Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Μεγάλο κεφάλαιο ο κόσμος”

“Μεγάλο κεφάλαιο ο κόσμος”

sfairopoulos2

sfairopoulos

Αναμέτρηση μεγάλης σημασίας είναι η αυριανή (13/03) στο ΣΕΦ, όπου ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τη Φενέρμπαχτσε, στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής του Top 16, καθώς με νίκη πραγματοποιεί καθοριστικό βήμα για την κατάληψη του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, κατά τη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα, έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται για “τελικό” αλλά απλά για ένα δύσκολο παιχνίδι, υπογράμμισε πως οι “ερυθρόλευκοι” δεν κοιτάνε τα μελλοντικά σενάρια αλλά αυτό που έπεται άμεσα, ανέλυσε την τούρκικη ομάδα και στάθηκε στους οπαδούς του Ολυμπιακού που είναι και σημαντικό κομμάτι της ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το παιχνίδι με τη Φενέρ: “Πολύ σημαντικό το παιχνίδι για την πορεία μας. Αντιμετωπίζουμε μία έμπειρη και με πολύ πλούσιο ρόστερ, ομάδα. Το αποδεικνύει και το σερί έξι νικών στην Ευρωλίγκα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο αγωνιστικό πλάνο που σχεδιάζουμε.

Το ματς το αντιμετωπίζουμε όπως και τα προηγούμενα. Θέλουμε να έχουμε προσήλωση στην άμυνα ώστε να εξουδετερώσουμε τα ατού των αντιπάλων μας. Στην επίθεση θέλω να χρησιμοποιήσουμε το μυαλό μας και να παίξουμε ένα έξυπνο παιχνίδι. Είτε παίζουμε με τη Φενέρ είτε με οποιονδήποτε άλλο αντίπαλο πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει”.

Για την αντίδραση της Φενέρ μετά την ήττα από τη Γαλατασαράι: “Μετά την ήττα από τη Γαλατά θα αντιδράσουν θετικά. Σίγουρα θα παίξουν καλύτερα”.

Για το πλεονέκτημα έδρας και αν αυτό θα κριθεί την Παρασκευή: “Δεν κοιτάμε το πλεονέκτημα ούτε ποιον θα βρούμε στα play offs ή σε 2 αγωνιστικές. Σκεφτόμαστε μόνο τη Φενέρ και τίποτα άλλο. Αν νικήσουμε θα προσθέσουμε μία νίκη και τίποτα περισσότερο”.

Για την ενδεχόμενη πίεση του “πρέπει”: “Δε νομίζω πως υπάρχει… πρέπει. Δεν είναι τελικός. Είναι ένα ματς απέναντι σε μία καλή ομάδα. Την ίδια προετοιμασία που κάναμε για την Αρμάνι, κάνουμε και για τη Φενέρ και θα κάνουμε και για το επόμενο παιχνίδι μας. Μία μεγάλη ομάδα δεν αλλάζει το πλάνο και τη δουλειά της ανάλογα με τον αντίπαλο”.

Για τον Αγραβάνη: “Ο Αγραβάνης έκανε κανονική προπόνηση και έπαιξε στο “πέντε εναντίον πέντε”. Δεν είναι στη μέγιστη αγωνιστική κατάσταση. Θα είναι στην 12άδα και ίσως παίξει λίγα λεπτά“.

Για την αμυντική κατεύθυνση του Ολυμπιακού: “Έχουμε σχεδιάσει πως θα μαρκάρουμε όλους τους παίκτες των αντιπάλων και αυτών που σκοράρουν και όσων δημιουργούν. Όταν παίζουμε καλή ομαδική άμυνα μπορούμε να αποτρέψουμε πολλά καλάθια των αντιπάλων μας. Αυτός είναι ο στόχος μας. Δεν κοιτάζω ξεχωριστά τον Βέσελι ή τον Μπιέλιτσα ή τα γκαρντ τους. Η Φενέρ έχει πολλούς ικανούς παίκτες και να παίξει με διαφορετικά σχήματα, αλλά πιστεύω πως έχουμε τις λύσεις. Πρέπει να μείνουμε πιστοί στο πλάνο”.

Για τους τραυματισμούς: “Όταν έχεις προβλήματα πρέπει να βρεις λύση εκ των έσω. Ο Ολυμπιακός έχει ποιοτικό ρόστερ και μπορούμε να καλύψουμε τους τραυματισμούς. Είναι σημαντικό όσοι παίρνουν χρόνο συμμετοχής να κάνουν αυτό που πρέπει είτε είναι 40 λεπτά είτε 1 λεπτό”.

Για τη δυναμική παρουσία του κόσμου που θα κατακλύσει το ΣΕΦ: “Ο κόσμος είναι μεγάλο κομμάτι της ομάδας. Περιμένουμε να υποστηρίξει την προσπάθειά μας. Ο κόσμος είναι μεγάλο κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό. Τα παιδιά έχουν δείξει πως αξίζουν τη συμπαράσταση του κόσμου και μαζί με αυτόν μπορούμε να καταφέρουμε πολλά”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Με οδηγό το game 1 ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Το δεύτερο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα έχει σήμερα ο Ολυμπιακός Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται …