Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ντέρμπι σε κορυφή και ουρά

Ντέρμπι σε κορυφή και ουρά

odum paok pao

odum-paok-pao

Το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ και οι συγκρούσεις για τη μάχη της παραμονής, συγκεντρώνουν τα βλέμματα στην 19η αγωνιστική της Α1 η οποία θα “σερβιριστεί” σε τρία “πιάτα”.

Δύο εβδομάδες μετά τον ημιτελικό του Κυπέλλου, το “τριφύλλι” και ο “δικέφαλος” διασταυρώνουν εκ νέου τα “ξίφη” τους, αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ και αναμένεται μια δυνατή μάχη η οποία τείνει προς την πλευρά των γηπεδούχων. Βέβαια, ο ΠΑΟΚ θα έχει έξτρα κίνητρο μετά τον αποκλεισμό από τον τελικό του Κυπέλλου και τον τρόπο που αυτός ήρθε (buzzer-beater Γιάνκοβιτς).

Ο 13ος με τον 12ο της βαθμολογίας συγκρούονται στην Ελευσίνα. Οι “σταχυοφόροι” υποδέχονται τα Τρίκαλα σε μια αναμέτρηση που θα κρίνει πολλά για το μέλλον των δύο ομάδων στην κατηγορία και ιδιαίτερα των γηπεδούχων καθώς αν χάσουν τότε θα πρέπει να αρχίζουν να ετοιμάζουν σιγά-σιγά τα πλάνα τους για την Α2.

Εκεί θα βρίσκεται, εκτός αν προκύψει κάποιο θαύμα, ο Πανιώνιος ο οποίος υποδέχεται τον ΚΑΟΔ και θέλει να πετύχει την πρώτη του νίκη για το 2015 καθώς μετράει εφτά σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα μετά το διπλό στην Ελευσίνα στις 27 Δεκεμβρίου (11η αγωνιστική). Ο ΚΑΟΔ, από την άλλη, θέλει και έχει δείξει πως μπορεί τη νίκη για να βρεθεί ακόμα πιο κοντά στην παραμονή, οι πιθανότητες της οποίας θα αυξηθούν κατά πολύ αν επέλθει η νίκη στο “Αρτάκης“.

Πολύ δυνατά ματς προμηνύονται στο Ζηρίνειο και την Περιβόλα. Η Κηφισιά υποδέχεται τον Κολοσσό που βρίσκεται σε καλή κατάσταση, έχει σωθεί (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) και βρίσκεται σε τροχιά πλέι οφ. Οι Κηφισιώτες, που βρίσκονται μια θέση κάτω από αυτόν στη βαθμολογία, χρειάζονται τη νίκη για μη χάσουν επαφή με την οχτάδα. Απόλλωνας Πάτρας και ΑΕΚ δίνουν υποσχέσεις για ένα αμφίρροπο ντέρμπι το οποίο αναμένουμε με αγωνία.

Ο Άρης φιλοξενεί τον Κόροιβο, ο οποίος έχει καταθέσει τον “αλύγιστο” χαρακτήρα του καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν αλλά φαντάζει δύσκολο να πετύχει την έκπληξη επί του “ανεβασμένου” Άρη μέσα στο Αλεξάνδρειο. Εύκολο απόγευμα θα περάσει ο Ολυμπιακός υποδεχόμενος το Ρέθυμνο, στο παιχνίδι που ρίχνει την αυλαία της 19ης “στροφής”.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Σάββατο 7 Μαρτίου

Περιβόλα 17:00 Απόλλων Π.- ΑΕΚ (Αναστόπουλος – Μάνος – Πουρσανίδης Κ.)
Αρτάκης 17:00 Πανιώνιος – ΚΑΟΔ (Φούφης – Καρακατσούνης – Τσώνος Β.)
2ο ΚΓ Ελευσίνας 17:00 Πανελευσινιακός – Τρίκαλα (Χριστοδούλου – Σώμος – Μαγκλογιάννης)
Αλεξάνδρειο 17:00 Άρης – Κόροιβος (Πηλοΐδης – Μπήτης – Μπίκας)
Ζηρίνειο 17:00 Κηφισιά – Κολοσσός (Σχινάς – Μητσόπουλος – Γεωργιάδης)

Κυριακή 8 Μαρτίου
ΟΑΚΑ 16:30 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (Παπαπέτρου – Παναγιώτου – Βαρδάλος)

Δευτέρα 9 Μαρτίου
ΣΕΦ 17:30 Ολυμπιακός – Ρέθυμνο (Ταβουλαρέας – Ανδρικόπουλος – Συμεωνίδης).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …