Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

Ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

papantoniou aris aek

papantoniou-aris-aek

Η 22η αγωνιστική της Α1 ανοίγει “αυλαία” σήμερα (28/0) και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα (30/03) με πολλές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις αλλά το “κιτρινόμαυρο” ντέρμπι στο ΟΑΚΑ είναι αυτό που “κλέβει” την “παράσταση”.

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άρη, την Κυριακή (29/03) σε ένα κλασικό ντέρμπι της Α1 με την Ένωση να θέλει τη νίκη για να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στην τετράδα και τους Θεσσαλονικείς να θέλουν να διατηρηθούν στην τρίτη θέση με τον ΠΑΟΚ να καραδοκεί. Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και δύσκολα θα βρεθεί προ εκπλήξεως απέναντι στον εξαιρετικό Άρη ο οποίος πραγματοποιεί μια υπεράνω των προσδοκιών πορεία φέτος.

Αμφίρροπο ματς προμηνύεται αυτό στο “Μελίνα Μερκούρη” όπου Ρέθυμνο και Κηφισιά διασταυρώνουν τα ξίφη τους οι μεν για διατηρηθούν σε τροχιά πλέι οφ και να διεκδικήσουν καλύτερο πλασάρισμα και οι δεν για να επανέλθουν εντός οκτάδας. Ο ΠΑΟΚ δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα ενάντια στον Απόλλωνα Πάτρας ο οποίος είναι ντεφορμέ τις τελευταίες εβδομάδες και δεν δείχνει ικανός να πάρει ένα τέτοιο “διπλό” με τους τραυματισμούς να δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο το έργο του.

Ο Πανελευσινιακός έχει ακόμα κάποιες ισχνές ελπίδες παραμονής τις οποίες θέλει να διατηρήσει ζωντανές, πράγμα που φαντάζει δύσκολο μέσα στη Δράμα με τον ΚΑΟΔ να βρίσκεται σε φόρμα. Ειδικά μέσα στην έδρα του έχει δείξει άκρως ανταγωνιστικό πρόσωπο ακόμα και κόντρα στους “αιωνίους“. Δύσκολα θα αλλάξει το δίδυμο του υποβιβασμού και εκτός… “θαύματος” η Ελευσίνα θα ακολουθήσει τον Πανιώνιο στην Α2.

Τα Τρίκαλα έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους και θέλουν να την σφραγίσουν και μαθηματικά υποδεχόμενοι τον Κολοσσό. Όμως οι Ρόδιοι πραγματοποιούν πολύ καλές εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα και προμηνύεται πως ο νικητής θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Όσον αφορά τους “αιωνίους“, ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στο κλειστό της Ήλιδας όπου τίθεται αντιμέτωπος με τον μαχητικό Κόροιβο ο οποίος τον είχε δυσκολέψει στο ΣΕΦ, κατά τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, αλλά αν δείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα δεν θα έχει πρόβλημα. Εύκολο έργο έχει ο Παναθηναϊκός στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο και ευκαιρία για ξεκούραση των βασικών εν όψει του “τελικού” με την Άλμπα, στο ΟΑΚΑ, την ερχόμενη Πέμπτη (02/04).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:

Σάββατο 28 Μαρτίου
ΔΚΓ Κραχτίδης 17.00 ΚΑΟΔ – Πανελευσινιακός (Γκόντας – Γεωργιάδης – Πουρσανίδης Κ).
Πυλαίας 17.00 ΠΑΟΚ – Απόλλωνας Π. (Ψαριανός – Μάνος – Τζαφλέρης).
ΚΓ Μ. Μερκούρη 17.00 Ρέθυμνο – Κηφισιά (Αναστόπουλος – Μητσόπουλος – Παντελίδης).
ΔΚΓ Τρικάλων 17.00 Τρίκαλα – Κολοσσός Ρ. (Φούφης – Σώμος – Γκούμας).

Κυριακή 29 Μαρτίου
ΟΑΚΑ 13.00 ΑΕΚ – Άρης (Καρακατσούνης – Παπαπέτρου – Ανδρικόπουλος).
ΔΚΓ Ήλιδας 18.00 Κόροιβος – Ολυμπιακός (Κορομηλάς – Μπίκας – Σκούτας).

Δευτέρα 30 Μαρτίου
ΔΓ Ν. Σμύρνης 19.00 Πανιώνιος – Παναθηναϊκός (Ταβουλαρέας – Βαρδάλος – Μαλαμάς).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …