Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Να εξασφαλίσουμε την πέμπτη θέση”

“Να εξασφαλίσουμε την πέμπτη θέση”

papantoniou

papantoniou

Πρωταρχικό μέλημα της ΑΕΚ είναι η εξασφάλιση της πέμπτης θέσης, όπως τόνισε ο Νώντας Παπαντωνίου μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΚΑΕ. Ο 24χρονος γκαρντ της “Ένωσης” αναφέρθηκε στο νικηφόρο παιχνίδι με την Ελευσίνα, ανέλυσε τον επερχόμενο αντίπαλο, Απόλλωνα Πάτρας, ενώ σημείωσε και τα στοιχεία που πρέπει να βελτιώσει η ομάδα ώστε να “χτυπήσει” τετράδα”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη νίκη επί του Πανελευσινιακού και τον αγώνα με τον Απόλλωνα Πάτρας: “Στον αγώνα με τον Πανελευσινιακό ήμασταν σε πολύ καλή μέρα και οι καλοί μας σουτέρ ήταν εύστοχοι στα σουτ. Πιστεύω ότι δουλέψαμε αρκετά καλά όλοι μαζί σε αυτό το παιχνίδι, είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση και σε γενικές γραμμές κάναμε καλή ομαδική δουλειά, όπως φάνηκε και στα στατιστικά του αγώνα, όπου πέντε παίκτες πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Σίγουρα, θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερη παρουσία στην άμυνα, αλλά ήταν έτσι το σκορ και ο ρυθμός του αγώνα που μας επέτρεψαν να χαλαρώσουμε λίγο, αν και δεν θα έπρεπε να συμβεί.

Συνεχίζουμε. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Θεωρώ ότι ο αγώνας στην Πάτρα θα είναι “κλειδί” για μας ενόψει της συνέχειας του Πρωταθλήματος καθώς αν νικήσουμε, θα αφήσουμε πίσω μας στην βαθμολογία τον Απόλλωνα. Θέλουμε πάρα πολύ να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Θα προετοιμαστούμε όλη την εβδομάδα να δούμε ποιες είναι οι αδυναμίες τους, να ακούσουμε τι θα μας πουν οι προπονητές μας και θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε στη νίκη”.

Για τα δυνατά σημεία του Απόλλωνα: “Πρέπει να δείξουμε καλύτερη εικόνα στην άμυνα σε αυτό τον αγώνα. Ο Απόλλων είναι μία ομάδα που παίζει πολύ ελεύθερο μπάσκετ και δεν μας ταιριάζει. Στηρίζει αρκετά το παιχνίδι του στις καταστάσεις “ένας εναντίον ενός”, κάτι που αποτελεί μία αδυναμία για μας και θα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο ώστε να την καλύψουμε.

Ο Απόλλων διαθέτει στο ρόστερ του μερικούς πολύ καλούς παίκτες οι οποίοι μπορούν ταυτόχρονα να δημιουργήσουν, αλλά και να εκτελέσουν από μόνοι τους, κάτι που συνεπάγεται ότι εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να μην τους επιτρέψουμε να βρουν το ρυθμό που τους βολεύει. Γιατί αν συμβεί αυτό, θα μας δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα, παίζοντας κιόλας μπροστά στον κόσμο τους”.

Για το ποιους παίκτες πρέπει να προσέξουν κυρίως σε αυτό τον αγώνα: “Ο Ελ Αμίν είναι σημαντικός παίκτης για τον Απόλλωνα γιατί είναι αυτός που τραβάει αρκετά το σκοράρισμα και δίνει αυτοπεποίθηση και στους άλλους παίκτες. Επίσης, ο Γκάλογουεϊ είναι ένας all-around παίκτης, ο οποίος κάνει πολλές δουλειές στο παρκέ. Και σκοράρει και παίρνει ριμπάουντ και δημιουργεί για τους συμπαίκτες του.

Κομβικό ρόλο έχει και ο Φιτζπάτρικ ο οποίος είναι ένα πεντάρι που μπορεί να σουτάρει καλά από τη γραμμή του τριπόντου, ειδικά όταν βρεθεί σε καλή μέρα. Σταθερή αξία είναι και ο Γάιος Σκορδίλης ο οποίος πραγματοποιεί ένα πολύ καλό Πρωτάθλημα, προσδίδει δύναμη κοντά στο καλάθι και μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα. Πρέπει να παίξουμε ομαδικά και με αυτοσυγκέντρωση. Θεωρώ ότι είμαστε καλύτερη ομάδα και θα το δείξουμε στο γήπεδο το Σάββατο”.

Για τον φετινό στόχο έτσι όπως έχει διαμορφωθεί από τα τελευταία αποτελέσματα: “Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή απέχουμε κάποιες νίκες από την τετράδα, οπότε στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε την πέμπτη θέση, κάτι που θα καταφέρουμε αν κερδίσουμε τον Απόλλωνα, τον Κολοσσό, το Ρέθυμνο και την Κηφισιά. Αυτές είναι οι ομάδες που είναι κοντά μας στην βαθμολογία και αυτά είναι τα σημαντικά παιχνίδια για να σταθεροποιηθούμε σε αυτή την θέση. Και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε”.

Για το τι χρήζει βελτίωσης ώστε να προσεγγίσει η ΑΕΚ ακόμα περισσότερο την τετράδα: “Εμείς κάθε μέρα προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι, να “δένουμε” περισσότερο ως ομάδα, κάτι που φαίνεται και στο γήπεδο όπου παίζουμε όλο και καλύτερα. Γνωρίζουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο, γνωρίζει σιγά σιγά ο κάθε παίκτης τι θέλει ο προπονητής από εκείνον, ο καθένας μαθαίνει το ρόλο του στην ομάδα και πιστεύω ότι μέχρι το τέλος θα είμαστε πανέτοιμοι και στα πλέι οφ θα δείξουμε ακόμα καλύτερο πρόσωπο, ιδίως στα μεγάλα παιχνίδια.

Προς το παρόν θέλουμε να κερδίσουμε όσους περισσότερους αγώνες μπορούμε από τους εναπομείναντες για να τελειώσει το Πρωτάθλημα για να δούμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε και σε ποια θέση να τερματίσουμε και ακολούθως θα κοιτάξουμε τη συνέχεια”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Επιστρέφουν στις προπονήσεις οι παίκτες της ΑΕΚ

Ο Μάκης Αγγελόπουλος έδωσε λύση στην ΑΕΚ, επιστρέφουν στις προπονήσεις οι παίκτες. Οι παίκ…