφανές ότι, η μεγάλη διαφορά του επιμέρους σκορ της δεύτερης περιόδου διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο. Η Μπαρτσελόνα μετέτρεψε το εις βάρος της 21-16 του πρώτου δεκαλέπτου, στο υπέρ της 42-32 του ημιχρόνου, με επιμέρους σκορ 26-11, που “έτρεξε” στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Αυτό το διάστημα έχει κατά κανόνα αρνητικό πρόσημο για τον Παναθηναϊκό, στις εννιά ως τώρα ήττες του στη διοργάνωση. Η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε στη δεύτερη περίοδο και των τεσσάρων αγώνων με τους “πράσινους“, που μόνο κόντρα στην Μπάγερν εκτός έδρας στην κανονική περίοδο και στο Μιλάνο, επίσης στην πρώτη φάση (παιχνίδια στα οποία έχασαν) είχαν υπέρ τους το επιμέρους σκορ της δεύτερης περιόδου. Μπορεί να είναι συμπτωματικό, μπορεί και όχι

pinakaki113

Η αίσθηση, ωστόσο, ότι μπορεί η δεύτερη περίοδος να μην ήταν απαραιτήτως αυτή που καταδίκασε τον Παναθηναϊκό στις εννιά ως τώρα ήττες του, περιορίζεται από το γεγονός ότι στις οκτώ από τις 10 ως τώρα νίκες του στη διοργάνωση, στο συγκεκριμένο διάστημα των παιχνιδιών του, το πρόσημο ήταν θετικό.

Μάλιστα, η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς έκανε το 8/8 και έχασε τη “μάχη” της δεύτερης περιόδου στις τελευταίες δύο νίκες της, κόντρα στην Άλμπα εκτός και τον Ερυθρό Αστέρα εντός έδρας.

pinakaki114

* Τρία ριμπάουντ χρειάζεται πια ο Δημήτρης Διαμαντίδης, για να φτάσει τα 900 στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα, αφού βρίσκεται ήδη στα 897 (μ.ο. 3,7), μαζεύοντας ένα στο παιχνίδι της Παρασκευής.

* Ένα κλέψιμο μακριά από τα 100 στη διοργάνωση βρίσκεται ο Τζέιμς Γκιστ.

* Με τα τρία ριμπάουντ που είχε κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο ΝτεΜάρκους Νέλσον ξεπέρασε τα 100 στην Ευρωλίγκα, στην οποία διανύει την τρίτη σεζόν του, ενώ ένα ριμπάουντ χρειάζεται ο Γκάνι Λαουάλ για να φτάσει και αυτός σε τριψήφιο αριθμό στη διοργάνωση.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Πετρίδης
Περισσότερα σε Basketbase

Δειτε επισης

Η ΔΕΗ δίνει πάσα στις γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (pics)

ΔΕΗ 3×3 PΟWER TO THE HOOD by Eurohoops Οι γειτονιές της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκης πα…