Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο Μονόδρομος το ΟΑΚΑ

Μονόδρομος το ΟΑΚΑ

pappas apollon pao

pappas-apollon-pao

Η ΕΟΚ συνεχίζει να αντιλαμβάνεται ως ανέκδοτο τις διοργανώσεις για τις οποίες είναι αποκλειστικά υπεύθυνη. Πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό πως το ΟΑΚΑ θα φιλοξενήσει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος (“Στο ΟΑΚΑ ο τελικός”), μέσα από τη διαδικασία της κλήρωσης. Λες κι υπήρχε άλλη επιλογή για τον αγώνα που θα κρίνει τον πρώτο -χρονικά- τίτλο της χρονιάς. Και εξηγούμαστε.

Το Ηράκλειο που “έπεσε στο τραπέζι”, ως λύση, ήταν εκ προοιμίου αδύνατο να φιλοξενήσει τον τελικό. Αφενός γιατί δεν βόλευε τον Απόλλωνα Πατρών από άποψης της μετακίνησης της ομάδας και των φιλάθλων της, από την άλλη ο Παναθηναϊκός έχει λίγες ημέρες αργότερα το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα. Όπερ και σημαίνει ακόμα ένα ταξίδι, για έναν αγώνα που μπορεί να κρίνει πολλά για την πορεία των “πρασίνων” στην Ευρωλίγκα. Από την άλλη, το ΣΕΦ είχε αποκλειστεί από την πρώτη στιγμή, για λόγους ασφαλείας.

Όσο για το “Τόφαλος”; Το παιχνίδι δεν μπορούσε να γίνει εκεί, για πολύ απλούς λόγους. Το παρκέ βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, αφού εκεί γίνονται αγώνες μόνο των τοπικών πρωταθλημάτων, την ώρα που δεν υπάρχει το σωστό χρονόμετρο για τα 24” και τα 14”. Γι αυτό και οι αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων γίνονται με ρολόι χειρός.

Για να ξεπεραστούν όλες αυτές οι δυσκολίες, έπρεπε να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες και να αναλάβει κάποιος το κόστος. Κόστος υψηλό για έναν και μόνο αγώνα, αφού από τις 6 Απριλίου και μετά, το γήπεδο θα επέστρεφε στην πρότερη χρήση του, από ομάδες των τοπικών κατηγοριών. Μην ξεχνάτε άλλωστε, πως η τελευταία ομάδα που αγωνίστηκε ψηλά και το συντηρούσε ήταν η Ολυμπιάδα Πατρών, πριν από αρκετά χρόνια.

Αντί επιλόγου: Το ΟΑΚΑ ήταν μονόδρομος. Δεν υπάρχει κάτι πέρα από αυτό. Ειδικά από τη στιγμή που και το Ελληνικό είναι εγκαταλελειμμένο. Οπότε, τα λέμε στις 5 Απριλίου, για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, στο γήπεδο που φιλοξενήθηκε και πριν από οκτώ χρόνια (2007).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Κύπελλο Ελλάδας: Το κοινωνικό πρόσωπο το Κυπέλλου Ελλάδας (vid)

Γεμάτο δράση εντός και εκτός παρκέ περιείχε το Κύπελλο Ελλάδας. H Κρήτη φιλοξένησε ένα τετ…