Κεντρική Διεθνή “Παρών” και ο Μπατούμ

“Παρών” και ο Μπατούμ

batum nene pagkosmio

batum-nene-pagkosmio

Ο Νικολά Μπατούμ δεν γινόταν να λείψει από το επερχόμενο Ευρωμπάσκετ, που θα γίνει και στη χώρα του, έτσι ανακοίνωσε και επίσημα πως θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον Τόνι Πάρκερ (πιθανότατα και τον Μπόρις Ντιάο) για να διατηρήσουν τα κεκτημένα του 2013.

Μιλώντας στην αμερικάνικη εφημερίδα, “The Oregonian”, ο Γάλλος φόργουορντ, παρ’ ότι έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από τραυματισμούς φέτος, εξέφρασε την τιμή και την υπερηφάνεια που τον κατακλύζει όταν αγωνίζεται με το εθνόσημο στο στήθος:

“Πάντα ονειρεύομαι να παίξω σε ένα μεγάλο τουρνουά στη Γαλλία. Είναι διαφορετικό να παίζεις για τη χώρα σου μέσα στη χώρα σου. Δεν είμαστε μία μεγάλη χώρα σαν τις ΗΠΑ και την εθνική της ομάδα. Αλλά όταν πηγαίνουμε στην Ευρώπη και παίζουμε μπροστά στο κοινό μας, μπορείς να νιώσεις κάτι διαφορετικό, κάτι ξεχωριστό.

Είναι σαν τα πλέι οφ. Είναι διαφορετικά. Είναι σαν να πηγαίνεις σε πόλεμο για τη χώρα σου. Σκέφτεσαι τον εαυτό σου, την οικογένειά σου και τη δουλειά σου. Μερικές φορές πρέπει να το κάνεις και για τη χώρα σου”.

Οι Μπλέιζερς, όπως ήταν φυσικό, είχαν αντιρρήσεις αλλά ο Μπατούμ δεν μεταπείστηκε και όπως δήλωσε ο τεχνικός της ομάδας, Τέρι Στοτς: “Νομίζω το να παίζεις για τη χώρα σου είναι τιμή και θα έπρεπε να είναι μία ατομική επιλογή. Αλλά υπάρχει και η κατανόηση ότι χρειάζεται να παίζεις και για την καριέρα σου επίσης. Είναι μία ισορροπία. Ελπίζω ότι θα εξυπηρετήσει και τις δύο πλευρές”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…